Hopp til innhold

Britisk avis: Politiet åpner etterforskning av Kevin Spacey

«House of Cards»-stjernen etterforskes for et overgrep i London i 2008, melder blant andre The Guardian.

Kevin Spacey

ETTERFORSKES: Ifølge flere britiske aviser etterforsker politiet en hendelse fra 2008 der Kevin Spacey skal ha begått et overgrep mot en yngre skuespillerkollega.

Foto: Nicholas Kamm / AFP

London-politiet opplyser fredag at de etterforsker et overgrep som skal ha skjedd i bydelen Lambeth i 2008.

Skal ha blitt invitert hjem

«Påstanden er at en mann forgrep seg på en annen mann i 2008 i Lambeth. Politibetjenter fra sedelighetsavsnittet har innledet etterforskning», heter det i uttalelsen.

Ifølge The Guardians kilder er den mistenkte gjerningsmannen skuespiller Kevin Spacey, som jobbet som kreativ leder for Old Vic-teateret i Lambeth perioden 2004–2015.

Avisen The Sun skriver at anklageren en britisk skuespiller som var 23 år gammel i 2008. Han skal ha blitt utsatt for overgrepet hjemme hos Spacey, etter å ha blitt invitert inn for en drink.

Flere står frem med anklager

De siste dagene har en rekke skuespillere og filmarbeidere stått frem med anklager mot Spacey, etter at «Star Trek»-skuespiller Alan Rapp beskyldte Spacey for å ha forsøkt å presse ham til sex da han var 14 år gammel.

Beskyldningene spenner fra uønsket berøring og upassende kommentarer, til forsøk på å presse yngre skuespillere til sex, og strekker seg fra 1980-tallet og frem til i dag.

En rekke medarbeidere på Netflix-serien «House of Cards» forteller til CNN at Spacey rutinemessig trakasserte og oppførte seg svært upassende mot yngre menn i produksjonsstaben.

Tidligere denne uka ble det kjent at Netflix stanser innspillingen av suksesseriens sjette og siste sesong mens de vurderer situasjonen videre.

Spaceys agent opplyste onsdag at skuespilleren har oppsøkt behandling i kjølvannet av beskyldningene.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober