NRK Meny
Normal

Netflix stanser produksjonen av «House of Cards»

Produksjonen er innstilt på ubestemt tid etter at det ble kjent at Kevin Spacey har blitt beskyldt for uønskede seksuelle tilnærminger mot en 14-åring i 1986.

Kevin Spacey

Netflix har stoppet produksjonen av «House of Cards» på ubestemt tid.

Foto: Nicholas Kamm / AFP

«MCR og Netflix har bestemt seg for å innstille produksjonen av sesong seks av «House of Cards» på ubestemt tid for å få tid til å vurdere situasjonen og for å adressere eventuelle bekymringer fra skuespillere og ansatte.»

Det skriver de to selskapene i en pressemelding til nettstedet Deadline.com.

Mandag kom nyheten om at sesong seks av «House of Cards» skulle bli den siste i rekken. Planen var å legge den ut på Netflix i midten av 2018 med 13 episoder. Det er usikkert hvordan dagens stans i produksjonen påvirker dette. Det skal, ifølge Deadline.com, også ha vært planlagt såkalte spin-offs av den populære serien. Skjebnen til disse er også usikker.

Nyheten kommer som en følge av at «Star Trek»-skuespiller Anthony Rapp har beskyldt «House of Cards»-stjernen for uønskede seksuelle tilnærminger i 1986. Rapp var da 14 år gammel.

Ble invitert på fest

Rapp, som den gangen var 14 år gammel, forteller at han ble invitert på fest hjemme hos sin eldre skuespillerkollega mens de begge spilte på Broadway.

Mot slutten av kvelden, etter at de andre gjestene hadde dratt hjem, skal Spacey, som på det tidspunktet var 26 år gammel, ha slengt sin mindreårige gjest på en seng, lagt seg oppå ham og forsøkt å overtale ham til sex.

– Han løftet meg som en brudgom løfter en brud. Jeg vred meg ikke unna til å begynne med, fordi jeg ikke skjønte hva som skjedde. Og så la han seg oppå meg, forteller Rapp i intervjuet.

Svarte via Twitter

Ingen av mediene som har omtalt saken, har klart å komme i kontakt med Spacey eller manageren hans, men timer etter at intervjuet først sto på trykk, svarte Spacey med å legge ut et lengre innlegg på Twitter.

«Jeg husker ærlig talt ikke møtet, det ville vært over 30 år siden. Men om jeg oppførte meg som han beskriver, skylder jeg ham min mest dypfølte unnskyldning for det som ville vært dypt upassende fylleatferd», skriver Spacey.

House of Cards-stjernen, som hittil har vært svært tilbakeholden med detaljer om privatlivet sitt, står samtidig frem som homofil.

«Som mine nærmeste vet, har jeg gjennom livet hatt forhold til både menn og kvinner. Jeg har elsket og hatt romantiske møter med menn gjennom hele livet, og jeg velger nå å leve som homofil mann.»

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP