Hopp til innhold

«House of Cards»-stjerne kommer ut av skapet etter anklager

«Star Trek»-skuespiller Anthony Rapp hevder Kevin Spacey prøvde å presse ham til sex da han var 14 år gammel. Spacey sier han ikke husker hendelsen, men sier anklagene har oppfordret ham til å være åpen om egen legning.

Kevin Spacey

ANKLAGET: Kevin Spacey blir anklaget for å ha gjort seksuelle fremstøt mot sin den gang 14 år gamle skuespillerkollega.

Foto: Robyn Beck / AFP

Anthony Rapp

ANKLAGER: 46 år gamle Anthony Rapp forteller at han ble invitert på fest til sin eldre skuespillerkollega. På slutten av kvelden skal Spacey ha forsøkt å presse 14-åringen til sex.

Foto: Chris Pizzello / AP

I et intervju med nettstedet Buzzfeed, forteller 46 år gamle Rapp, som for tiden spiller en av rollene i TV-serien «Star Trek: Discovery», at Spacey gjorde et aggressivt seksuelt fremstøt mot ham på en fest i 1986.

Ble invitert på fest

Rapp, som den gangen var 14 år gammel, forteller at han ble invitert på fest hjemme hos sin eldre skuespillerkollega mens de begge spilte på Broadway.

Mot slutten av kvelden, etter at de andre gjestene hadde dratt hjem, skal Spacey, som på det tidspunktet var 26 år gammel, ha slengt sin mindreårige gjest på en seng, lagt seg oppå ham og forsøkt å overtale ham til sex.

– Han løftet meg som en brudgom løfter en brud. Jeg vred meg ikke unna til å begynne med, fordi jeg ikke skjønte hva som skjedde. Og så la han seg oppå meg, forteller Rapp i intervjuet.

Inspirert av Weinstein-anklagere

Han forteller videre at han etter hvert klarte å vri seg unna og komme seg ut av leiligheten. I ettertid har han opplevd det som en belastning å se Spacey på prisutdelinger og i mediene.

– Det knyter seg i magen. Jeg kan fortsatt ikke fatte flere sider av det. Det er dypt forvirrende for meg.

Rapp sier han ble inspirert til å fortelle historien sin av de mange kvinnene som har stått frem med beskyldninger mot filmmogulen Harvey Weinstein.

– Noe av det som gjorde at Harvey-situasjonen kunne skje, var at det var en ubevisst og bevisst sammensvergelse av stillhet. Den eneste måten slike ting kan få lov til å fortsette, er hvis det ikke får noen oppmerksomhet.

Svarte via Twitter

Ingen av mediene som har omtalt saken, har klart å komme i kontakt med Spacey eller manageren hans, men timer etter at intervjuet først sto på trykk, svarte Spacey med å legge ut et lengre innlegg på Twitter.

«Jeg husker ærlig talt ikke møtet, det ville vært over 30 år siden. Men om jeg oppførte meg som han beskriver, skylder jeg ham min mest dypfølte unnskyldning for det som ville vært dypt upassende fylleatferd», skriver Spacey.

House of Cards-stjernen, som hittil har vært svært tilbakeholden med detaljer om privatlivet sitt, står samtidig frem som homofil.

«Som mine nærmeste vet, har jeg gjennom livet hatt forhold til både menn og kvinner. Jeg har elsket og hatt romantiske møter med menn gjennom hele livet, og jeg velger nå å leve som homofil mann.»

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.