NRK Meny
Normal

Alle vil ha Haiti-låta!

Dugnad-for-Haiti-låta «Den Stilleste timen» av Ole Paus klatret til topps på Platekompaniets salgsliste allerede i går, og ligger nå på 1. plass.

Ole Paus

Ole Paus skrev en låt for Haiti. Nå topper den salgslista hos Platekompaniet.

Foto: Berit Roald / SCANPIX / Scanpix

Joacim Lund

Joacim Lund

Foto: Joacim Lund

– Er det sant? Så utrolig kult! Det hadde jeg ikke fått med meg, sier Joacim Lund, som er ansvarlig for den norske Haiti-platen til NRK.no.

Låta ligger også på fjerdeplass på Itunes. Ole Paus spilte inn sin sang «Den stilleste timen» i platestudio på lørdag. Med på studioversjonen er artister som Ingrid Olava, Thom Hell, Eldar Vågan, Simone Larsen, Lars Lillo-Stenberg og en rekke andre.

– Det betyr at folk liker det vi har laget og at det går mange penger til de som har det verst i verden akkurat nå, nemlig jordskjelvofrene på Haiti.

Spilt inn gratis

Ingrid Olava

Ingrid Olava

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK

Sangen er spilt inn gratis i Rainbow studio, og mikses av Jan Erik Kongshaug.

– Dette er utrolig gøy! Vi fikk en fantastisk anmeldelse av VG i dag , som satte ord på det vi har følt alle sammen. Ole Paus balanserer dette så fint. Slike låter kan lett bli klamme, men nå kan man slå seg på brystet å si at det ble en fin veldedighetslåt.

Hvor mange kroner låta har spilt til Haiti vet han ikke ennå.

– Låta ble jo lagt ut i går, så det er litt tidlig å få noen statistikker. Men, på hele prosjektet med konserten og alt er vi nå oppe i 23 millioner kroner. Og det er før vi har begynt å telle pengene fra platesalget.

Jobber med albumet

Lund jobber nå med å lage albumet, som han håper å få ut på markedet innen en uke. Han får ikke berømmet folks innsats nok.

– Vi jobber med de beste i alle ledd. Fra studio og lydteknikere til produsent, for ikke å snakke om artistene. Plateselskapene har slåss om å få gi ut skiva, alle har gjort en fantastisk innsats og alle jobber gratis.

Han sier det er lønn nok å se at pengene strømmer inn og er lett omsettelige i medisiner, mat, skoler og alt de trenger på Haiti.

– Jeg er takknemlig for å se så gode resultater. Det er vi alle.

– Går alle pengene til Haiti?

– Forhandlerleddet skal ha sitt. Det er Itunes , Platekompaniet og Musikkonline.no . Men, alt har gått så fort og vi ville ha låta ut fortest mulig. Så kan vi heller prøve å forhandle med dem siden. Absolutt hele overskuddet går iallefall til Haiti.

Flere kulturnyheter