Haiti-singel før helgen

Studioversjonen av Ole Paus' sang til inntekt for jordskjelvofrene i Haiti kommer trolig ut før helgen. "Dugnad for Haiti" jobber også med å gi ut hele søndagens konsert som album.

Ole Paus

Ole Paus har skrevet sangen 'Den stilleste natt' til inntekt for jordskjelvrammede i Haiti.

Foto: Christian Thomassen / Scanpix

Ole Paus spilte inn sin sang "Den stilleste timen" i platestudio på lørdag, og den gis ut som singel om noen dager, sier ansvarlig for plateutgivelsen Joacim Lund.

- Sangen skal nå mikses, og resten er logistikk.

Joacim Lund

Joacim Lund er ansvarlig for den norske Haiti-platen.

Foto: Joacim Lund

Mange kjente artister

Med på studioversjonen av "Den stilleste timen" er artister som Ole Paus selv, Ingrid Olava, Thom Hell, Eldar Vågan, Simone Larsen, Lars Lillo-Stenberg og en rekke andre. Sangen er spilt inn gratis i Rainbow studio, og mikses av Jan Erik Kongshaug.

Les også: Ole Paus skriver sang for Haiti

Joacim Lund understreker at alle som deltar, stiller opp gratis. Alle pengene går til nødhjelp i Haiti.

- Jeg bare håper at folk ikke begynner å spre dette ulovlig på nettet. Det ville være å stjele fra jordskjelvofrene.

Live-album

Initiativtakerne bak "Dugnad for Haiti" jobber nå med å gi ut hele søndagens konsert i operaen på plate. Flere av artistene har selv tatt initativ til å si fra seg eventuelle inntekter fra salg av konsertopptak.

(Saken fortsetter under bildet)

Thom Hell og Ingrid Olava

Thom Hell og Ingrid Olava sang Peter Gabriels 'Don't give up' under konserten til inntekt for jordskjelvofrene på Haiti.

Foto: Christian Thomassen / Scanpix

Det er ikke klart hvilket selskap som skal gi ut albumet. Etter at konserten søndag kveld var ferdig, begynte plateselskapene å ringe, forteller Joacim Lund.

Se konserten i Nett-TV: Dugnad i operaen for Haiti

NRK har rettigheter til å vise konserten i Nett-TV og den kan ses i 30 dager. "Dugnad for Haiti" håper å ha live-albumet klart om en ukes tid.

- Det er mye praktisk som gjenstår, og vi jobber dag og natt for å få til dette. Det overordnete målet er å skaffe penger til jordskjelvofrene.

Artistene sang flere sanger av kjente komponister, som det er rettigheter knyttet til. Dette må avklares, men det er færre rettighetsspørsmål knyttet til et live-opptak enn det hadde vært hvis dette var en studioplate, forklarer Lund.

Internasjonalt album

Fredag opptrådte artister som Madonna, Sting, Shakira m.fl. på en konsert til inntekt for jordskjelvofrene i Haiti. Den TV-overførte konserten ble i helgen også gitt ut som album. Bl.a. sang Madonna sin egen låt "Like a Prayer" og Justin Timberlake sang "Hallelujah".

Kulturstrøm

 • Utgir norsk stumfilm

  Nasjonalbiblioteket utgir en blu-ray med det som er bevart av cirka 20 norske stumfilmer fra 1910-tallet, under tittelen «Stumme filmspor». To av filmene er nesten komplette: Melodramaet «Under forvandlingens lov», som kombinerer historiefortelling med attraksjonsscener, og «Revolutionens datter» (bildet), en folkekomedie ispedd både arbeideropprør, kjærlighet og boksing.

  Stillbilde fra den norske stumfilmen Revolutionens datter
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • 26,9 millioner til musikk

  Kulturrådet bevilger 26,9 millioner kroner til 227 musikkprosjekter over hele landet.

  45 av prosjektene som har fått tildeling er rettet mot barn og unge, opplyser Kulturrådet.

  – Vi ønsker et større mangfold blant søkerne til arrangørordningen, særlig når det gjelder hvilke publikumsgrupper prosjektene treffer, sier leder i musikkutvalget for arrangør- og festivalstøtte, Jan Ole Otnæs.

  Til sammen er det gitt tilskudd til flere enn 1.350 konserter over hele landet og i utlandet.