NRK Meny
Normal

Haiti-singel før helgen

Studioversjonen av Ole Paus' sang til inntekt for jordskjelvofrene i Haiti kommer trolig ut før helgen. "Dugnad for Haiti" jobber også med å gi ut hele søndagens konsert som album.

Ole Paus

Ole Paus har skrevet sangen 'Den stilleste natt' til inntekt for jordskjelvrammede i Haiti.

Foto: Christian Thomassen / Scanpix

Ole Paus spilte inn sin sang "Den stilleste timen" i platestudio på lørdag, og den gis ut som singel om noen dager, sier ansvarlig for plateutgivelsen Joacim Lund.

- Sangen skal nå mikses, og resten er logistikk.

Joacim Lund

Joacim Lund er ansvarlig for den norske Haiti-platen.

Foto: Joacim Lund

Mange kjente artister

Med på studioversjonen av "Den stilleste timen" er artister som Ole Paus selv, Ingrid Olava, Thom Hell, Eldar Vågan, Simone Larsen, Lars Lillo-Stenberg og en rekke andre. Sangen er spilt inn gratis i Rainbow studio, og mikses av Jan Erik Kongshaug.

Les også: Ole Paus skriver sang for Haiti

Joacim Lund understreker at alle som deltar, stiller opp gratis. Alle pengene går til nødhjelp i Haiti.

- Jeg bare håper at folk ikke begynner å spre dette ulovlig på nettet. Det ville være å stjele fra jordskjelvofrene.

Live-album

Initiativtakerne bak "Dugnad for Haiti" jobber nå med å gi ut hele søndagens konsert i operaen på plate. Flere av artistene har selv tatt initativ til å si fra seg eventuelle inntekter fra salg av konsertopptak.

(Saken fortsetter under bildet)

Thom Hell og Ingrid Olava

Thom Hell og Ingrid Olava sang Peter Gabriels 'Don't give up' under konserten til inntekt for jordskjelvofrene på Haiti.

Foto: Christian Thomassen / Scanpix

Det er ikke klart hvilket selskap som skal gi ut albumet. Etter at konserten søndag kveld var ferdig, begynte plateselskapene å ringe, forteller Joacim Lund.

Se konserten i Nett-TV: Dugnad i operaen for Haiti

NRK har rettigheter til å vise konserten i Nett-TV og den kan ses i 30 dager. "Dugnad for Haiti" håper å ha live-albumet klart om en ukes tid.

- Det er mye praktisk som gjenstår, og vi jobber dag og natt for å få til dette. Det overordnete målet er å skaffe penger til jordskjelvofrene.

Artistene sang flere sanger av kjente komponister, som det er rettigheter knyttet til. Dette må avklares, men det er færre rettighetsspørsmål knyttet til et live-opptak enn det hadde vært hvis dette var en studioplate, forklarer Lund.

Internasjonalt album

Fredag opptrådte artister som Madonna, Sting, Shakira m.fl. på en konsert til inntekt for jordskjelvofrene i Haiti. Den TV-overførte konserten ble i helgen også gitt ut som album. Bl.a. sang Madonna sin egen låt "Like a Prayer" og Justin Timberlake sang "Hallelujah".

Kulturstrøm

 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix
 • Ariana Grande covret Aretha

  Popsanger Ariana Grande var gjest hos Jimmy Fallon og hans The Tonight Show torsdag, der hun fremførte Aretha Franklin-klassikeren «Natural Woman» for å hedre souldronningen som døde samme dag. Låta er skrevet av Carol King og Gerry Goffin, men ble udødeliggjort av versjonen til Aretha Franklin. Rolling Stone er ett av flere amerikanske musikkmagasiner som hyller fremføringen til Grande (som kom samme dag som hun gir ut sitt nye album «Sweetener».)

 • Vant pris under Oslo Runway

  Designerduoen Harald Lunde Helgesen og Ida Falck Øien bak klesmerket Haik vant designprisen under avslutningen av Oslo Runway, skriver VG. Årets nominerte var Bror August, HAiKw/, Merilin Kolk, O-F-C og Søster Studio.

  Vinneren av BIK BOK RUNWAY AWARD 2018 er HAiKw/
  Foto: Getty Images / OSLO RUNWAY