Hopp til innhold

Haiti-singel før helgen

Studioversjonen av Ole Paus' sang til inntekt for jordskjelvofrene i Haiti kommer trolig ut før helgen. "Dugnad for Haiti" jobber også med å gi ut hele søndagens konsert som album.

Ole Paus

Ole Paus har skrevet sangen 'Den stilleste natt' til inntekt for jordskjelvrammede i Haiti.

Foto: Christian Thomassen / Scanpix

Ole Paus spilte inn sin sang "Den stilleste timen" i platestudio på lørdag, og den gis ut som singel om noen dager, sier ansvarlig for plateutgivelsen Joacim Lund.

- Sangen skal nå mikses, og resten er logistikk.

Joacim Lund

Joacim Lund er ansvarlig for den norske Haiti-platen.

Foto: Joacim Lund

Mange kjente artister

Med på studioversjonen av "Den stilleste timen" er artister som Ole Paus selv, Ingrid Olava, Thom Hell, Eldar Vågan, Simone Larsen, Lars Lillo-Stenberg og en rekke andre. Sangen er spilt inn gratis i Rainbow studio, og mikses av Jan Erik Kongshaug.

Les også: Ole Paus skriver sang for Haiti

Joacim Lund understreker at alle som deltar, stiller opp gratis. Alle pengene går til nødhjelp i Haiti.

- Jeg bare håper at folk ikke begynner å spre dette ulovlig på nettet. Det ville være å stjele fra jordskjelvofrene.

Live-album

Initiativtakerne bak "Dugnad for Haiti" jobber nå med å gi ut hele søndagens konsert i operaen på plate. Flere av artistene har selv tatt initativ til å si fra seg eventuelle inntekter fra salg av konsertopptak.

(Saken fortsetter under bildet)

Thom Hell og Ingrid Olava

Thom Hell og Ingrid Olava sang Peter Gabriels 'Don't give up' under konserten til inntekt for jordskjelvofrene på Haiti.

Foto: Christian Thomassen / Scanpix

Det er ikke klart hvilket selskap som skal gi ut albumet. Etter at konserten søndag kveld var ferdig, begynte plateselskapene å ringe, forteller Joacim Lund.

Se konserten i Nett-TV: Dugnad i operaen for Haiti

NRK har rettigheter til å vise konserten i Nett-TV og den kan ses i 30 dager. "Dugnad for Haiti" håper å ha live-albumet klart om en ukes tid.

- Det er mye praktisk som gjenstår, og vi jobber dag og natt for å få til dette. Det overordnete målet er å skaffe penger til jordskjelvofrene.

Artistene sang flere sanger av kjente komponister, som det er rettigheter knyttet til. Dette må avklares, men det er færre rettighetsspørsmål knyttet til et live-opptak enn det hadde vært hvis dette var en studioplate, forklarer Lund.

Internasjonalt album

Fredag opptrådte artister som Madonna, Sting, Shakira m.fl. på en konsert til inntekt for jordskjelvofrene i Haiti. Den TV-overførte konserten ble i helgen også gitt ut som album. Bl.a. sang Madonna sin egen låt "Like a Prayer" og Justin Timberlake sang "Hallelujah".

Kulturstrøm

 • Banksy-utstilling til Oslo

  I februar kommer Banksy-utstillingen «The Mystery of Banksy – A Genius Mind» til Økern-senteret i Oslo.

  Utstillingen åpner 23. februar og vil vise fram nærmere 150 reproduksjoner av gatekunstnerens verker. Utstillingen skal ikke være godkjent av kunstneren selv, på grunn av hans anonyme status.

  – Vi er utrolig stolte for å kunne åpne dørene til denne storslagne utstillingen på Økernsenteret, sier arrangør Bjørn Heiseldal ved Thalia teater til NTB.

  1,4 millioner personer har besøkt utstillingen siden den åpnet i München våren 2021. Den har siden vært innom både Wien, Berlin, Zürich, Hamburg og Malmö.

  Den britiske kunstnerens identitet er forblitt en godt bevart hemmelighet, til tross for at hans kunststunt har vekket stor oppmerksomhet internasjonalt i en årrekke. Det er imidlertid antatt at han er en mann 45-50- alderen som er fra Bristol i England.

Flere kulturnyheter

Jon Fosse ord for ord Key bredde NRK TV

–Det er en stor ære.

Jon Fosse byrja nobelforedraget med å fortelje om si livslange frykt for høgtlesing

– Og no nesten heilt utan redsle, las han skjelvande. Nobelforedraget til Jon Fosse rørte fleire.