Støttekonsert for Haiti fra operaen

Operaen åpner dørene for støttekonserten «Dugnad for Haiti» på søndag. NRK sender live fra konserten.

Lager støttekonsert foir Haiti i operaen

Superfamily, Tuva Livsdatter Syvertsen fra Valkyrien Allstars, Lars Lillo-Stenberg, Alexander Eik

Foto: Kristian Bålsrød / NRK

Kurt Nilsen er klar for Idrettsgallaen.

Kurt Nilsen spiller for Haiti

Foto: Øyvind Strand Endal / NRK

Ingrid Olava under feiringen av Tom Waits' 60 års dag på Rockefeller 07.12.09

Ingrid Olava spiller for Haiti

Foto: Per Ole Hagen, NRK
Ole Paus

Ole Paus spiller for Haiti

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK
– Operaen stiller med gratis lokale og alle jobber frivillige for å få til konserten på søndag. Vi opplever et enormt engasjement, også fra operaens side for å bidra til denne konserten, sier daglig leder i GramArt, Elin Aamodt.

Fredag skrev NRK om at interesseorganisasjonen for norske artister (GramArt) jobbet med å stable på beina en støttekonsert for de jordskjelvrammede i Haiti. Dette i samarbeid med Røde Kors og Kirkens Nødhjelp.

– Operaen er en veldig fin ramme for arrangementet. For oss er det i tillegg veldig fint at man åpner operaen for vanlige folk, sier Aamodt.

Enorm interesse

Hun tror ikke det vil være problemer med å fylle de 1400 plassene operaen stiller til rådighet.

– Vi har merket en enorm interesse fra publikum allerede. Vi er nedringt av fok som er interesserte i billetter, sier hun.

Kurt Nilsen, Lars Lillo-Stenberg, Thom Hell, Ingrid Olava, Ole Paus, Valkyrien Allstars, Elisabeth Andreasson, Superfamily og Minor Majority er bekreftet til konserten Dugnad for Haiti på søndag i Oslo. Og publikum kan selv velge hva de ønsker å betale for billettene.

– De kan betale mellom 400 og 1000 kroner. Slik gir vi en student som er interessert i å oppleve Superfamily i operaen muligheten til det, sier Elin Aamodt i GramArt.

Sendes live på NRK

Konserten kan følges live på NRK søndag, direkte fra operaen med alle artistene klokken 21:15.

– Dette er et iniativ som er tatt for et svært rammet folk. Dimensjonene på denne katastrofen er såpass stor at hvis vi kan bidra til å synliggjøre og hjelpe til med å samle penger til arbeidet med både førstehjelp til gjennoppbygging er det veldig hyggelig, sier TV-sjef i NRK, Arne Helsinge.

Billetter til arrangementet kan kjøpes på operaens nettsider .

Kulturstrøm

  • Aschehougprisen til Karin Haugane

    Aschehougprisen for 2021 tildeles lyrikeren Karin Haugane (71). Prisen tildeles norske forfattere som en ærespris uten hensyn til hvilket forlag de er knyttet til. Haugane debuterte i 1989 med diktsamlingen «Rester av glemsel». Hun er også oversetter, og har blant annet oversatt Arthur Rimbaud til norsk.

  • Mikser blokkfløyte og trance

    Bergensartisten Vilde Tuv bestemte seg for å demonstrere at det går an å lage vakker musikk med blokkfløyte og trance-melodier. Hun er tema i siste utgave av programmet Musikkrommet.

    Går det an å lage vakker musikk med blokkfløyte og trance-melodier? Det bestemte bergensartisten Vilde Tuv seg for å bevise.