Ole Paus skriver sang for Haiti

En ny sang, skrevet av Ole Paus, blir spilt inn til støtte for jordskjelvofrene i Haiti. Morten Harket og Bettan kan være blant dem som synger.

Ole Paus
Foto: Berit Roald / SCANPIX / Scanpix

En nyskrevet norsk sang blir spilt inn til inntekt for ofrene etter jordskjelvene på Haiti. Ola Paus har skrevet den, og Morten Harket og Elisabeth Andreasson kan være blant artistene som skal synge den. De deltar på støttekonserten søndag, 24. januar.

Nå øker artistene støtten med en rykende fersk låt, spesialskrevet for aksjonen. I lydstudioet Amadeus prøver Ole Paus i formiddag sangen, som ikke noe navn enda.

- Jeg var yr av forventning! sier Paus.

Teksten skal stå i sentrum, derfor har nettopp Ole Paus fått jobben med å skrive den for et helt kor av norske artister.

Paus, som er en av landets folkekjære artister, har gitt ut 30 plater. Likevel er han svært ydmyk overfor oppgaven det er å skrive en sang til et felles artistløft for katastrofe-ofrene.

- Jeg går til det med blandede følelser, for det er mange dyktige omkring. Og, jeg er livredd for å skrive en sånn sang. Det kan fort bli klamt med en sånn ”vi-er-så-snille”-sang, og det har jeg ikke lyst til å være med på, sier Ole Paus.

Støttekonsert sendes direkte på NRK

Harket - Bettan

Morten Harket og Elisabeth Andreasson (Bettan) kan være aktuelle for Haiti-plata.

Foto: NRK montasje

Artist-Norge samler seg til fellesløftet «Dugnad for Haiti» søndag 24. Januar. Støttekonserten blir holdt i Den norske opera og ballett og konserten blir sendt direkte i NRK.

Morten Harket og Elisabeth Andreasson er blandt artistene som deltar.


Amerikansk støttekonsert i kveld


Amerikanske artister har allerede mobilisert sine krefter gjennom ”Hope for Haiti Now” – en to timer lang tv-innsamlingsaksjon i kveld, 22. Januar. Skuespilleren George Clooney er initiativtager til konserten, og har invitert over 100 av de mest profilerte musikerne og skuespillerne i USA til å delta.

Til konserten i Los Angeles kommer blant andre BONO Alicia Keys, Bruce Springsteen, Stevie Wonder, John Legend, Coldplay, Rihanna, Jay-Z, U2 og Justin Timberlake.

Norsk musiker-tradisjon for å hjelpe


I forbindelse med sultkatastrofen i Afrika i 1985 ga norske artister ut «Sammen for livet» og i 2005 ble sangen «Venn» spilt inn til støtte for dem som ble rammet av Tsunamien i Indonesia.

NRK var med ved begge anledninger, og her kan du se klipp av sangene:

I løpet av dagen, fredag, blir prøveeksemplaret av den nye sangen, sendt ut til musikere i Norge, og artistene får invitasjon til å være med å spille inn sangen i studio lørdag 23. Januar.

Kulturstrøm

 • Vil ikke begrense NRK digitalt

  NRKs digitale tilbud påvirker ikke konkurransen til andre medier negativt, mener Medietilsynet, som ikke anbefaler digitale begrensninger for rikskringkasteren.

  Det kommer fram i Medietilsynets utredning om NRK, som de mandag overleverte til Kulturdepartementet.

  – Vår utredning viser også at NRKs digitale tilbud i nyhets- og aktualitetsmarkedet per i dag ikke påvirker konkurransen eller publikumstilbudet negativt, og da ser vi heller ingen grunn til å pålegge NRK digitale begrensninger, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

  Rapporten konkluderer med at konkurransepresset fra NRK overfor nasjonale medier har økt noe siden forrige analyse i 2018, og at NRK nå har byttet plass med Dagbladet som VGs nærmeste konkurrent.

  (NTB)

 • Passerer 200.000 i Norge

  Det norske kinobesøket for «Verdens verste menneske» har rundet 200.000. Samtidig er filmen i ferd med å passere det samme antallet solgte kinobilletter i Frankrike. Samtidig spår Los Angeles Times at filmen er en av favorittene til å bli nominert i den gjeveste Oscar-kategorien, som er Beste film.

  Verdens verste menneske
  Foto: Oslo Pictures / SF Studios