Hopp til innhold

Fox News-toppsjef går av etter anklager om seksuell trakassering

Tidligere denne måneden med Roger Ailes saksøkt for seksuell trakassering. Nå trekker han seg fra jobben og etterlater sjefsstolen til eieren Roger Murdoch.

Roger Ailes

GÅTT AV: Den tidligere republikanske rådgiveren Roger Ailes har gått av som toppsjef i Fox News etter å ha blitt saksøkt for seksuell trakassering.

Foto: Drew Angerer / Afp

Tidligere i sommer ble Roger Ailes saksøkt for seksuell trakassering av Gretchen Carlson, som var programleder for morgenprogrammet «Fox & Friends» fra 2005 til 2013.

Gretchen Carlson

FIKK FYKEN: Svenskættede Gretchen Carlson var programleder for Fox & Friends fra 2005 til 2013. Ifølge henne selv ble hun sparket fordi hun avviste toppsjefens fremstøt.

Foto: Richard Drew / Ap

I søksmålet hevder Carlson at hun ble tatt av «Fox & Friends» og fikk lønna kuttet fordi hun ikke ville innlede et seksuelt forhold til Roger Ailes.

Kanalen innledet en intern gransking som følge av anklagene, og nå skriver Fox News i en pressemelding av Ailes trekker seg fra stillingen som toppsjef med umiddelbar virkning.

Ifølge The Guardian skal denne nyheten komme etter flere turbulente dager i Fox, der deler av Murdoch-familien, som eier 21st Century Fox, skal ha gitt Ailes en frist til 1. august til å si opp eller bli sparket.

Sjefen tar over

Jerry Hall og Rupert Murdoch

NY SJEF: Rupert Murdoch, som kjøpte Fox på 1980-tallet, tar nå over rollen til Ailes.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Derfor er det kanskje ikke overraskende at det er den 85 år gamle mediemogulen Rupert Murdoch som tar over jobben.

– Roger Ailes har gjort en fantastisk innsats til selskapet og landet vårt. Roger delte min visjon om en stort og uavhengig TV-organisasjon og utførte jobben utmerket i over 20 år, sier Murdoch.

Han gikk av som administrerende direktør i 21st Century Fox i fjor, men er nå tilbake i mediebransjen som styreformann og konstituert konsernsjef for Fox News og Fox Business Network.

Avviste anklagene

Programleder Megyn Kelly leder debatten mellom de republikanske presidentkandidatene

STJERNE: Nyhetsankeret Megyn Kelly, en av de mest kjente profilene til Fox, har også sagt at hun ble trakassert av Roger Ailes.

Foto: JIM WATSON / Afp

Ailes, som har vært Fox News' toppsjef siden han selv grunnla kanalen på 1990-tallet, avviste umiddelbart beskyldningene, og kalte søksmålet Carlson en hevnaksjon.

– Dette søksmålet er en hevn for kanalens beslutning om å ikke fornye kontrakten hennes, som ble tatt fordi hennes skuffende lave seertall dro ned ettermiddagsprogrammene, sa Ailes i en uttalelse.

Denne uken skal også en av kanalens største stjerner, nyhetsankeret Megyn Kelly, ha fortalt etterforskere at Ailes trakasserte henne da hun startet i Fox for rundt ti år siden.

Nå har altså Ailes, som før han begynte i Fox jobbet som rådgiver for presidentene Richard Nixon og Ronald Reagan, gått av.

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor