Fox News-toppsjef saksøkt for seksuell trakassering

Tidligere Fox News-anker Gretchen Carlson hevder kanalens toppsjef Roger Ailes sparket henne fordi hun avviste fremstøtene hans. Nå har kanalen innledet en intern gransking.

Roger Ailes

SAKSØKT: Den tidligere republikanske rådgiveren og Fox News-toppsjefen Roger Ailes blir beskyldt for å ha sparket anker Gretchen Carlson etter at hun avviste fremstøtene hans. Onsdag stevnet Carlson sin tidligere sjef for retten i delstaten New Jersey.

Foto: FRED PROUSER / Reuters

Svenskættede Gretchen Carlson (50), som vant Miss America-tittelen i 1989, var programleder for morgenprogrammet «Fox & Friends» fra 2005 til 2013.

Hevder hun fikk sparken

Gretchen Carlson

FIKK FYKEN: Svenskættede Gretchen Carlson var programleder for Fox & Friends fra 2005 til 2013. Ifølge henne selv ble hun sparket fordi hun avviste toppsjefens fremstøt.

Foto: Richard Drew / Ap

Kontrakten hennes med TV-kanalen utløp i juni i år. Onsdag stevnet Carlson sin tidligere sjef for seksuell trakassering, skriver AP.

I søksmålet hevder Carlson at hun ble tatt av «Fox & Friends» og fikk lønna kuttet fordi hun ikke ville innlede et seksuelt forhold til Roger Ailes.

Carlson hevder også at Ailes regelmessig stirret på henne, kommenterte utseendet hennes og oppfordret henne til å bruke klær som fremhevet figuren hennes.

Kaller søksmålet hevnaksjon

Ailes, som har vært Fox News' toppsjef siden han selv grunnla kanalen på 1990-tallet, avviser beskyldningene, og kaller søksmålet en hevn fra Carlsons side.

– Dette søksmålet er en hevn for kanalens beslutning om å ikke fornye kontrakten hennes, som ble tatt fordi hennes skuffende lave seertall dro ned ettermiddagsprogrammene, sier Ailes i en uttalelse.

Eierselskapet 21st Century Fox forsikrer i en uttalelse at de har full tillit til Ailes, men at de tar saken på alvor og har innledet en intern gransking.

Kulturstrøm

 • Litteraturfestival rett hjem

  Norsk Litteraturfestival på Lillehammer har i år flyttet til NRKs lokaler på Marienlyst på grunn av Koronaviruset. Blant annet så inviterer Siss Vik og Hans Olav Brenner til litteraturfestival på TV.

  Siss Vik og Hans Olav Brenner inviterer til litteraturfestival på TV. Forfattere kommer på rekke og rad, alene eller sammen, med ny bok under armen eller med temaer det bør snakks om i disse dager.
 • Nordmenns digitalbruk har gått opp

  Flere nordmenn sier at de bruker digitale tjenester i dag enn før koronapandemien startet. 92 prosent av de 1.200 spurte i McKinseys undersøkelse sier at de bruker digitale tjenester i dag, mot 78 prosent før koronautbruddet, skriver NTB.

  Virus Outbreak Bracelet Photo Gallery
  Foto: Vincent Yu / AP
 • Bob Kulick (70) er død

  Produsent og tidvis studiogitarist i rockebandet Kiss, Bob Kulick, er død. Broren hans, også tidligere Kiss-gitarist, Bruce Kulick, bekrefter det på Twitter. – Hjertet mitt er knust over å dele nyheten om at min bror er gått bort, skriver han.