NRK Meny
Normal

Fox News-toppsjef saksøkt for seksuell trakassering

Tidligere Fox News-anker Gretchen Carlson hevder kanalens toppsjef Roger Ailes sparket henne fordi hun avviste fremstøtene hans. Nå har kanalen innledet en intern gransking.

Roger Ailes

SAKSØKT: Den tidligere republikanske rådgiveren og Fox News-toppsjefen Roger Ailes blir beskyldt for å ha sparket anker Gretchen Carlson etter at hun avviste fremstøtene hans. Onsdag stevnet Carlson sin tidligere sjef for retten i delstaten New Jersey.

Foto: FRED PROUSER / Reuters

Svenskættede Gretchen Carlson (50), som vant Miss America-tittelen i 1989, var programleder for morgenprogrammet «Fox & Friends» fra 2005 til 2013.

Hevder hun fikk sparken

Gretchen Carlson

FIKK FYKEN: Svenskættede Gretchen Carlson var programleder for Fox & Friends fra 2005 til 2013. Ifølge henne selv ble hun sparket fordi hun avviste toppsjefens fremstøt.

Foto: Richard Drew / Ap

Kontrakten hennes med TV-kanalen utløp i juni i år. Onsdag stevnet Carlson sin tidligere sjef for seksuell trakassering, skriver AP.

I søksmålet hevder Carlson at hun ble tatt av «Fox & Friends» og fikk lønna kuttet fordi hun ikke ville innlede et seksuelt forhold til Roger Ailes.

Carlson hevder også at Ailes regelmessig stirret på henne, kommenterte utseendet hennes og oppfordret henne til å bruke klær som fremhevet figuren hennes.

Kaller søksmålet hevnaksjon

Ailes, som har vært Fox News' toppsjef siden han selv grunnla kanalen på 1990-tallet, avviser beskyldningene, og kaller søksmålet en hevn fra Carlsons side.

– Dette søksmålet er en hevn for kanalens beslutning om å ikke fornye kontrakten hennes, som ble tatt fordi hennes skuffende lave seertall dro ned ettermiddagsprogrammene, sier Ailes i en uttalelse.

Eierselskapet 21st Century Fox forsikrer i en uttalelse at de har full tillit til Ailes, men at de tar saken på alvor og har innledet en intern gransking.

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP