Hopp til innhold

Trump kaller kvinnelig debattleder for «bimbo»

Donald Trump fortsetter sin ordkrig mot debattleder Megy Kelly fra Fox News. Nå kaller han henne «en bimbo». Det er den hittil mildeste av Trumps karakteristikker. Han boikotter nå torsdagens debatt.

Donald Trump

BOIKOTTER: Donald Trump vil ikke delta i debatten mellom de republikanske presidentkandidatene i regi av tv-kanalen Fox.

Foto: Paul Sancya / Ap

Megyn Kelly er programlederen som i den aller første debatten mellom presidentkandidatene konfronterte Trump med hans nedsettende uttalelser om kvinner, som at talkshowvertinnen Rosie O'Donnel er en «feit gris» . Etter debatten gikk Trump løs på Kelly.

– En kunne se blod komme ut av øynene hennes, blod komme ut fra hvor det nå måtte være, uttalte Trump til CNN.

Taus Kelly

 Megyn Kelly

KRANGEL: Donald Trump vil ikke møte programleder Megyn Kelly (i midten) i en ny debatt.

Foto: Andrew Harnik / Ap

Megyn Kelly har siden nektet å kommentere Trumps utsagn, og både hun og konservative Fox News har behandlet Donald Trump på lik linje med de andre republikanske presidentkandidatene.

Debatten finner sted i Iowa, foran de svært viktige nominasjonsvalgene på mandag.

Trump: – Jeg liker ikke Megyn

I et intervju som CNN gjorde før Trump tok den endelige beslutningen om å boikotte torsdagens debatt, forklarer Trump hvorfor han vurderte å trekke seg.

– Jeg liker ikke Megyn. Jeg tror ikke hun kan behandle meg rettferdig, hun er forutinntatt, sa Trump.

Han la også til at «jeg vet kanskje for mye om henne», uten å utdype det noe nærmere.

Han har også fulgt opp på twitter, blant annet med melding om at hun er en lettvekter. Det er stikk i strid med hvordan hun oppfattes av kolleger. Selv journalister med et annet politisk ståsted har respekt for måten hun utfordrer intervjuobjektene på i The Kelly File, som går på lufta alle hverdager.

Laster Twitter-innhold

Fox svarer med ironi

Donald Trump

HARDE BESKYLDNINGER: Donald Trump kommer med voldsomme angrep på programleder Megyn Kelly.

Foto: TIMOTHY A. CLARY / Afp

Da ryktene om boikott dukket opp, svart Fox først med å gjenta at Trump var velkommen til å delta i debatten. Men da Trump i går twitret til sine tilhengere med spørsmål om han burde delta, fikk pipa en ann lyd.

I en uttalelse ser Fox for seg at Trump sitter som president og har fått greie på at Irans Ayatollah og Russlands president Putin vil behandle ham urettferdig under et kommende møte.

– En kilde forteller oss at Trump har sin egen hemmelige plan om å erstatte regjeringen med sine twitterfølgere for å se om han bør gå på det møtet, skriver Fox ironisk.

Les også: John (37) har aldri stemt før: -Trump har fått meg til å våkne

Les også: Donald Trumps lange liste

Les også: Trumps menn har allerede tapt

Fox kommer til å tape seere og penger

– Seertallene for debatten kommer til å synke fra 24 til 2 millioner, sier Trump-medarbeider Corin Lewandowski. Hun varsler at de har planlagt et annet arrangement i Iowa for å samle inn penger til sårede veteraner.

Fox hadde 24 millioner seere under den første republikanske debatten i Cleveland, Ohio. Trump selv har sagt at Fox også vil tape penger.

Hvem vinner, hvem taper?

Det er ikke klart hvem som vinner denne maktkampen. Vil det få konsekvenser for Donald Trump, som så langt leder på meningsmålingene både her i Iowa og nasjonalt? Eller blir det Fox som taper ved å velge å beholde Megyn Kelly som en av programlederne i morgen?

Det har i alle fall aldri før skjedd at en presidentkandidat har utfordret et ledende mediehus på den måten.

SISTE NYTT

Siste nytt