Forsinket oppfølger fra Coldplay

Coldplay sliter med å få ferdig sin nye plate, og vokalist Chris Martin ble nektet adgang til studio av produsent Brian Eno.

Coldplay

Det kan ta tid før vi får noe nytt album fra Coldplay.

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters

Coldplay: Viva La Vida Or Death and All His Friends

Coldplay-fansen venter på oppfølgeren til «Viva La Vida» fra 2008.

Foto: Albumcover
Coldplay på Koengen i Bergen

Coldplay var i Bergen i 2009.

Foto: Roy Hilmar Svendsen
Brian Eno

Brian Eno er igjen produsent for Coldplay

Foto: DANIEL MUNOZ / REUTERS
Chris Martin, Coldplay

Vokalist Chris Martin ble nektet adgang til studio de to første ukene.

Foto: RICHARD DREW / AP

Planen var at Coldplay i år skulle gi ut oppfølgeren til albumet «Viva la vida or Death and all his friends» - også bare kjent som «Viva la vida» fra 2008; plata som hadde stor suksess i Norge, med hele 41 uker på albumlista, inkludert flere førsteplasser.

- Ingen skikkelig ferdig

Men det har vist seg vanskeligere å få ferdig den nye plata, som de nå har jobbet med i over ett år.

En fan av bandet møtte Chris Martin i London og forteller at man i hvert fall ikke kan forvente noe nytt album før jul.

- Selv om de er nære på å gjøre ferdig flere sanger, har de faktisk ikke gjort noen av dem skikkelig ferdig ennå, sier kilden til fan-forumet Coldplaying.com.

Martin overrasket en del fans da han i forrige uke spilte en splitter ny sang; «Wedding Bells» under en konferanse i California, men selv ikke denne er helt ferdig.

- Ikke like produktive

- Bandet har en tendens til å gjøre ferdig en stor menge låter samtidig. Han virket veldig sikker, men fortalte at de siste månedene ikke har vært like produktive som han hadde sett for seg. Men han sa også at man ikke kan forhaste seg med slikt, sier kilden videre.

Da bandet startet arbeidet med den nye plata i 2009, igjen under superprodusent Brian Enos kyndige overblikk, var det imidlertid uten vokalist Chris Martin.

Sangeren fikk ikke tilgang til studioet der resten av bandet jobbet, slik at de skulle få jobbe i fred med ideer uten ham tilstede. Han ble rett og slett bannlyst fra å være i studio av Brian Eno.

- En god idé

- Brian (Eno) sa at han fortsatt ville jobbe med oss på et nytt album, men at jeg ikke fikk være i studio! Han sa det ville fungere bedre uten meg der de to første ukene. «Dere kan gjøre det bedre uten sangeren», sa han.

- Det viste seg imidlertid å være en god ide, for nå føler bandet frihet til å prøve ut en masse syke greier uten at jeg kommer i veien, forklarer Martin i følge MTV.

Coldplay på Koengen i Bergen
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Coldplay på Koengen i Bergen i 2009.

Kulturstrøm

  • Ny redaktør i Svalbardposten

    Børre Haugli er ansatt som redaktør i Svalbardposten. Han er opprinnelig fra Harstad, men har jobbet store deler av sin karriere i Oslo, sist som redaksjonell leder i Morgenbladet. Det skriver Svalbardposten.