Full fest med Den Nye Vinen

Gamle helter kan trygt gå av med pensjon uten å bekymre seg for fremtiden: Stadionrocken lever i beste velgående.

Coldplay på Koengen i Bergen
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Konsert: COLDPLAY

19. aug. 2009

Bergenhus Festning Koengen, Bergen

Publikum: 22.000

Oppvarming: Datarock, White Lies

Besetning:

Chris Martin (vokal, piano, gitar), Jonny Buckland (gitar), Guy Berryman (bass), Will Champion (trommer)

Aktuelle album: 

«Viva La Vida or Death And All His Friends» (2008), «LeftRightLeftRight» (live, 2009)

Setliste:

Life In Technicolor, Violet Hill, Clocks, In My Place, Yellow, Speed Of Sound, Glass Of Water, Cemetaries Of London/42, Fix You, Strawberry Swing, God Put A Smile On Your Face, The Hardest Part, Postcards From Far Away, Viva La Vida, Lost, Green Eyes, ' Til Kingdom Come, Billie Jean, Viva La Vida (remix), Politik, Lovers In Japan, Death And All His Friends. EKSTRA: The Scientist, Life In Technicolor II

BERGEN: Chris Martin & co leder an i den nye generasjonen stadionrockere, og konserten på Koengen onsdag kveld var også en av de første storkonsertene i Bergen hvor hovedattraksjonen på scenen har en snittalder på rundt 30.

Koengen

STØRSTE: Scenen og sceneshowet til Coldplay gjorde Koengen om til verdens mest intime store konsertarena.

Foto: Pål Bentdal

Ca. kl. 21.25, en smule forsinket, gikk de britiske rockerne på scenen, etter at White Lies og de rødkledde bergenserne i Datarock hadde varmet opp publikum. Og at stemningen var på topp, ble bare understreket av det enorme jubelbrølet som kom da A-HAs «The Sun Always Shines On TV» dundret ut fra høyttalerne kort tid før bandet entret scenen.

LES OGSÅ: Datarock: - Vi får være litt kule | Sjekk Coldplays monsterscene!

Spektakulært!

Det hele begynte med en storslagen intro, «Life In Technicolor», hvor bandet spilte bak et gedigent sceneteppe. Deretter braket det løs på imponerende vis, selv om det var rimelig forutsigbart at «Violet Hill», «Clocks» og «In My Place» fikk innlede festen.

Coldplay i Bergen

PÅ SCENEN I BERGEN: Chris Martin og gitarist Jonny Buckland på Koengen i Bergen.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Uten tvil en fantastisk start for 22.000 elleville bergensere. Bandets lysshow er uten tvil noe av det mest spektakulære Koengen har sett, og vokalist Chris Martin er i kjempeslag og sang sin hyllest til Bergen allerede under første låt.

Intimt som på Garage

På et forunderlig vis klarer bandet å finne en hårfin balanse mellom ekshibisjonisme og beskjedenhet, og det storslagne sceneshowet sprenger rammene for hva man til nå har vært vant til på Koengen. Der sympatiske Bruce Springsteen leverte to kosekvelder av dimensjoner, kommer de unge britene med en mektig totalpakke som både gir en stadionfølelse i Nou Camp-klassen og intimitet som på Garage i 2001. Litt av en bragd!

Koengen

FYRVERKERI: Raketter mot skyene under 'Fix You'

Foto: Pål Bentdal

Foran «Yellow» sendes et hav av gule ballonger ut over publikum, samtidig som scenen bades i gult lys. Rundt om kring på Koengen står også en rekke svære lysende ballonger, dekorert med verdenskart og diverse skriverier.

En overraskelse for publikum kom da bandet plutselig forsvant fra den ene sceneutstikkeren og like etter dukket opp på en miniscene midt blant publikum, hvor de kjørte en akustisk versjon av blant andre «Til Kingdom Come», som ble etterfulgt av Coldplays etter hvert meget lite overraskende hyllest til Michael Jackson, «Billie Jean».

Allsang ut i gatene

Konserten ble avsluttet ved 23-tiden, med ekstranumrene «The Scientist» og «Life In Technicolor II».

- Storslagent og intimt! Konserten var et fyrverkeri, og definitvt det største konsertarrangementet Bergen noen gang har sett. Folk er i kjempestemning, og synger på temaet fra «Viva La Vida» på vei ut fra Koengen, meldte NRK Hordalands reporter Johannes Morland umiddelbart etter at konserten var ferdig.

Chris Martin i Coldplay på Koengen i Bergen

- FANTASTISK FRONTFIGUR: Chris Martin byr på seg selv under konserten på Koengen.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK