Hopp til innhold

Coldplay tar med Eno igjen

Brian Eno blir produsent for den neste plata fra Coldplay, som blir et konseptalbum.

Coldplay
Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters

Brian Eno

Brian Eno er produsent også for det kommende albumet til Coldplay.

Foto: DANIEL MUNOZ / REUTERS
Coldplay: Viva La Vida Or Death and All His Friends

Eno var også med på laget da Coldplay ga ut plata «Viva La Vida Or Death and All His Friends».

Foto: Albumcover
Chris Martin, Coldplay

Chris Martin sier det kommende albumet har et veldig personlig innhold.

Foto: JUSTIN SULLIVAN / Afp
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Neste prosjekt ut for det firehodete poptrollet Coldplay er et konseptalbum, dersom vi skal tro musikkbladet Spin.

To personer på villspor

Og med på denne musikalske reisen følger Brian Eno, som også stilte som produsent for bandets storselgende album «Viva La vida or Death And All His Friends».

Les også:

Ifølge sangeren Chris Martin skal albumet handle om to personer som er litt på villspor og som møter hverandre under spesielle og vanskelige omstendigheter.

- Veldig personlig

- Det er et konseptalbum, men det er ment å være veldig personlig, innenfor et stort rammeverk, om det kan gi noen fornuft? svarer en spørrende Chris Martin i et intervju med BBC.

- Vi brukte et år på å lage en masse støy støy. Du vet disse tingene på et tivoli hvor du har kli i en balje også er det noen skjulte premier? Det er liksom der vi er nå, forklarer han videre.

Ingen dato

Brian Enos jobb blir å holde i produsentspakene mens Chris Martin skal skrive låtene. I tillegg har de også med Marcus Dravs på produsentsiden. Han var også med på å sette sammen bandets forrige album.

Foreløpig har popgrossistene ikke gitt noen dato for når vi kan vente oss det kommende albumet, men det kommer i hvert fall i løpet av 2011.

Lite som gjenstår

I et intervju med radkokanalen XFM fortalte Chris Martin at det er lite som gjenstår.

- Vi venter bare på en trommebeat fra (trommis) Will. Straks han har bestemt seg for hvilken beat vi skal ha på en låt, som ikke engang har en tittel ennå, vil det drastisk øke tempoet i prosessen, forklarer Martin.

For tiden er Coldplay forøvrig aktuelle med julelåten «Christmas Light».

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP