Hopp til innhold

Jay-Z ville ranet Chris Martin

- Jeg hadde ranet ham om jeg hadde møtt ham da, sier Jay-Z om sin fortid.

Jay-Z

Jay-Z er i dag verdens rikeste rapper, men startet livet med langt mindre.

Foto: Joel Ryan / Ap

Jay-Z og Chris Martin

Jay-Z og Chris Martin er i dag verdens beste venner.

Foto: Chris Pizzello / AP

I dag er de blant verdens mest kjente musikere og bestevenner, til tross for forskjellig bakgrunn og forskjellig musikalsk uttrykk - rapperen Jay-Z (40) og Chris Martin (33) fra Coldplay.

- Noe helt annet

Men i et intervju avslører Jay-Z, eller Shawn Carter som han egentlig heter, at ikke nødvendigvis ville vært tilfelle om de hadde møtt hverandre på et tidligere tidspunkt i livet.

- Det ville vært noe helt annet. Han kunne aldri spasert gjennom Marcy, sier han med henvisning til området han vokste opp i – i New York, til den britiske avisa The Mirror.

- Jeg var en helt annen person den gangen. Jeg var ikke åpen for andre kulturer og uttrykk, sier Jay-Z.

- Ranet - om de var heldige!

- Antagelig hadde jeg sagt «Yo! Who are you? Give me your money». Folk som Chris kunne ikke bare gå gjennom det området uten å bli ranet – om de var heldige!

Jay-Z er i dag verdens best betalte rapper, men vokste opp med å selge dop på gata i New York. Chris Martin kommer fra helt andre og tryggere omgivelser i England, men da Jay-Z giftet seg med Beyonce i 2008 var Chris og hans Hollywood-kone Gwyneth Paltrow spesielt inviterte gjester.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.