Normal

Jay-Z ville ranet Chris Martin

- Jeg hadde ranet ham om jeg hadde møtt ham da, sier Jay-Z om sin fortid.

Jay-Z

Jay-Z er i dag verdens rikeste rapper, men startet livet med langt mindre.

Foto: Joel Ryan / Ap

Jay-Z og Chris Martin

Jay-Z og Chris Martin er i dag verdens beste venner.

Foto: Chris Pizzello / AP

I dag er de blant verdens mest kjente musikere og bestevenner, til tross for forskjellig bakgrunn og forskjellig musikalsk uttrykk - rapperen Jay-Z (40) og Chris Martin (33) fra Coldplay.

- Noe helt annet

Men i et intervju avslører Jay-Z, eller Shawn Carter som han egentlig heter, at ikke nødvendigvis ville vært tilfelle om de hadde møtt hverandre på et tidligere tidspunkt i livet.

- Det ville vært noe helt annet. Han kunne aldri spasert gjennom Marcy, sier han med henvisning til området han vokste opp i – i New York, til den britiske avisa The Mirror.

- Jeg var en helt annen person den gangen. Jeg var ikke åpen for andre kulturer og uttrykk, sier Jay-Z.

- Ranet - om de var heldige!

- Antagelig hadde jeg sagt «Yo! Who are you? Give me your money». Folk som Chris kunne ikke bare gå gjennom det området uten å bli ranet – om de var heldige!

Jay-Z er i dag verdens best betalte rapper, men vokste opp med å selge dop på gata i New York. Chris Martin kommer fra helt andre og tryggere omgivelser i England, men da Jay-Z giftet seg med Beyonce i 2008 var Chris og hans Hollywood-kone Gwyneth Paltrow spesielt inviterte gjester.

Kulturstrøm

 • Beskylder motehus for plagiat

  Den norske designeren Edda Gimnes beskylder det italienske luksusmerket Moschino for å ha kopiert klesdesignet fra hennes vår- og sommerkolleksjoner fra 2016 og 2017 (til venstre), skriver MinMote. Da Moschino lanserte sin nye kolleksjon under moteuken i Milano, reagerte Gimnes på at mønsteret på klærne lignet. Gimnes skal ha vist skisser av klærne til motehuset under et besøk på New York-kontoret deres sist høst. Moschino-kolleksjonen hylles av motemagasinet Vogue.

  Edda Gimnes design (til venstre) og Moscihno-design (til høyre)
  Foto: Edde Gimnes/AFP
 • Ny TV-seier for Lindmo

  Anne Lindmo har fått en knallåpning på TV-høsten. Fredag hadde hun 736.000 seere, nesten dobbelt så mange som TV 2-rivalen Fredrik Skavlan, skriver Kampanje. 736.000 seere er en økning fra forrige uke da 620.000 fikk med seg TV-programmet.

  Anne Lindmo nytt
  Foto: Julia Naglestad