NRK Meny
Normal

Stargate skal varme opp for Coldplay i LA

Den norske produsentduoen skal være DJ-er før storkonserten i Los Angeles.

Coldplay

BA STARGATE VARME OPP: Chris Martin, vokalist i Coldplay, ba norske Stargate varme opp publikum før en konsert i Los Angeles 20. august. Her er bandet på scenen under Glastonbury-festivalen i England, tidligere i sommer.

Foto: STOYAN NENOV / Reuters

Stargate

SUPERDUO: Musikkprodusentene og låtskriverne Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen utgjør duoen Stargate.

Foto: FRED PROUSER / REUTERS

– Coldplay er midt i en verdensturne. Chris Martin spurte oss om ville gjøre et kort sett med egne låter, skriver Tor Erik Hermansen til NRK.

Sammen med Mikkel Eriksen produserer han musikk under produsentnavnet Stargate.

20. august skal den norske produsent-duoen spille på konsertarenaen Rose Bowl i Los Angeles, som har en publikumskapasitet på 92.500.

Stjernevant duo

Tidligere har Stargate produsert flere låter for superstjerner som Rihanna og Beyoncé, og musikken deres har flere ganger toppet den amerikanske Billboard-listen.

Da Coldplay ga ut sitt siste album, «A Head Full Of Dreams», i 2015, var det i sin helhet produsert av den norske duoen.

– Vi gleder oss til å spille. Publikummet er bra og Coldplay spiller fantastisk live. Vi er glade for å være en del av denne kvelden, skriver Hermansen.

Hermansen legger til at det ikke er vanlig for Stargate å ta spillejobber som den de nå skal gjøre for det britiske bandet.

Innbringende turné

Ifølge Forbes er verdensturneen til Coldplay den tredje mest innbringende turneen i første halvdel av 2016, med en bruttoomsetning på 137.2 millioner dollar.

Bandet har også fått gode konsertanmeldelser. For konserten de spilte i Manchester tidligere i sommer ga anmelderen i The Guardian fire av fem stjerne og beskrev konserten som en blanding av fargerike godbiter og smittsom snillhet.

Også i USA har Coldplay fått gode anmeldelser. Da bandet tidligere i august spilte i Pittsburgh, USA, skrev anmelderen i The Pittsburgh Post-Gazette at «publikum elsket hvert eneste glitrende minutt» av konserten.

Kulturstrøm

 • Kurt Nilsen flytter hjem til Bergen

  Kurt Nilsen gir opp Østlandet og flytter hjem igjen. Sangeren ønsker å reetablere seg i Bergen og styre karrieren herfra, skriver BT. Nilsen har bodd i Minnesund i to år sammen samboeren. I vår ble det brudd mellom de to. Nå ser han frem til å turnere med julekonserter rundt om i Norge.

  kurt 3
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Støre: – 22. juli ble et begrep

  – For sju år siden ble 22. juli et begrep i vår historie, med alt den dagen rommer av lidelse, smerte og sorg, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin tale på Utøya.

  Minnemarkering på Utøya 22. juli.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix