Hopp til innhold

Tommy Wirkola skal regissere «Bridgerton»-stjerne i hai-thriller

Tommy Wirkolas nye film blir en hai-thriller. «Bridgerton»-stjernen Phoebe Dynevor er i dialog om å spille hovedrollen i filmen.

Phoebe Dynevor på Met-gallaen i en florlett rosa kjole i begynnelsen av mai.

Phoebe Dynevor på Met-gallaen i begynnelsen av mai.

Foto: Dia Dipasupil / AFP

Bransjenyhetsstedet Deadline skriver at de har fått bekreftet nyheten om at norske Wirkolas nye film blir en hai-thriller han både har skrevet og skal regissere for Sony.

De skriver også at Phoebe Dynevor, som slo gjennom med hovedrollen i første sesong av «Bridgerton» på Netflix, er i dialog om hovedrollen i den skremmende sjøfilmen.

Phoebe Dynevor i sesong 1 av «Bridgerton». Hun sitter i en tidsriktig kjole på en stol og holder på å ta på seg en nettinghanske.

Phoebe Dynevor i sesong 1 av «Bridgerton».

Foto: LIAM DANIEL / NETFLIX

Tirsdag morgen bekrefter Wirkola begge deler til VG: At han skal regissere og at Dynevor er i boks.

Mens man så langt ikke vet noe om selve handlingen, er planen at filmen skal i produksjon til sommeren i Australia.

Splatterspesialist

Wirkola er kjent for blant annet skrekkparodifilmene «Kill Buljo»- og «Død snø»-filmene. Internasjonalt har han regissert blant annet «What Happened to Monday» med Noomi Rapace og julemassakren «Violent Night» med «Stranger Things»-stjernen David Harbour som julenissen.

Tommy Wirkola fotografert av NRK i 2021.

Tommy Wirkola fotografert av NRK i 2021.

Foto: Robert Rønning / NRK

Han markerte seg også med «I onde dager», som han også skrev manus til, med blant andre Aksel Hennie, Noomi Rapace og Atle Antonsen på rollelisten.

Flere prosjekter på gang

Ifølge filmdatabasen Imdb, er Wirkola koblet på minst to andre prosjekter som manusforfatter og regissør.

De lister blant annet den animerte musikalen «Spermageddon», der Wirkola står som regissør på sammen med Rasmus Sivertsen, og «Deathrow-mance» om en britisk mediesjef som gifter seg med en dødsdømt amerikaner av praktiske grunner.

Les også Hollywood-regissør kjenner på hjemlengsel: – Vil lære sønnen min å kjøre snøskuter

Tommy Wirkola og samboeren Kamilla Alnes på båttur med sin lille sønn

Wirkola er samboer med Kamilla Alnes i USA og sammen har de sønnen Henry. Regissøren har tidligere snakket med NRK om at familien lengter hjem til Norge.

Phoebe Dynevor har siden gjennombruddet med «Familien Bridgerton», som serien heter på norsk, spilt i Netflix-filmen «Fair Play», og hun står også på rollelisten på tre kommende prosjekter ifølge Imdb.

Kulturstrøm

 • David Lynch hinter om noe nytt – allerede i juni

  Regissøren David Lynch varsler i en kryptisk videomelding at «noe» kommer 5. juni. Det kan være snakk om en animasjonsprosjekt han har jobbet med i flere tiår.

  Den 78-årige stjerneregissøren røper ikke hva det dreier seg om, men ifølge Deadline kan det være «Snootworld». Tidligere i år fortalte Lynch til bransjenettstedet at han håpet å finne noen som kunne støtte et animasjonsprosjekt.

  For mange nordmenn er han mest kjent for tv-serien Twin Peaks.

  Han ble tildelt en Æres-Oscar i 2019. Han har også vært nominert for The Elephant Man (beste regi, beste tilrettelagte manus), Blue Velvet (beste regi) og Mulholland Drive (beste regi).

  David Lynch
  Foto: AP
 • «Gudfaren»-produsent er død

  Al Ruddy, produsent for blant annet «Gudfaren» og «Millon Dollar Baby» er død. Han ble 94 år gammel.

  Albert S. Ruddy vant Oscar-pris for begge de nevnte filmene, i henholdsvis 1973 og 2005.

  Han har også produsert filmene «Bad Girls» (1994) og «Cry Macho» (2021) samt skapt TV-seriene «Walker, Texas Ranger» (1993-2001) og «Hogan's Heroes» (1965-1971).

  Produsent Al Ruddy da han vant Oscar for «Million Dollar Baby» i 2005.
  Foto: AFP