Hopp til innhold

Tommy Wirkola skal regissere «Bridgerton»-stjerne i hai-thriller

Tommy Wirkolas nye film blir en hai-thriller. «Bridgerton»-stjernen Phoebe Dynevor er i dialog om å spille hovedrollen i filmen.

Phoebe Dynevor på Met-gallaen i en florlett rosa kjole i begynnelsen av mai.

Phoebe Dynevor på Met-gallaen i begynnelsen av mai.

Foto: Dia Dipasupil / AFP

Bransjenyhetsstedet Deadline skriver at de har fått bekreftet nyheten om at norske Wirkolas nye film blir en hai-thriller han både har skrevet og skal regissere for Sony.

De skriver også at Phoebe Dynevor, som slo gjennom med hovedrollen i første sesong av «Bridgerton» på Netflix, er i dialog om hovedrollen i den skremmende sjøfilmen.

Phoebe Dynevor i sesong 1 av «Bridgerton». Hun sitter i en tidsriktig kjole på en stol og holder på å ta på seg en nettinghanske.

Phoebe Dynevor i sesong 1 av «Bridgerton».

Foto: LIAM DANIEL / NETFLIX

Tirsdag morgen bekrefter Wirkola begge deler til VG: At han skal regissere og at Dynevor er i boks.

Mens man så langt ikke vet noe om selve handlingen, er planen at filmen skal i produksjon til sommeren i Australia.

Splatterspesialist

Wirkola er kjent for blant annet skrekkparodifilmene «Kill Buljo»- og «Død snø»-filmene. Internasjonalt har han regissert blant annet «What Happened to Monday» med Noomi Rapace og julemassakren «Violent Night» med «Stranger Things»-stjernen David Harbour som julenissen.

Tommy Wirkola fotografert av NRK i 2021.

Tommy Wirkola fotografert av NRK i 2021.

Foto: Robert Rønning / NRK

Han markerte seg også med «I onde dager», som han også skrev manus til, med blant andre Aksel Hennie, Noomi Rapace og Atle Antonsen på rollelisten.

Flere prosjekter på gang

Ifølge filmdatabasen Imdb, er Wirkola koblet på minst to andre prosjekter som manusforfatter og regissør.

De lister blant annet den animerte musikalen «Spermageddon», der Wirkola står som regissør på sammen med Rasmus Sivertsen, og «Deathrow-mance» om en britisk mediesjef som gifter seg med en dødsdømt amerikaner av praktiske grunner.

Les også Hollywood-regissør kjenner på hjemlengsel: – Vil lære sønnen min å kjøre snøskuter

Tommy Wirkola og samboeren Kamilla Alnes på båttur med sin lille sønn

Wirkola er samboer med Kamilla Alnes i USA og sammen har de sønnen Henry. Regissøren har tidligere snakket med NRK om at familien lengter hjem til Norge.

Phoebe Dynevor har siden gjennombruddet med «Familien Bridgerton», som serien heter på norsk, spilt i Netflix-filmen «Fair Play», og hun står også på rollelisten på tre kommende prosjekter ifølge Imdb.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.