Hopp til innhold

– Folk gjemte seg for terroristene i garderoben vår

Eagles of Death Metal-grunnleggerne forteller om Bataclan-angrepet i et nytt intervju.

I et intervju med nettstedet Vice snakker Eagles of Death Metals grunnleggere og frontmenn Jesse Hughes og Josh Homme om angrepet mot konsertstedet Bataclan fredag 13. november.

Gjemte seg under Hughes' jakke

Søndag la Vice ut et kort klipp fra intervjuet, som vil bli publisert senere denne uka. I klippet snakker Hughes om fans som forsøkte å gjemme seg i bandets garderobe for å unnslippe drapsmennene.

– Flere mennesker gjemte seg i garderoben vår. Drapsmennene klarte å ta seg inn, og drepte alle, bortsett fra en unggutt som gjemte seg under jakken min, forteller vokalist Jesse Hughes, som selv sto på scenen da helvete brøt løs.

Homme, som sjelden deltar på bandets turneer, var ikke med på Paris-konserten.

– Ville ikke forlate vennene sine

89 mennesker mistet livet da en gruppe terrorister tok seg inn i konsertlokalet og begynte å skyte rundt seg, blant dem bandets faste effektselger Nick Alexander (36).

Hughes og de andre bandmedlemmene unnslapp blodbadet, men frontmannen fremstår i intervjuet som svært preget av hendelsene.

– Folk spilte døde, og de var så redde ... En stor grunn til at så mange ble drept, var at mange ikke ville forlate vennene sine. Så mange folk stilte seg foran andre, sier en tydelig rørt Hughes.

Avlyser konserter og filmvisning

Eagles of Death Metal ble grunnlagt i 1998 av Hughes og barndomskameraten Josh Homme, kjent som vokalist og frontfigur i Queens of the Stone Age.

Bandet var på turné med sitt nyeste album Zipper Down, som ble sluppet tidlig i oktober. En dokumentar om arbeidet med plata skulle etter planen vises på dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam, men er nå trukket fra programmet.

Bandet har inntil videre avlyst alle planlagte konserter, inkludert neste ukes konsert på Sentrum Scene i Oslo.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.