Hudflettes for blogginnlegg om Eagles of Death Metal

Musikkjournalist Arild Rønsen skriver på sin blogg at Eagles of Death Metal ikke har stort å by på annet enn at de opptrådte der et av terrorangrepene mot Paris fant sted. – Avskyelig, sier kollega Egon Holstad.

Stormet konserten til Eagles of Death Metal

SPILTE I PARIS: Eagles of Death Metal spilte på Bataclan i Paris der 87 personer ble drept. I et blogginnlegg kritiserer Arild Rønsen musikken deres. Det har fått reaksjoner.

Foto: Marion Ruszniewski / Afp/NRK Scanpix

Arild Rønsen

HUDFLETTES: Musikkjournalist Arild Rønsen kritiseres fra flere hold etter å ha skrevet en plateanmeldelse av Eagls of Death Metal.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Egon Holstad

– AVSKYELIG: Musikkjournalist og kommentator i iTromsø, Egon Holstad, mener blogginnlegget til Arild Rønsen er avskyelig og viser en totalt mangel på empati.

Foto: NRK
«Musikalsk har de dessverre ikke mye å by på»

«Verdensberømte over natta. Men har de noe å by på, musikalsk?»

Det skrev musikkjournalist og forfatter Arild Rønsen om bandet Eagles of Death Metal i et blogginnlegg som ble publisert tirsdag.

Eagles of Death Metal er som kjent rockebandet som stod på scenen i konsertlokalet Bataclan i Paris på fredag der 87 personer ble drept.

En rekke personer reagerer nå på blogginnlegget, som de mener er svært upassende.

– Det her er jo et klassisk eksempel på en journalist som prøver å se tøff ut, men som er blottet for empati og har en mangel på forståelse på verden, sier Egon Holstad, musikkjournalist og kommentator i iTromsø.

– Avskyelig

– Halvannen måned etter plateslipp, drar han det inn i terrorsøla i et forsøk på å virke uredd, men resultatet er 100 prosent avskyelig og rystende, sier Holstad.

Holstad sammenligner også dette blogginnlegget med å anmelde maten på restaurantene som ble utsatt for terror.

Laster Twitter-innhold

Programleder i NRK og bandmedlem i Turboneger, Thomas Seltzer, var blant dem som gikk ut i sosiale medier og kritiserte innlegget.

«Dette er den dårligst timete "keiseren har ikke klær"-søpla jeg har sett i mitt liv.», skriver han på sin Facebook-side.

Marius Asp

- STUPID: Musikkanmelder i P3, Marius Asp, mener Rønsens innlegg er et uvanlig stupid og ufølsomt uttrykk.

Foto: privat

Musikkanmelder i P3, Marius Asp, er også hard mot Arild Rønsen.

– Dette er vel primært et uvanlig stupid og ufølsomt uttrykk for en eks-musikkjournalists gnagende følelse av ubetydelighet. Jeg føler et ubehag ved i det hele tatt å gi mannen oppmerksomhet. Han fortjener det ikke, sier han.

– På sin plass

Arild Rønsen har fått med seg reaksjonene som har kommet på blogginnlegget hans, og sier han er uenig.

– Ja, jeg forstår reaksjonene, men jeg er uenig. Utgangspunktet mitt var at jeg har et veldig perifert forhold til dette bandet. Jeg syns det var på plass å si at dette bandet ikke har noe med death metal og gjøre. I den sammenheng at bandittene hadde noe musikalsk utgangspunkt, så hadde de gjort dårlig research.

At innlegget kommer såpass kort tid etter terrorangrepene ser han ikke på som noe problem.

– Når bandet er trygt hjemme i USA ser jeg ikke noe imot å anmelde plata. Jeg kan ikke skjønne at det hadde vært bedre å anmelde det om en uke. Jeg har rett og slett anmeldt en plate av et helt ordinært band, sier Rønsen.

Rønsen kom onsdag med et nytt blogginnlegg der han tar for seg reaksjonene som har kommet.

Kulturstrøm

  • Sondre Justad takker Teigen

    I et Instagram-innlegg med et bilde av Jahn Teigen og en 13 år gammel utgave av seg selv takker artist Sondre Justad Teigen for alt han lærte ham. – Takk for alt du lærte meg og rausheten, Jahn. Det ble starten på reisen min, og mye av det du snakket om er fortsatt med meg i dag. Enhver sang er en historie som skal fortelles. (NTB)

    Sondre Justad
    Foto: Helge Grønmo / Avisa Nordland
  • Jahn Teigen hedres med statue

    I hjembyen Tønsberg hedres Jahn Teigen med en statue. Artisten døde i går kveld på Ystad sykehus i Skpne hvor han har bodd de siste årene.