NRK Meny
Normal

Eagles of Death Metal: Vi er sjokkerte

Bandet som sto på scenen da terroristene stormet konsertstedet Bataclan fredag, uttaler seg for første gang om angrepet.

Eagles of Death Metals konsert på Batclan

I SJOKK: Eagles of Death Metal sto på scenen da terrorister stormet konsertstedet Bataclan og drepte 87 mennesker fredag. Nå snakker de for første gang om terroren.

Foto: Marion Ruszniewski / Afp

«Mens bandet nå er trygt hjemme igjen, er vi sjokkerte og prøver fortsatt å få grep om det som skjedde i Frankrike», skriver bandet i en uttalelse på sine egne Facebook-sider.

Det er første gang bandmedlemmene selv kommenterer terrorangrepet.

89 mennesker ble drept da islamistiske terrorister stormet bandets konsert i Paris fredag og skjøt vilt rundt seg. Bandmedlemmene unnslapp med livet, mens 36 år gamle Nick Alexander, som solgte effekter for bandet, var blant de drepte.

Eagles of Death Metal avbrøt sin Europa-turné umiddelbart etter angrepet, og reiste hjem til USA, men har ikke uttalt seg offentlig om opplevelsen før nå.

«Vi vil gjerne takke det franske politiet, FBI, USA og Frankrikes utenriksdepartementer, og spesielt de som var på stedet med oss som hjalp hverandre som best de kunne under denne ufattelige prøvelsen, og dermed beviste igjen at kjærlighet overvinner ondskap», skriver bandet videre, og avslutter med «Leve musikken, leve friheten, leve Frankrike og leve Eagles of Death Metal».

Bandet skriver i innlegget at alle forestående Eagles of Death Metal-konserter er avlyst inntil nærmere beskjed blir gitt. Også bandets planlagte konsert på Sentrum Scene i Oslo 26. november er avlyst.

Kulturstrøm