Hopp til innhold

Disse artistene skal kjempe i «The Hit»

Alexander Rybak, D.D.E., Atle Pettersen og A1 er blant artistene som skal finne Norges nye låtskriverstjerne i NRKs nye fredagssatsing.

Disse artistene er med i The Hit

STJERNETUNGT: Jørn Hoel, Trine Rein, D.D.E. (her ved Bjarne Brøndbo), Alexander Rybak, Atle Pettersen og Helene Bøksle er blant artistene som er med i NRKs nye musikkreality «The Hit» .

Foto: Berit Roald, Ned Alley, Heiko Junge, Fredrik Varfjell, Stian Solum Lysberg, Ned Alley / Scanpix

Fredag 5. september er det endelig klart for premiere på storsatsingen «The Hit» på NRK1. I dag ble artistlista presentert.

Følgende artister er med:

 • Atle Pettersen
 • D’sound
 • Maria Haukaas Mittet
 • D.D.E.
 • Trine Rein
 • Alexander Rybak
 • Maria Arredondo
 • Vidar Busk
 • Helene Bøksle
 • Alexander With
 • Jørn Hoel
 • Åge Sten Nilsens Ammunition
 • Venke Knutson
 • A1

– Kult å få dele kunnskap med folket

Marte Stokstad

PROGRAMLEDER: – Vi har fått inn ekstremt mange bidrag. Det er bare å glede seg, sier Marte Stokstad.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

– Det er en artig og veldig bra gjeng, og jeg gleder meg til å høre hva de gjør med låtene de velger, sier programleder Marte Stokstad.

– Målet her er jo at de skal tilføre sangene sin ekspertise og glød, og dra dem i nye og overraskende retninger. De er dessuten alle gode liveartister, så låtene er i de beste hender, fortsetter hun.

Alexander Rybak sier han konsekvent takker nei til tv-forespørsler, men at «The Hit» skilte seg positivt ut.

– Jeg får alltid spørsmål om å gjøre ting jeg ikke kan på tv, og det sier jeg kronisk nei til. Jeg liker å se sports- og matprogrammer og «Fangene på fortet», jeg trenger ikke delta, sier Rybak, og fortsetter:

– Dette, derimot, er noe jeg virkelig brenner for: Å finne talent og en melodi og gjøre noe eget med det. Det er det beste jeg vet, og det er veldig kult å få dele min kunnskap med folket.

Saken fortsetter under bildet.

Casten til The Hit sesong en

FRA LANSERINGEN I DAG: Bakerste rad fra venstre: Alexander Rybak, Trine Rein, Maria Haukaas Mittet, D'sound (her ved Simone Larsen og Kim Ofstad), Jørn Hoel, Helene Bøksle, Åge Sten Nilsens Ammunition. Fremste rad fra venstre: Atle Pettersen, Alexander With, Vidar Busk, Venke Knutson, A1 (her ved Christian Ingebrigtsen) og Maria Arredondo. D.D.E. var ikke tilstede.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Møtes til tvekamp

I «The Hit» skal Stokstad finne landets nye låtskriverstjerne – ved hjelp av innsendte låter, 14 etablerte artister og den meritterte musikkprodusenten Steve Lillywhite.

Lillywhite har plukket ut 42 bidrag som han mener har hitpotensial blant flere tusen innsendte låter – seks til hvert program.

Låtskriverne bak de utvalgte låtene presenterer i hvert program sitt bidrag til to av artistene, som velger seg hver sin låt og framfører den live.

Publikum stemmer på låta de liker best, og vinnerbidraget går videre til finalen.

Låtskriveren bak låta som vinner finalen, står igjen vinner av «The Hit».

– Dette er endelig et musikkprogram på tv som setter låtskriveren i forgrunnen. Det kan oppstå mye spennende utfra den arbeidsformen, sier Jørn Hoel, som også er med i «Stjernekamp» i høst.

Saken fortsetter under videoen.

Alexander Rybak, Atle Pettersen og Jørn Hoel forteller om hvorfor de ville være med i "The Hit".

GLEDER SEG: Alexander Rybak, Jørn Hoel og Atle Pettersen mener «The Hit» er et friskt pust i mengden realityprogrammer om musikk.

Skal gå mot «Idol»

«The Hit» skal gå på fredagskveldene som en del av «Gullrekka» på NRK1. Det skal gå i direkte konkurranse med «Idol» på TV 2.

– I motsetning til «Idol» handler dette om musikk og om prosessen mye mer enn om opptredenen. Dette er et kvalitetsprogram med bra musikk hvor man får se norske artister gjøre det de er best til, sier Atle Pettersen.

– Jeg tror dette har en annen nærhet enn «Idol». Det er fokus på at låtskriveren er sammen med artisten, og det er originale, helt nye låter. Det tror jeg gjør «The Hit» mer spennende enn «Idol», legger Jørn Hoel til.

Deltakerne skal alle gi ut sin utvalgte låt som sin nye singel.

– Det blir spennende å se hva man klarer å gjøre ut av låta man får. Det første man hører er ofte veldig nakent. Jeg har opplevd det før, den gangen Svein Gundersen spilte «Har en drøm» for meg på piano for første gang var det nesten ugjenkjennelig sammenliknet med den endelige versjonen, sier Hoel.

Saken fortsetter under videoen.

Noen av artistene fra NRKs nye storsatsing «The Hit» synger Norges største hit akkurat nå acappella.

«THE HIT»-ARTISTER SYNGER HIT: Her synger «The Hit»-deltakerne Alexander With, Atle Pettersen, Vidar Busk, Kim Ofstad, Jørn Hoel og Simone Larsen Norges suverent største hit akkurat nå, Nico & Vinz' «Am I wrong», acappella under torsdagens lansering. Hør hele sangen i Ukeslutt i NRK P1 og P2 lørdag kl 12.30!

– Fikk ekstremt mange bidrag

NRK søkte etter låtskrivere i mars, og fikk inn hele 3 162 bidrag. Til sammenlikning mottok årets Melodi Grand Prix 600 bidrag.

– Jeg tok i og tippet at vi ville få inn 850 bidrag, og heldigvis tapte jeg det veddemålet med gigantisk margin. Over tre tusen er jo helt ekstremt! sier Marte Stokstad.

Programlederen mener den enorme pågangen viser at det er mange rundt om i landet som har et uttrykksbehov, men som ikke nødvendigvis har muligheten til å nå ut til publikum.

– Den muligheten får de hos oss. Det er bare å glede seg!

Se utdrag fra de over 3 000 innsendte bidragene til «The Hit» her:

Kulturstrøm

 • Donald Sutherland (88) er død

  Den kjende skodespelarane Donald Sutherland er død, det melder sonen Kiefer Sutherland på X.

  – Det er med tungt hjarte at eg vil fortelje at faren min, Donald Sutherland, er død. Personleg meiner eg han er ein av dei viktigaste skodespelarane i filmhistoria.

  Den kanadiske skodespelaren er kjent frå filmar som «Dont look now», «MASH», «Hunger Games» og fleire andre.

  – Han elska det han gjorde, og gjorde det han elska, og ein kan ikkje be om meir enn det, skriv sonen vidare.

  Sutherland blei 88 år gamal.

  76th Venice Film Festival
  Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW / Reuters
 • Helt elleville høydepunkt

  – En del av sexvitsene og voldsscenene oppleves også å være drøy for drøyhetens skyld. (...) Resultatet er at «The Boys» sesong 4 ikke oppleves like skarp og forfriskende som da serien fikk publikum til sette eplepaien i vrangstrupen med sine innledende runder. Likevel er dette fremdeles grovt bra superheltaction som sparker oppover i mange retninger, skriver seriekritiker Sigurd Vik.

 • Ingerborg Arvola med i forfattersamtalen i Bergen

  I slutten av august skal forfatter Ingeborg Arvola være med i forfattersamtalen på Litteraturhuset i Bergen.

  Ifølge litteraturhuset skal Arvola, som fikk sitt store gjennombrutt med romanen Kniven i ilden, snakke med forfatter Tharaniga Rajah blant annet om kjærlighet og naturens ustyrlige krefter.

  Les mer om arrangementet her.

  Ingeborg Arvola
  Foto: Anna Julia Granberg / Blunderbuss