Hopp til innhold

Fire får sjansen i «The Hit»

Over 3000 bidrag ble sendt inn til «The Hit» som skal gå på NRK1 til høsten. Av 42 låtskrivere som har kommet gjennom nåløyet, er fire fra Vestfold.

The Hit
Foto: NRK

Per Fredrik Kjølner og Mathilde Johnson fra Tønsberg og Aleksander Monsen og Even Kern fra Larvik er plukket ut til å få sjansen i det nye underholdningsprogrammet «The Hit» som skal gå på NRK1 på fredager i høst.

Superprodusent har hørt alt

«The Hit» er programmet der ukjente låtskrivertalenter får presentere sine låter til kjente norske artister. Det er mye som står på spill både for låtskrivere og artister i The Hit. Denne gangen skal ikke artistene kun sitte bak et dommerbord og mene noe om andres prestasjoner. I The Hit skal artistene velge seg låten de har størst tro på, for så å fremføre den i programmet og utgi låten som sin neste singel.

Den britiske plateprodusenten Steve Lillywhite skal plukke ut låtene til NRKs nye musikkreality «The Hit». Se Lillywhite fortelle hva han synes er viktig i en låt.

Se produsent Steve Lillywhite fortelle hva han mener er viktig for at en låt skal bli en hit

NRK har mottatt 3162 låter fra norske låtskrivere, og superprodusent Steve Lillywhite har hørt på alle sammen. Det er også han som har valgt ut låtene som skal presenteres for de norske artistene.

Lillywhite har vunnet fem ganger Grammy Award for sitt arbeid, og har blant annet produsert artister som U2, Rolling Stones, The Killers, 30 Seconds to Mars og Peter Gabriel for å nevne noen. Fra sitt hjem i Los Angeles vil Steve Lillywhite uttale seg om hver av de 42 deltagende låtene i programserien.

– Skulle vært for fire år siden

Even Kern

Even Kern fra Larvik får sjansen i «The Hit» i høst.

Foto: Fag- Hege Mathisen

Even Kern sendte inn 14 låter til programmet. Via e-post fikk han beskjed om at tre av låtene var kommet gjennom den første silingen. Da ble det spennende.

– Jeg fikk beskjed om å lage en enkel video til hver av låtene. Så ble de vurdert på nytt, forteller Even, som har skrevet låter siden han var tenåring.

En dag kom to e-poster rett etter hverandre, med takk for deltagelse og beskjed om at to av de tre låtene ikke var kommet videre. Så da ventet han egentlig bare på e-post nummer tre, med samme budskap. E-posten kom, men med gratulasjoner i stedet for takk for deltagelse.

– Det er jo et kvalitetsstempel at en mann som Steve Lillywhite har hørt og godkjent låta mi, sier Kern.

Det er med blandede følelser 41-åringen går høsten i møte. For øyeblikket studerer han nemlig for å bli ingeniør, i tillegg til at han har en sønn på åtte måneder og en samboer hjemme.

– Der er nesten så jeg skulle ønske at dette hadde skjedd for fire år siden. Da forsøkte jeg fortsatt å leve av musikken. Nå har jeg valgt en annen vei. Men er det noe jeg har skjønt med tida, så er det at jeg ikke skjønner så mye. Det er umulig å planlegge livet, for det skjer stadig ting som kaster rundt på planene, sier Kern som tar det som det kommer.

Vet, men kan ikke fortelle noe

De første opptakene til serien er allerede gjort, så Kern vet hvilken norsk artist som får muligheten til å velge hans låt som sin neste singel. Men han kan selvfølgelig ikke si hvem det er.

– Men jeg kan si at jeg ble veldig overraska, forteller Kern.

Han har ikke hørt noen av de andre låtene som skal konkurrere i «The Hit» i høst, så magefølelsen har han ikke turt å kjenne på. Men han er veldig spent.

Programmet med Even Kern sendes 12. september på NRK1. «The Hit» har premiere 5. september.