– Jeg er helt rørt og stolt

Geir Arne Hansens kjærlighetssang til kona rørte Norge. I sterk konkurranse med sju andre låter, ble han og Trine Rein vinnere av «The Hit» med låta «The story of love».

Trine Rein The Hit

VINNERE: Geir Arne Hansens og Trine Reins Story of Love vant årets The Hit.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Gjennom syv dueller har vi sett 14 av Norges største artister knive om 42 låter skrevet av ukjente låtskrivere. I kveld ble vinneren kåret.

– Takk alle sammen

– Jeg her helt rørt, jeg så utrolig stolt. Takk alle sammen for at dere finnes, sa Geir Arne Hansen rett etter at det ble klart at han er vinner av låtskriverkonkurransen, «The Hit».

– Tenk at det ble oss, nå må vi la det få synke inn, smiler Trine Rein. Hun er ikke i tvil om hvorfor hun falt for Hansens kjærlighetslåt til kona.

– Jeg likte den veldig godt. Den var så vakker og hadde noe ekte ved seg. Jeg likte melodien og tenkte at den kunne bli en stor country-ballade, en gladlåt. Når jeg skal ut på turne neste år skal turneen hete «Story of love», smiler hun.

– Det var helt nytt for meg, det var herlig å høre. Nå blir jeg liten i en stor kropp, smiler han.

Se Trine Rein synge vinnerlåta her:

The Hit 2014

Han forteller at sangen er veldig personlig for han og er skrevet til kona. Den har ligget lenge i skuffen og han har selv tenkt at den måtte passe fint for Trine Rein.

– Og nå står hun her og synger den, jeg har ikke ord.

Låtskriveren har tidligere fortalt at han har mellom 400 og 500 sanger skuffen.

– Nå vet jeg ikke helt hva som skjer videre, men jeg skal holde på med det jeg liker aller best. Nå er det på tide å ta opp flere sanger, smiler han.

– Trodde Rein ville vinne

Mannen som har plukket ut alle låtene, er produsenten bak band som U2 og Rolling Stones. Steve Lillywhite har lyttet etter hitpotensiale blant 3162 innsendte bidrag, og fant hva han lette etter i 42 av dem.

Lillywhite har en imponerende merittliste. Han har medvirket på over 500 produksjoner, og 59-åringen har også vunnet fem Grammy-priser.

I kveld var han en snarvisitt i Oslo for å se finalen i «The Hit » og til nå har han bare hørt låtene som han fikk sendt over til Los Angeles. .

Steve Lillywhite og The Hit

IMPONERT: Plateprodusenten Steve Lillywhite er i Norge for å overvære The Hit- finalen. Han mener nivået er høyt på de norske låtskriverne og på artistene.

Foto: Anette Torjusen / NRK

– Jeg må jo først og fremst si at jeg liker hele dette programkonseptet. Dette er ikke karaoke, dette er alvor. Låtskrivere som elsker å drive med det de driver med. De har passion, skryter han.

Han mener nivået på sangene er høyt og at det er stor variasjon på sangene som til slutt gikk til finalen.

Selv har han hatt Helene Bøksle som sin favoritt.

– Hennes stemme er helt fantastisk og jeg synes låten er vakker nå og at den var vakker da jeg hørte på den i Los Angeles. Det forteller at den er god, mener jeg.

Her kan du se videoen med Bøksle da hun vant i sin programrunde.

Helene Bøksle i The Hit

Han forteller til NRK at han var svært spent på hvem som ville vinne finalen, og at selv om han hadde sin favoritt, trodde han at Trine Rein og «The Story of love» som var skrevet av Geir Arne Hansen, ville vinne.

– Men det var jo helt umulig å vite hva nordmennene ville stemme, smiler han.

Lillywhite sier videre at han synes artister og låtskrivere virkelig har funnet hverandre gjennom programmet.

– Nettopp på grunn av at de har så fin kjemi, er det mulig at tre til fire av låtene faktisk kan bli skikkelige hit-er, og at noen av låtskriverne kan få en fin start på karrierene sine, sier han.

Sterk konkurranse

Flere kjente norske artister har fremført låter av ukjente låtskrivere de siste ukene og i kveld sto sju finalister klare til å konkurrere.

The Hit

STJERNELAG: Kjente norske artister har konkurrert med ukjente sanger fra ukjente låtskrivere.

Foto: Julia Naglestad / NRK

D'Sound vant første runde og sang «Never Ending Light» skrevet av Andreas Gjone fra Oslo, Jørn Hoel fremførte «When Loving Takes Over» skrevet av Sofie Rose Strømme fra Spikkestad og Helene Bøksle hadde valgt seg «Stormy Nights» skrevet av Kamilla Wigestrand fra Asker.

Vidar Busk favoritt var «Hold On» skrevet av Lavie Hassani fra Oslo, bandet A1 ga seg i kast med «Critical Love» skrevet av Mathilde Johnson fra Nøtterøy.

Trine Rein valgte seg sangen «Story of Love» skrevet av Geir Arne Hansen fra Skien, mens trøndergruppa D.D.E sang «Damer og Solnedgongar» skrevet av Jan Tore Befring og Håvard Erle fra Førde.

3162 innsendte bidrag

Låtskriverne bak de utvalgte låtene har i hvert program presentert sitt bidrag til to av artistene, som igjen har valgt seg presenterer i hvert program sitt bidrag til to av artistene, som har valgt seg hver sin låt og fremført den live.

Publikum stemmer på låta de liker best, og vinnerbidraget går videre til finalen.

Låtskriveren bak låta som vinner finalen, står igjen vinner av «The Hit».

Marte Stokstad

PROGRAMLEDER: Marthe Stokstad er programleder i The Hit.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Han var også til stedet under finalen for å kaste glans over låtskrivere og artister.

Konseptet The Hit er basert på «The Brill Building» – prosjektet i New York City på 1950- og 60-tallet. Mange av USAs største hits ble unnfanget i denne bygningen, der artister og managere gikk fra rom til rom og lyttet på nye låter.

Kulturstrøm

  • Göran Forsmark er død

    Den svenske skuespilleren Göran Forsmark er død, 65 år gammel. Det melder Aftonbladet. Han har spilt i over 100 film- og TV-roller. Han er kjent fra blant annet «Jägarna»og «Skärgårdsdoktorn».

  • Kinoklar katastrofefilm

    Filmen «Greenland» handler om et samfunn som raskt kollapser når en komet er på kollisjonskurs med jorda. – En skremmende og engasjerende katastrofefilm for den som tør utsette seg for den, skriver Filmpolitiet i anmeldelsen. Terningkast 4.

    Bilde fra filmen "Greenland".
    Foto: SF Studios