Camilla Pihl er årets blogger

OSLO (NRK): Motebloggeren Camilla Pihl fikk den gjeveste prisen da årets Blog Awards ble delt ut onsdag kveld. Fotballfrue Caroline Berg Eriksen ble hjemme, trass i fem nominasjoner.

Camilla Pihl vant prisen som årets beste blogger 2014 under Vixen Blog Awards

LYKKELIG VINNER: Camilla Pihl ble svært glad for å bli tildelt prisen som årets blogger.

De siste årene har gratismagasinet Vixen tatt på seg å dele ut prisene for årets beste blogger.

I år ble prisene delt ut i til sammen 16 kategorier, inkludert beste dameblogg, beste Instagram-konto og beste fotoblogg.

Fullsatt teater

Maya Vik

PAUSEPOP: Maya Vik var blant artistene som sto for kveldens musikalske innslag.

Foto: Gaute Zakariassen / NRK

Fra Christiania Teaters standsmessige auditorium ble et i utgangspunktet tallrikt og etter hvert nokså høylytt publikum servert et nærmere to timer langt show ledet av konferansier og NRK-programleder Christine Dancke.

Innimellom alle kategoriene var det også plass til underholdningsbidrag fra blant andre Ida Maria, Sandra Kolstad og Maya Vik.

Den gjeveste prisen for årets blogger gikk til blogger, designer og modell Camilla Pihl, som driver bloggen med samme navn.

36-åringen fra Oslo har blogget siden 2004, og vant i år prisen for andre gang.

– Nå ble jeg skikkelig glad! Denne hadde jeg lyst å vinne, utbrøt Pihl fra scenen da hun mottok prisen.

Det blir imidlertid neppe noen stor feiring på prisvinneren i kveld.

– Jeg er litt kjedelig av meg, så jeg tenkte egentlig bare å gå hjem etterpå. Vi får se, sa en glad vinner til NRK i etterkant.

Ingen fotballfrue

Celine Aagaard under Blog Awards

EKSREDAKTØR: Tidligere Stylemag-redaktør Celine Aagard vant pris for motebloggen Hippy Hippy Milkshake og for Instagram-kontoen med samme navn.

Foto: Gaute Zakariassen / NRK

Den skandaleombruste bloggeren Caroline Berg Eriksen glimret med sitt fravær under kveldens prisutdeling, til tross for nominasjoner i fem kategorier. Ifølge sin egen blogg valgte hun heller å feire egen bursdag på hjemmebane.

Mens fotballfruen ble hjemme, kunne derimot Marna Haugen Burøe, kjent for bloggen «Komikerfrue», grunn til å feire. Hun avrundet kvelden med å ta imot prisen for Folkets favoritt, stemt frem av arrangørens lesere.

Andre som kunne juble i kveld var motebloggerne Style Connection (Kristin Gjelsvik) og Hippie Hippie Milkshake (tidligere Stylemag-redaktør Celine Aagard), som begge tok hjem priser i flere kategorier.

Årets jury besto blant annet av Side 2-redaktør Ingeborg Heldal, designer Fam Irvoll og fotograf Marcel Leliënhof.

Kulturstrøm

 • Josephine Baker i Pantheon

  Den fransk-amerikanske danseren og jazzsangeren Josephine Baker har fått plass i mausoleet i Pantheon i Paris, noe som er blant Frankrikes høyeste æresbevisninger. Baker var medlem av den franske motstandsbevegelsen under andre verdenskrig og er den første svarte kvinnen i Pantheon, melder Reuters.

  Frankrikes president Emmanuel Macron var til stede under seremonien.

  Josephine Baker får plass i mausoleet i Pantheon i Paris
  Foto: SARAH MEYSSONNIER / Reuters
 • David Gulpilil er død

  Den australske filmstjernen er død, 68 år gammel. Gulpilil, som var aboriginer, er kjent fra filmer som «Crocodile Dundee», «Australia», «Walkabout» og «Charlie’s Country». For sistnevnte film vant han en skuespillerpris ved filmfestivalen i Cannes i 2014.

  David Gulpilil Charlie's Country
  Foto: Regi: Rolf de Heer, Vertigo Productions / Visit Films