NRK Meny
Normal

Byggevarekjede forbereder ansatte på Fifty Shades-feber

I forbindelse med premieren på den S&M-inspirerte filmen «Fifty Shades of Grey» forventes det sterk etterspørsel etter tau og tape.

Fifty shades of grey

HETT: Dakota Johnson og Jamie Dornan spiller hovedrollene i «Fifty Shades of Grey», som har bred verdenspremiere på fredag.

Foto: Filmweb

Den britiske kjeden B&Q, som spesialiserer seg innen hjemmeoppussing, forventer epidemisk interesse for «Fifty Shades of Grey» i forbindelse med verdenspremieren på filmen denne helgen.

Filmen er basert på den svært suksessrike bokserien ved samme navn.

Bør forberede seg

Ansatte i butikkene har blitt bedt av ledelsen om å lese bøkene og forvente en massiv oppblomstring i interessen for tau, buntebånd og tape, skriver The Telegraph.

I et internt notat, sendt ut til de nærmere 21.000 ansatte, bes de være rede til å svare på «sensitive kundehenvendelser» om produkter som kan brukes innen seksuelle rollespill. (Les hele notatet hos The Telegraph)

Eksemplarer av bøkene er sendt til samtlige 359 butikker, slik at ansatte kan låne dem med seg hjem, melder The Telegraph.

I «Fifty Shades of Grey» møter vi forretningsmannen Christian Grey (spilt av Jamie Dornan), som introduserer collegestudenten Anastasia Steele (Dakota Johnson) til en verden av bondage og seksuelle rollespill. I en scene oppsøker han en jernvarehandel for å handle tau og annet utstyr til dette.

– Vi fører en rekke av produktene som vises i denne scenen, heter det i det interne memoet.

Fifty Shades of Grey

STORSUKSESS: Fifty Shades of Grey-serien, skrevet av briten E.L. James, er solgt i over 100 millioner eksemplarer.

Foto: SAUL LOEB / Afp

Ikke forberedt

Presseansvarlig Camilla Tully i Clas Ohlson sier at de på ingen måte har forberedt sine ansatte på noe lignende.

– Det kan jeg si med hundre prosent sikkerhet, sier hun og ler.

Hun tror ikke at de merket noen spesiell oppsving i interessen for slike produkter i forbindelse med at bøkene ble utgitt.

– Vi har ikke sett på noen slike tall, og det tror jeg heller ikke vi kommer til gjøre, sier hun.

Administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker har heller ikke forberedt sine ansatte på dette.

– Vi vil heller at våre ansatte leser om Hakkebakkeskogen og Kardemommeloven. Det ligger nok nærmere opp til der vi vil være, sier han.

Stor interesse

I forkant av kinopremieren fredag er det rekordmange som har kjøpt billett allerede . To uker før premieren var det solgt utrolige 2.75 millioner billetter globalt, noe som skal være rekord.

Samtidig skal kvinnegruppa Ottar demonstrere mot filmen i Stavanger .

– Vi skal lage en demonstrasjon utenfor kinoen. Vi oppfordrer folk til å boikotte filmen, sier Randi Mobæk.

Kulturstrøm

 • Kvernelands Munch går til filmen

  Produksjonsselskapet Maipo har kjøpt rettighetene til å lage film av Steffen Kvernelands illustrerte roman «Vampyr». – Oslo og Munch på sitt aller mest skremmende, det kan jo ikke gå galt, sier Kverneland til NTB.

  Kvernelands vampyr
  Foto: NTB Tema
 • Anderssen fra Biri vant designpris

  Designer Torbjørn Anderssen fra Biri vant i kveld prisen for årets produkt under designindustri-konferansen Innovasjonskraft 2018. Sammen med Espen Voll vant han prisen for lenestolen Camp, som ifølge juryen "er perfekt for sosiale møteplasser".

 • Sandbeck-pris til Levi Henriksen

  Forfatter og musiker Levi Henriksen tildeles Vidar Sandbecks kulturpris for 2018. Juryen skriver i en pressemelding at de ser klare likhetstrekk mellom Henriksens og Sandbecks virke. Henriksen mottar prisen i forbindelse med Sandbeck-dagene 5. juni.

  Levi Henriksen
  Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK