Byggevarekjede forbereder ansatte på Fifty Shades-feber

I forbindelse med premieren på den S&M-inspirerte filmen «Fifty Shades of Grey» forventes det sterk etterspørsel etter tau og tape.

Fifty shades of grey

HETT: Dakota Johnson og Jamie Dornan spiller hovedrollene i «Fifty Shades of Grey», som har bred verdenspremiere på fredag.

Foto: Filmweb

Den britiske kjeden B&Q, som spesialiserer seg innen hjemmeoppussing, forventer epidemisk interesse for «Fifty Shades of Grey» i forbindelse med verdenspremieren på filmen denne helgen.

Filmen er basert på den svært suksessrike bokserien ved samme navn.

Bør forberede seg

Ansatte i butikkene har blitt bedt av ledelsen om å lese bøkene og forvente en massiv oppblomstring i interessen for tau, buntebånd og tape, skriver The Telegraph.

I et internt notat, sendt ut til de nærmere 21.000 ansatte, bes de være rede til å svare på «sensitive kundehenvendelser» om produkter som kan brukes innen seksuelle rollespill. (Les hele notatet hos The Telegraph)

Eksemplarer av bøkene er sendt til samtlige 359 butikker, slik at ansatte kan låne dem med seg hjem, melder The Telegraph.

I «Fifty Shades of Grey» møter vi forretningsmannen Christian Grey (spilt av Jamie Dornan), som introduserer collegestudenten Anastasia Steele (Dakota Johnson) til en verden av bondage og seksuelle rollespill. I en scene oppsøker han en jernvarehandel for å handle tau og annet utstyr til dette.

– Vi fører en rekke av produktene som vises i denne scenen, heter det i det interne memoet.

Fifty Shades of Grey

STORSUKSESS: Fifty Shades of Grey-serien, skrevet av briten E.L. James, er solgt i over 100 millioner eksemplarer.

Foto: SAUL LOEB / Afp

Ikke forberedt

Presseansvarlig Camilla Tully i Clas Ohlson sier at de på ingen måte har forberedt sine ansatte på noe lignende.

– Det kan jeg si med hundre prosent sikkerhet, sier hun og ler.

Hun tror ikke at de merket noen spesiell oppsving i interessen for slike produkter i forbindelse med at bøkene ble utgitt.

– Vi har ikke sett på noen slike tall, og det tror jeg heller ikke vi kommer til gjøre, sier hun.

Administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker har heller ikke forberedt sine ansatte på dette.

– Vi vil heller at våre ansatte leser om Hakkebakkeskogen og Kardemommeloven. Det ligger nok nærmere opp til der vi vil være, sier han.

Stor interesse

I forkant av kinopremieren fredag er det rekordmange som har kjøpt billett allerede . To uker før premieren var det solgt utrolige 2.75 millioner billetter globalt, noe som skal være rekord.

Samtidig skal kvinnegruppa Ottar demonstrere mot filmen i Stavanger .

– Vi skal lage en demonstrasjon utenfor kinoen. Vi oppfordrer folk til å boikotte filmen, sier Randi Mobæk.

Kulturstrøm