Rekordsalg av «Fifty Shades of Grey»-billetter

Interessen for filmen «Fifty Shades of Grey» er skyhøy før premieren i Norge neste fredag. – Filmskaperne har vært utrolig flinke til å bygge opp forventningene, sier kinosjef i Bergen, Elisabeth Halvorsen.

Den erotiske boktrilogien er blitt film.

Den handler om forholdet mellom collegestudenten Anastasia Steele og businessmannen Christian Grey i Seattle. I filmen spilles de av henholdsvis Jamie Dornar og Dakota Johnson.

Og det er vel grunn til å tro at bøkenes dampende sexscener også er festet til filmlerretet.

Det pikante

– Jeg tror det er det pikante som fascinerer, og jeg må jo se den selv, sier kinosjefen i Bergen.

Fifty shades of grey

Jamie Dornar og Dakota Johnson fra filmen «Fifty Shades of Grey»

Foto: Filmweb

I Trondheim er det solgt 4265 billetter til premierehelga. I Oslo er det forhåndssolgt over 6500 billetter, og i Bergen har tallet passert 5000.

– Jeg tror åpningshelgen blir stor, sier filmsjef i Nordisk Film Kino, Christin Berg.

I hovedstaden er det premiere på alle de største kinoene samtidig.

Kinosjef Elisabeth Halvorsen i Bergen sier at forhåndssalget kan sammenlignes med «Harry Potter»- filmene eller «Ringenes Herre»-filmene.

Elisabeth Halvorsen på Bergen Kino

Elisabeth Halvorsen er kinosjef i Bergen.

Foto: Thomas Anthun Nielsen / NRK

Det er allerede solgt utrolige 2.75 millioner billetter globalt, to uker før filmen har premiere. Dette er tall som er i ferd med å slå alle rekorder.

Mange par i kinokø

De er ti dager til premieren, som også faller på Valentine's Day. – Det er nok mange par som skal på premieren, tror Arild Kalkvik, kinodirektør i Trondheim.

– Vi så at hovedarrangementet, med dyrere billetter og gaveposer, ble revet vekk på kort tid, og vi har måttet sette opp filmen i flere saler enn opprinnelig planlagt, sier han.

Trondheim Kino

Arild Kalkvik, kinodirektør Trondheim Kino.

Foto: Bjørn Christiansen

Hvis han skal gjette, tror han at forhåndssalget vil utgjøre nesten halvparten av kinobesøket i Trondheim en helg.

Strengt hemmelig

Filmen er omgitt av mange sikkerhetstiltak, for å unngå lekkasjer og piratkopiering.

– Filmen har bare blitt vist i små, lukkede forsamlinger, forteller Elisabeth Halvorsen, som tror dette også bidrar til å bygge opp forventningene blant publikum.

– Egentlig er det en bragd. Og det er jo heller ingen selvfølge at boksuksesser blir filmsuksesser, sier hun.

«Fifty Shades of Grey» er regissert av Sam Taylor-Johnson, og produsert av Michael De Luca og Dana Brunetti i nært samarbeid med E. L James, forfatteren av bokserien.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

  • Prins pusser opp i surfeparadis

    En prins fra en av verdens rikeste kongelige familier, har fått tillatelse til å renovere huset han kjøpte i Lofoten i fjor. – Boplikt ville skapt ei mer levende bygd, sier fastboende.

  • Bollywood-stjerne er koronasmitta

    Amitabh Bachchan har testa positivt for covid-19 og blei laurdag innlagd på sjukehus i heimbyen sin Mumbai. Det melder 77-åringen sjølv på Twitter. Han skriv at familien hans og tilsette allereie har blitt testa og ventar på sine resultat.