Hopp til innhold

Rekordsalg av «Fifty Shades of Grey»-billetter

Interessen for filmen «Fifty Shades of Grey» er skyhøy før premieren i Norge neste fredag. – Filmskaperne har vært utrolig flinke til å bygge opp forventningene, sier kinosjef i Bergen, Elisabeth Halvorsen.

Den erotiske boktrilogien er blitt film.

Den handler om forholdet mellom collegestudenten Anastasia Steele og businessmannen Christian Grey i Seattle. I filmen spilles de av henholdsvis Jamie Dornar og Dakota Johnson.

Og det er vel grunn til å tro at bøkenes dampende sexscener også er festet til filmlerretet.

Det pikante

– Jeg tror det er det pikante som fascinerer, og jeg må jo se den selv, sier kinosjefen i Bergen.

Fifty shades of grey

Jamie Dornar og Dakota Johnson fra filmen «Fifty Shades of Grey»

Foto: Filmweb

I Trondheim er det solgt 4265 billetter til premierehelga. I Oslo er det forhåndssolgt over 6500 billetter, og i Bergen har tallet passert 5000.

– Jeg tror åpningshelgen blir stor, sier filmsjef i Nordisk Film Kino, Christin Berg.

I hovedstaden er det premiere på alle de største kinoene samtidig.

Kinosjef Elisabeth Halvorsen i Bergen sier at forhåndssalget kan sammenlignes med «Harry Potter»- filmene eller «Ringenes Herre»-filmene.

Elisabeth Halvorsen på Bergen Kino

Elisabeth Halvorsen er kinosjef i Bergen.

Foto: Thomas Anthun Nielsen / NRK

Det er allerede solgt utrolige 2.75 millioner billetter globalt, to uker før filmen har premiere. Dette er tall som er i ferd med å slå alle rekorder.

Mange par i kinokø

De er ti dager til premieren, som også faller på Valentine's Day. – Det er nok mange par som skal på premieren, tror Arild Kalkvik, kinodirektør i Trondheim.

– Vi så at hovedarrangementet, med dyrere billetter og gaveposer, ble revet vekk på kort tid, og vi har måttet sette opp filmen i flere saler enn opprinnelig planlagt, sier han.

Trondheim Kino

Arild Kalkvik, kinodirektør Trondheim Kino.

Foto: Bjørn Christiansen

Hvis han skal gjette, tror han at forhåndssalget vil utgjøre nesten halvparten av kinobesøket i Trondheim en helg.

Strengt hemmelig

Filmen er omgitt av mange sikkerhetstiltak, for å unngå lekkasjer og piratkopiering.

– Filmen har bare blitt vist i små, lukkede forsamlinger, forteller Elisabeth Halvorsen, som tror dette også bidrar til å bygge opp forventningene blant publikum.

– Egentlig er det en bragd. Og det er jo heller ingen selvfølge at boksuksesser blir filmsuksesser, sier hun.

«Fifty Shades of Grey» er regissert av Sam Taylor-Johnson, og produsert av Michael De Luca og Dana Brunetti i nært samarbeid med E. L James, forfatteren av bokserien.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)