Hopp til innhold

– Bruk pengene på noe annet enn «Fifty Shades of Grey»

Under parolen «Vold er ikke sexy!» skal Kvinnegruppa Ottar samle troppene mot «Fifty Shades of Grey» på premieredagen. Men de møter liten forståelse fra publikum.

Randi Mobæk foran en plakat av "Fifty Shades Grey"

Randi Mobæk er provosert over holdningen til kvinner i filmen «Fifty Shades of Grey». Nå oppfordrer hun til boikott.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

Med stønning, bundne hender og masker markedsføres filmen som har fått stempelet «husmorporno». Fredag spilles «Fifty Shades of Grey» på norske kinoer, men ikke uten motstand.

Kvinnegruppa Ottar skal demonstrere mot filmen utenfor Stavanger kino, og engasjementet har også spredd seg til Colosseum kino i Oslo.

Plakat for Fifty Shades of Grey
Foto: Universal Pictures

– Vi skal lage en demonstrasjon utenfor kinoen. Vi oppfordrer folk til å boikotte filmen, sier en engasjert leder for Kvinnegruppa Ottar i Rogaland, Randi Mobæk.

Hun er på kinoen i Stavanger, og står foran reklameplakaten hvor den kvinnelige hovedrollen har hendene sine over hodet, og med påskriften «Lose control».

– Det er stikk i strid med det vi vil. Vi vil at jenter skal ha kontroll over sitt eget liv, og ha styringa. Ikke inngå slike slavelignende kontrakter som den kvinnelige hovedpersonen i filmen, sier Mobæk.

Er du enig med Mobæk? Se traileren under:

Rekordsalg

Men det spørs om Mobæk får oppmøtet hun håper på. Rekordmange har kjøpt billett allerede. I Stavanger og Sandnes er antall solgte billetter 4.500, i Trondheim er det solgt 4.265 billetter til premierehelga. I Oslo er det forhåndssolgt over 6.500 billetter, og i Bergen er tallet 5.000.

I Stavanger og Sandnes regner kinosjef for SF Kino, Stig Magne Pedersen med at antall billetter solgt før premieren vil nå 6.000.

Og publikum vi møter på kino vil ha filmen:

– Ja, jeg skal se den på lørdag. Om de har noe imot den, så kan de droppe å se den.

– Det kan sikkert stemme at det er en miks mellom vold og sex, men det er nå sånn verden er, er responsen fra publikum.

– Bruk penger på noe annet

For Mobæk er håpet at man i stedet for å se filmen hun mener støtter opp om vold mot kvinner, så burde man heller bruke de pengene på noe annet.

– Jeg synes heller de bør gi pengene de skulle brukt på kinobilletter til organisasjoner og kampanjer som kjemper mot vold mot kvinner.

«Fifty Shades of Grey» har premiere fredag 13. februar, og skal vises intet mindre enn seks ganger bare i Stavanger. Kvinnegruppa Ottar skal demonstrere i to runder, 17.30 til 18.30 og 20.30 til 21.30 i Stavanger. I Oslo er tidspunktet 17.45.