Hopp til innhold

Britney Spears nekter å synge så lenge faren er verge

Den amerikanske popartisten Britney Spears kommer ikke til å opptre så lenge faren er hennes verge, skriver hun på Instagram.

Britney Spears åpnet MTV Video Music Awards 2007

Britney Spears vil ikke opptre før faren ikke er vergen hennes lenger. Dette bildet er fra da hun åpnet MTV Video Music Awards 2007.

Foto: Scanpix / Reuters

– Jeg kommer ikke til å opptre på noen scene i nærmeste framtid når min far bestemmer hva jeg har på meg, sier, gjør og tenker, skriver hun i et langt og følelsesladd innlegg.

Hun skriver videre at formynderordningen, som har styrt 39-åringens personlige økonomi og forretningsmessige forhold siden tidlig 2008, har «drept mine drømmer».

Spears har i lang tid publisert videoer av at hun danser på Instagram. Innlegget kommer som svar på kritikk mot videoene:

– Jeg vil mye heller dele videoer, JA, fra stua, enn fra scenen i Las Vegas, skriver stjernen.

Hun ber de som ikke liker innholdet på kontoen hennes slutte å følge henne. Og skriver at selv om hun har blitt dypt såret av de rundt seg, så tror hun fortsatt på eventyr.

Britney Spears-tilhengere utenfor en domstol i Los Angeles

Britney Spears-fans utenfor en domstol i Los Angeles i USA.

Foto: Frazer Harrison / AFP

Får velge egen advokat

For tre dager siden brukte Spears den populære emneknaggen #Freebritney for første gang på Instagram.

Emneknaggen ble startet av fans som var bekymret for stjernens situasjon. I innlegget takker hun for støtten fra fansen.

– Jeg føler meg så takknemlig og velsignet! Takk til alle fansene mine som støtter meg. Dere aner ikke hva det betyr for meg å få støtte fra så fantastiske fans, skrev Spears.

I ett rettsmøte i Los Angeles onsdag ble Spears innvilget retten til å velge sin egen advokat i formyndersaken mot faren.

Den nye advokaten til Britney Spears Mathew Rosengart, på vei ut fra rettsmøte i Los Angeles.

Den nye advokaten til Britney Spears Mathew Rosengart, på vei ut fra rettsmøte i Los Angeles.

Foto: Chris Pizzello / AP

Faren, Jamie Spears, har hatt kontroll over hennes eiendom, penger og karriere i 13 år. I et rettsmøte i juni ba hun en amerikansk domstol om å avslutte vergemålet, noe som ble avvist av dommer Brenda Penny.

Avgjørelsen er imidlertid ikke til hinder for at Britney Spears kan forsøke å få faren fjernet på nytt.

Vergeordningen kom på plass etter at stjernen fikk store psykiske problemer i 2007 og 2008.

Under et rettsmøte i juni forklarte Spears for første gang offentlig om vergemålet til faren.

– Jeg fortjener å få et liv, sa 39-åringen i en lang og følelsesladd tale.

Hun fordømte faren og andre som også har bidratt til formynderiet. Den gangen fortalte hun at hun følte seg tvunget til å reise på turne i 2018, og til showet hun har hatt i Las Vegas i USA.

Og at hun skal ha fått medikamentet litium mot sin vilje. Det gjorde Spears psykisk svekket, ifølge henne selv.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober