Hopp til innhold

Regissør tror Nesbø-lesere blir skuffet

Filmversjonen av Jo Nesbøs krimroman «Snømannen» kommer ikke til å bli helt lik boken, røper den svenske regissøren Tomas Alfredson.

Tomas Alfredson skal regissere filmversjonen av Jon Nesbøs krimroman "Snømannen". I et intervju med Hans Olav Brenner forteller regissøren at det er umulig å ta hensyn til alle som har lest boken og mener noe om hvordan ting ser ut. - Slikt kan jeg ikke tenke for mye på, sier Tomas Alfredson.

Den svenske regissøren Tomas Alfredson tok over jobben etter legenden Martin Scorsese , og skal i gang med å lage film av Jo Nesbøs bestselgende roman om politietterforsker Harry Hole.

Alfredson tror at de leserne som forventer at filmversjonen av krimromanen blir helt lik boken, kommer til å bli skuffet.

– Det er umulig å ta hensyn til at alle som har lest «Snømannen» og mener noe om hvordan ting ser ut. Slikt kan jeg ikke tenke for mye på, sier den svenske regissøren.

– Det er noe med mannen som slåss mot spriten

Bøker som i utgangspunktet er skrevet med tanke på at de skal filmatiseres, kan være vrient å jobbe med, mener Alfredson.

– Da har ikke jeg noe å tilføre. Det viktige for meg er å få tak i følelsene som ligger i verket, og det har jeg klart å finne, sier han.

Snømannen

«Snømannen» av Jo Nesbø.

– Jeg har ingen store kunnskaper om krim, men det er noe med det mollstemte nordiske, og denne mannen som slåss mot spriten, sier han om Harry Holes skurkeverden.

– Det er noe med hans mørke sider og samtidig det mørket som han forsøker å bekjempe, som berører meg veldig sterkt. Harry Hole er virkelig en interessant karakter.

– Kan bli ubekvemt

– Alle som har lest en bok, mener noe om hvordan ting ser ut. Slik kommer jeg til å gjøre alle misfornøyde hvis jeg tenker for mye på dette, sier Alfredson.

Regissøren tror også forfatteren selv kommer til å synes noe virker uvant, men håper at han vinner Nesbø over med en mindre dialogdrevet film hvor stillheten får en sterk stemme.

– Jeg har vanskelig for å tro at det kommer til å føles helt bekvemt. Det må bli ubekvemt, sier han.

– Da jeg så «Hodejegerne» likte jeg den best andre gangen jeg ser den, sier Jo Nesbø om å bli filmatisert.

«Snømannen» skal spilles inn i Oslo, og filmopptakene starter i januar.

Se også Jo Nesbø bli intervjuet i Brenner & bøkene, om å skrive sin versjon av Shakespeares «Macbeth» .

"Brenner & bøkene" med høstens viktigste bøker og forfattere. Hans Olav Brenner har inntatt Drammen og med seg har han Jo Nesbø som skal skrive sin versjon av Shakespeares Macbeth. Og Liv Køltzow som bruker egen diagnose i sin nye roman. (7:8)

Kulturstrøm

  • Norge vant sølv i EM brass band

    Eikanger-Bjørsvik Musikklag fra Nordhordland havnet på en 2. pass i det europeiske brassbandmesterskapet i mesterskapsseksjon i Palanga i Litauen lørdag.

    I tillegg vant de solistpris for trombonisten.

    – Eikanger-Bjørsvik er veldig fornøyd med 2. premie på EBBC 2024 Palanga, skriver Eikanger-Bjørsvik musikklag på Facebook.

    Brassband Treize Etoiles fra Sveits fikk 1. plass og Brassband Willebroek fra Belgia fikk 3.-plassen, ifølge resultatlisten.

  • 40 år sidan Dollie-jentene song for livet

    Søndag er det nøyaktig 40 år sidan den norske duoen Dollie de Luxe deltok i den internasjonale Eurovision-finalen med låten «Lenge leve livet».

    På Instagram spør Dollie-medlem Ingrid Bjørnov om andre også har hatt filler i håret! Benedikte Adrian var den andre i duoen, som kom på 17. plass i finalen.

    Dollie de Luxe ble nummer 17 av 19 i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i 1984.
  • Voldsomme reaksjoner på dansk Eurovision-artist

    Danmarks Eurovision-håp, artisten Saba, forteller at hun har vurdert å trekke seg etter kraftige reaksjoner på at hun deltar i den europeiske finalen.

    Reaksjonene kommer i forbindelse med Israels omdiskuterte deltakelse i Eurovision samtidig med krigføring på Gazastripen.

    Anna Saba Lykke sier til Ekstra Bladet at hun har bearbeidet opplevelsen med psykolog, og at hun nå har valgt å stenge alle sine sosiale medier etter kraftige oppfordringer om at hun bør trekke seg.

    Saba mener det er viktig for mangfold og representasjon at hun deltar. Hun har vært åpen om at hun er skeiv, adoptert og har utfordringer med psykisk helse.

    Hun er også blant artistene som har underskrevet oppropet om fred og våpenhvile i Gaza.

    Den danske sangeren Saba, Anna Saba Lykke.
    Foto: Ida Marie Odgaard / AP