Regissør tror Nesbø-lesere blir skuffet

Filmversjonen av Jo Nesbøs krimroman «Snømannen» kommer ikke til å bli helt lik boken, røper den svenske regissøren Tomas Alfredson.

Tomas Alfredson skal regissere filmversjonen av Jon Nesbøs krimroman "Snømannen". I et intervju med Hans Olav Brenner forteller regissøren at det er umulig å ta hensyn til alle som har lest boken og mener noe om hvordan ting ser ut. - Slikt kan jeg ikke tenke for mye på, sier Tomas Alfredson.

Den svenske regissøren Tomas Alfredson tok over jobben etter legenden Martin Scorsese , og skal i gang med å lage film av Jo Nesbøs bestselgende roman om politietterforsker Harry Hole.

Alfredson tror at de leserne som forventer at filmversjonen av krimromanen blir helt lik boken, kommer til å bli skuffet.

– Det er umulig å ta hensyn til at alle som har lest «Snømannen» og mener noe om hvordan ting ser ut. Slikt kan jeg ikke tenke for mye på, sier den svenske regissøren.

– Det er noe med mannen som slåss mot spriten

Bøker som i utgangspunktet er skrevet med tanke på at de skal filmatiseres, kan være vrient å jobbe med, mener Alfredson.

– Da har ikke jeg noe å tilføre. Det viktige for meg er å få tak i følelsene som ligger i verket, og det har jeg klart å finne, sier han.

Snømannen

«Snømannen» av Jo Nesbø.

– Jeg har ingen store kunnskaper om krim, men det er noe med det mollstemte nordiske, og denne mannen som slåss mot spriten, sier han om Harry Holes skurkeverden.

– Det er noe med hans mørke sider og samtidig det mørket som han forsøker å bekjempe, som berører meg veldig sterkt. Harry Hole er virkelig en interessant karakter.

– Kan bli ubekvemt

– Alle som har lest en bok, mener noe om hvordan ting ser ut. Slik kommer jeg til å gjøre alle misfornøyde hvis jeg tenker for mye på dette, sier Alfredson.

Regissøren tror også forfatteren selv kommer til å synes noe virker uvant, men håper at han vinner Nesbø over med en mindre dialogdrevet film hvor stillheten får en sterk stemme.

– Jeg har vanskelig for å tro at det kommer til å føles helt bekvemt. Det må bli ubekvemt, sier han.

– Da jeg så «Hodejegerne» likte jeg den best andre gangen jeg ser den, sier Jo Nesbø om å bli filmatisert.

«Snømannen» skal spilles inn i Oslo, og filmopptakene starter i januar.

Se også Jo Nesbø bli intervjuet i Brenner & bøkene, om å skrive sin versjon av Shakespeares «Macbeth» .

"Brenner & bøkene" med høstens viktigste bøker og forfattere. Hans Olav Brenner har inntatt Drammen og med seg har han Jo Nesbø som skal skrive sin versjon av Shakespeares Macbeth. Og Liv Køltzow som bruker egen diagnose i sin nye roman. (7:8)