Scorsese vurderer regi av «Snømannen»

Martin Scorsese er aktuell som regissør for filmatiseringen av Jo Nesbøs roman "Snømannen".

Martin Scorsese regissør for filmatiseringen av Jo Nesbøs Snømannen

Ifølge Variety kan disse herrene være aktuelle for samarbeid.

Foto: Scanpix

Den kjente regissøren Martin Scorsese skal være i forhandlinger om å ta på seg regioppgaven av Jo Nesbøs bok «Snømannen», ifølge det amerikanske magasinet Variety.

«Snømannen» er den sjuende boken om politiførstebetjent Harry Hole. Nesbø har en avtale med produksjonsselskapet «Working Title Films» om at han skal ha siste ord i valget av hvem som skal gi liv til politihelten hans.

Nå kan det tyde på at Harry Hole får drahjelp på vei inn i Hollywood av en av de mest anerkjente regissørene filmbyen har å by på.

Så langt er det ikke gjort noen avtaler. Men Scorsese skal ha undersøkt mulighetene for å filmatisere Nesbøs bok i løpet av den siste måneden, skriver Variety.

Hemmelighetsfull Nesbø

Det er første gang forfatter Jo Nesbø har sagt ja til at en av hans bøker om den populære politietterforskeren kan bli film.

– Foreløpig blir det nok «ingen kommentar», sier Jo Nesbø til NRK.no om ryktene om at Martin Scorsese er aktuell som regissør til filmatiseringen av «Snømannen».

– Siden det er selveste Martin Scorsese, bør jeg vel kanskje heller si «no comment», legger Nesbø til.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video Jo Nesbø om filmatisering

VIDEO: Jo Nesbø snakker om filmatiseringen og hvorfor han ville ha mest mulig kontroll over produksjonen

Scorseses' mange valgmuligheter

Filmatiseringen av «Snømannen» er ikke det eneste prosjektet Martin Scorsese har snust på, skriver firstshowing.net.

Det har også vært bransjerykter om Scorsese skal lage en nyinnspilling av filmen «The Gambler» fra 1974, med Leonardo DiCaprio i hovedrollen.

Han skal også ha vist interesse for en film om kjærligheten som blomstret mellom Elizabeth Taylor og Richard Burton under innspillingen av filmen «Cleopatra».

Kulturstrøm

 • Ikke for gamle for turné

  – Vi har strengt tatt ikke satt noen sluttdato. Vi får rett og slett se hvor gamle vi føler oss, svarer Pet Shop Boys om å turnere etter fylte 60 år. Den britiske synthduoen, bestående av Neil Tennant (til venstre) og Chris Lowe, gir ut sitt 14. album, «Hotspot», denne uken. Til sommeren spiller de på festivalen Over Oslo. (NTB)

  Neil Tennant, Chris LowePet. Shop Boys live i Mexico 2016
  Foto: Eduardo Verdugo / Ap
 • Savner fysiske plater

  – Vi vet at den kommer ikke til å nå like langt ut som de tidligere platene, som var fysiske. Men når vi er i studio, er vi like ambisiøse. Gleden ved å skape er like stor som før. Det sier Lars Lillo-Stenberg til Kulturstripa om å lage sitt 18. album med deLillos, «Dum som et menneske».

  deLillos på Norwegian Wood