Scorsese vurderer regi av «Snømannen»

Martin Scorsese er aktuell som regissør for filmatiseringen av Jo Nesbøs roman "Snømannen".

Martin Scorsese regissør for filmatiseringen av Jo Nesbøs Snømannen

Ifølge Variety kan disse herrene være aktuelle for samarbeid.

Foto: Scanpix

Den kjente regissøren Martin Scorsese skal være i forhandlinger om å ta på seg regioppgaven av Jo Nesbøs bok «Snømannen», ifølge det amerikanske magasinet Variety.

«Snømannen» er den sjuende boken om politiførstebetjent Harry Hole. Nesbø har en avtale med produksjonsselskapet «Working Title Films» om at han skal ha siste ord i valget av hvem som skal gi liv til politihelten hans.

Nå kan det tyde på at Harry Hole får drahjelp på vei inn i Hollywood av en av de mest anerkjente regissørene filmbyen har å by på.

Så langt er det ikke gjort noen avtaler. Men Scorsese skal ha undersøkt mulighetene for å filmatisere Nesbøs bok i løpet av den siste måneden, skriver Variety.

Hemmelighetsfull Nesbø

Det er første gang forfatter Jo Nesbø har sagt ja til at en av hans bøker om den populære politietterforskeren kan bli film.

– Foreløpig blir det nok «ingen kommentar», sier Jo Nesbø til NRK.no om ryktene om at Martin Scorsese er aktuell som regissør til filmatiseringen av «Snømannen».

– Siden det er selveste Martin Scorsese, bør jeg vel kanskje heller si «no comment», legger Nesbø til.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video Jo Nesbø om filmatisering

VIDEO: Jo Nesbø snakker om filmatiseringen og hvorfor han ville ha mest mulig kontroll over produksjonen

Scorseses' mange valgmuligheter

Filmatiseringen av «Snømannen» er ikke det eneste prosjektet Martin Scorsese har snust på, skriver firstshowing.net.

Det har også vært bransjerykter om Scorsese skal lage en nyinnspilling av filmen «The Gambler» fra 1974, med Leonardo DiCaprio i hovedrollen.

Han skal også ha vist interesse for en film om kjærligheten som blomstret mellom Elizabeth Taylor og Richard Burton under innspillingen av filmen «Cleopatra».

Kulturstrøm

  • Skuespiller David Hedison er død

    Skuespilleren David Hedison, som blant annet spilte i ABC-serien «Voyage to the Bottom of the Sea» og portretterte CIA-agenten Felix Leiter i to James Bond-filmer, døde torsdag 18. juli. Han ble 92 år gammel. Han er også kjent for å ha spilt i sci-fi-klassikeren «The Fly» fra 1958 (NTB).

    David Hedison
    Foto: Alexandra Hedison / AP/Scanpix
  • Norsk kart til topps

    Et kart laget av Polarinstituttet har gått til topps i den internasjonale kartutstillingen i Tokyo. Kartet beskriver Fimbulheimen i Dronning Maud Land. Utstillingen ble holdt fra 15. til 20. juli og regnes som «verdensmesterskapet» i kart.