Hopp til innhold

Sophie Elise legger seg flat etter omdiskutert blogginnlegg

Sophie Elise Isachsen sier hun angrer på blogginnlegget som fikk det til koke over for bloggkollega Kristin Gjelsvik. Det var en tatovering Isachsen har tatt for å hindre at hodebunnen synes, som startet kritikken mot den profilerte bloggeren.

SE UTDRAG FRA DEBATTEN: Kritikken mot Sophie Elise Isachsen har rast etter at hun blogget om en tatovere seg for å hindre at hodebunnen synes. I spissen stod bloggkollega Kristin Gjelsvik. I kveld møttes de to i Debatten.

Før helgen kokte det over for toppbloggeren Kristin Gjelsvik. Hun raste mot bloggkollega Sophie Elise Isachsen, som blogget om sine komplekser for et høyt hårfeste, og beskrev hvordan fikk tatovert på seg hårstrå.

I Debatten tok Sophie Elise Isachsen selvkritikk for innlegget:

– Jeg er helt enig i at det innlegget kunne jeg spart meg for. Det var ikke gjennomtenkt. Der legger jeg meg helt flat. Jeg tenkte ikke at det kom til å påvirke noen på den måten, men der legger jeg meg helt flat, sa den profilerte toppbloggeren.

– Komplekser er ikke et problem som kan opereres vekk, og det vil jeg være tydelig på. Men jeg er for åpenhet og det er derfor jeg er her i dag. For jeg mener vi bør snakke om hvor grensene går, la Isachsen til.

Sophie Elise Isachsen i debatt etter bloggbråket

Bloggeren Sophie Elise Isachsen sier hun burde visst bedre enn å blogge om å ta en tatovering for å hindre at hodebunnen synes.

Mer enige enn vi tror

Gjelsvik mener det er fint at man kan snakke om komplekser, men at man bør normalisere det.

– Man kan gjerne skrive om at man har to ulike pupper, slik mange kvinner har. Problemet inntreffer når bloggere skriver «jeg hadde komplekser, så tok jeg silikon på denne klinikken, og her har du en liten rabattkode», sa Gjelsvik.

Kristin Gjelsvik og Sophie Elise Isachsen møtes i Debatten

Kristin Gjelsvik sier man som blogger må snakke om komplekser på riktig måte.

– Vi er mer enige en vi tror. Det finnes en grense og den er interessant å diskutere, svarte Isachsen.

– Hvor går den grensen?, spurte programleder Fredrik Solvang

– Jeg setter grensen ved injeksjoner. Men for et par år siden ga jeg rabattkode på Restylane, og det angrer jeg på, sa Isachsen.

Etter sendingen avviste Isachsen overfor NRK at hun har presentert plastikk kirurgi som en løsning for å få det bra med seg selv.

– Snarere tvert imot. Jeg har vært veldig åpen om at det ikke har gjort meg lykkelig i det hele tatt. Leserne mine har vært med meg på en reise fra jeg var 16 år gammel og frem til i dag. De har sett at jeg har tatt silikonpupper og fått større rumpe for å finne lykken, men altså: I'm still struggling, sa en åpenhjertig Isachsen.

Sophie Elise Isachsen om at hun fortsatt sliter med seg selv etter flere operasjoner og inngrep.

Kalte Sophie Elise Norges farligste forbilde

Gjelsvik publiserte før helgen en videoblogg der hun sa at Isachsen var et usunt forbilde for unge jenter fordi hun fikser på komplekser, og deler det med følgerne sine.

Det var en tatovering som Isachsen har tatt for å hindre at hodebunnen synes, som fikk begeret til å renne over for Gjelsvik og som fikk henne til å gå knallhardt ut mot bloggkollegaen i en Youtube-video med tittelen «Nå er det nok, Sophie Elise».

– Nå er det faen meg nok. Det er nok! Du har skrevet en bok som heter «Forbilde», men per dags dato vil jeg si du er Norges desidert dårligste og farligste forbilde. Jeg er skremt av at unge jenter ser opp til deg, sier Gjelsvik i videoen.

Videoen har skapt engasjement i sosiale medier, og er blant de mest sette videoene i Norge de siste dagene. Så langt er den avspilt over 420.000 ganger.

– Handler om meg som person

Sophie Elise Isachsen er en profilert blogger som blir fulgt av mange. Hun har flere ganger fått kritikk for ting hun har gjort, men de siste dagene har vært forferdelige, sier hun.

– Det er vanskelig å ta til seg kritikk når det eskalerer til personhets og sjikane slik det har blitt nå. Det går ikke et minutt uten at jeg får en ekstremt stygg melding. Folk sier jeg burde forsvinne fra jordas overflate, at jeg er stygg og at jeg ikke fortjener å ha et liv.

Kristin Gjeldsvik og Linnea Myhre i sminken hos NRK før Debatten

Kristin Gjelsvik og Linnéa Myhre i sminken hos NRK før de deltar i kveldens Debatten.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

Gjelsvik sier til NRK at det er uholdbart at debatten har sporet av med hets og sjikane. Samtidig er hun ikke overrasket.

– Jeg har også mottatt stygge tilbakemeldinger. Men slik er det å være influenser dessverre. Vi har selv valgt å tre fram i rampelyset, og det følger ikke bare ros og klapp på skulderen med denne rollen.

Hun mener de begge har vært med lenge nok til å kunne skille mellom usakligheter og konstruktive tilbakemeldinger.

Sophie Elise Isachsen, Linnéa Myhre og Kristin Gjelsvik

Bloggerne Sophie Elise Isachsen, Linnéa Myhre og Kristin Gjelsvik etter Debatten om bloggere og kroppspress.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

Kulturstrøm

 • Karin Krog tildelt Norsk jazzforums hederspris

  Karin Krog ble onsdag tildelt Norsk jazzforums hederspris for 2023. Juryen betegner 85-åringen som et ikon og en pioner i norsk jazz.

  Hedersprisen er en utmerkelse som anerkjenner arbeid utført over tid av ekstra stor betydning og inspirasjon for jazzfeltet her i Norge og/eller internasjonalt.

  – Få, om noen, dekker denne beskrivelsen like godt som årets hederspris-mottaker, Karin Krog, sier daglig leder Gry Bråtømyr, som på vegne av styret i Norsk jazzforum overrakte prisen.

  Karin Krog og daglig leder i Norsk Jazzforum, Gry Bråtømyr.
  Foto: Helge Brekke
 • Jon Fosse nominert til amerikansk pris

  Jon Fosse er nominert til den amerikanske kritikerprisen National Book Critics Circle Award for «Eit nytt namn. Septologien VI-VII», melder NTB.

  På engelsk har romanen fått tittelen «A New Name», og den er oversatt av Damion Searls.

  Prisen deles ut natt til fredag norsk tid.

  Samme roman sørget for at Fosse fikk Brageprisen og Kritikerprisen, samt at han ble kortlistet til de internasjonale prisene Bookerprisen og National Book Award.

 • The Gathering tilbake igjen

  Datafestivalen «The Gathering» ararangeres i Vikingskipet i Hamar for første gang på fire år. De siste årene har det vært arrangert online-versjoner av festivalen på grunn av pandemien. «The Gathering» finner sted fra 5. – til 9. april.

  The Gathering
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB