Bleik Jackson kan miste Neverland

Michael Jackson blir stadig hvitere i huden. Men forretningene går ikke så bra for popkongen.

Michael Jacksons ranch Neverland

Michael Jacksons ranch Neverland kan komme til å gå på tvansauksjon.

Foto: FRAZER HARRISON / AFP

Om han ikke er fattet er han i hvert fall blek, til tross for at han kan komme til å miste sitt elskede Neverland. Den kjente ranchen kan bli solgt om han ikke klarer å betjene sine lån.

Stadig blekere

Dette meldes samme dag som det kommer bilder av en stadig blekere Jackson på forsiden av det afroamerikanske magasinet Ebony.

Magasinet hevder å ha fått fått det første intervjuet med Jacko på 10 år, når de i sin utgave mandag feirer 25 års-jubileet for plata "Thriller".

Men ifølge offentliggjorte dokumenter skylder Jackson rundt 125 millioner norske kroner på et lån han tok opp i mars 2006, melder nyhetsbyrået AFP.

Sikkerhet i Neverland

Jackson brukte da Neverland som sikkerhet for lånet, ifølge dokumentene om mislighold som dukket opp på kjendisnettstedet TMZ.com (NRK tar ikke ansvar for innholdet i eksterne lenker).

Michael Jackson - ebony

En hvit Michael Jackson pryder forsiden av den kommende utgaven av det amerikanske magasinet Ebony.

Foto: AP

Jacksons talskvinne Raymone Bain ville ikke kommentere opplysningene til AFP.

Ifølge TMZ.com blir meldinger om mislighold som regel utstedt i California etter tre betalingsvarsler. Poplegenden har hatt store karriereproblemer etter rettssaken der han ble anklaget for å ha forgrepet seg mot barn. Jackson ble frikjent for disse anklagene i 2005.

Flyttet fra Neverland

Neverland, som er på rundt 1.000 hektar ligger rundt 200 kilometer nordvest for Los Angeles. Jackson flyttet fra eiendommen i juni 2005 og har deretter bodd i både Bahrain og Las Vegas. Ifølge TMZ leier han for tiden en kostbar eiendom i Washington.

I juli ble Jackson pålagt å betale rundt 1,4 millioner kroner i forfalte regninger til advokatfirmaet som jobbet for ham i overgrepsrettssaken.

Kulturstrøm

 • Filmpolitiets guide til HBO-seriene

  «Better Things» og «Billions» er blant seriene Filmpolitiet mener du absolutt ikke bør bla forbi i HBO Nordic-spilleren. Hør hvorfor, og hvilke andre serier du bør få med deg her:

  Det kan være vanskelig å finne frem i seriejungelen, og jungelen hos HBO Nordic er tett. Vi vet om noen skatter du absolutt ikke bør bla forbi! Her snakker vi ikke om de mest opplagte seriene som for eksempel «Game of Thrones» og «Fargo», men har funnet frem noen av våre favoritter som har gått litt under radaren for mange. Vi tar for oss «The Magicians» (2 min), «Better Things» (9 min), «Billions» (15 min), «Tales from the Tour Bus» (24 min), «The Leftovers» (31 min), «Mr Inbetween» (39 min), «Killing Eve» (46 min).
 • Skuespilleren Bruno Ganz er død

  Den sveitsiske skuespilleren Bruno Ganz er død, 77 år gammel. Ganz ble født i Zürich, hvor han også døde lørdag. Det skriver blant annet Deutsche Welle. Ganz er blant annet kjent for rollen som Adolf Hitler i den Oscar-nominerte filmen Der Untergang i 2004, en rolle han høstet en rekke priser for. (NTB)

  Bruno Ganz
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix