Hopp til innhold

Axl Rose lover «respektfullt» AC/DC-show

Guns n' Roses-vokalisten mener ikke å «disse» den egentlige vokalisten

Axl Rose fra Guns N' Roses opptrer 2016

SNAKKER UT: Axel Rose fra Guns N 'Roses snakker nå ut om hvorfor han nå stepper inn som sanger for AC /DC. Her fra Coachellafestivalen 2016

Foto: KEVIN WINTER / Afp


I sitt første intervju på fem år, fortalte Guns N 'Roses stjernen til BBC 6 Music at han er en stor fan av Johnsons sang og «ønsker å gjøre det på en riktig måte».

Rose ble hentet inn etter at Johnson ble rådet til å slutte å spille live ellers risikerte han å miste hørselen. Axl Rose debuterer med AC/DC i Lisboa, Portugal i morgen.

«No disrespect», sier Rose og fortsetter:

– Jeg er glad og spent, men jeg tror det vil være upassende å feire på andres bekostning, sier Rose til BBC.

Misfornøyde fans

Flere tusen fans har vært svært misfornøyde med at Rose stepper inn i bandet på denne måten. De har krevd å få billetten tilbakebetalt. Billettene er nå solgt videre.

68 år gamle Brian Johnson fra Gateshead har vært frontsangeren i AC / DC siden 1980. I en uttalelse forrige måned sa han at han var knust over at han ikke maktet å fullføre turneen.

Det har gått rykter om at denne delingen av turneen ble bitter, men gitaristen Angus Young forklarer at han har snakket mye med Brian Johnson før Johnson bestemte seg for å forlate gruppen.

– I sitt hjerte ønsket han å fullføre turneen men på grunn av at hørselen måtte han ta denne avgjørelsen, sier Young til BBC.

AC/DC, Nurnberg Tyskland 2015

AC / DC SLIK DE VANLIGVIS OPPTRER:Helt siden 1980 har Brian Johnsen vært frontfigur i AC /DC, nå må han erstattes med Axl Rose

Foto: DANIEL KARMANN / Afp


Meldt seg som vokalist

Axl Rose bekrefter til BBC at det var hans ide å ta kontakt med AC /DC og tilby seg å hjelpe dem med å fullføre de 12 siste datoene for bandets verdensturné.

– Jeg ringte den dagen jeg leste i nyhetene at det var en utfordring med hørselen til Brian. Jeg viste det ville bli et problem for bandet når de hadde konsert datoer alt ute for salg. Jeg tenkte at om jeg kunne hjelpe og de var interessert ville jeg elske å hjelpe dem, sier Rose.

Rose er også tydelig på at han ikke vist om han ville være i stand til å synge noen av sangene i settet.

– Mye av «Back In Black» er virkelig utfordrende. Jeg er ikke her fordi jeg ikke respekterer Brian. Han er en fantastisk sanger og det er virkelig utfordrende å steppe inn. Jeg prøver bare å gjøre det best mulig for fansen, sier Rose i intervjuet med BBC.

AC/DC skal spille på London Olympic Stadium 4. juni og Manchester's Etihad Stadium fem dager senere.

Rose skal alternere mellom showet med det australske bandet og Guns N 'Roses, som er på turne med den originale gitaristen Slash for første gang siden 1990-tallet.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters