Danskene vil ha pengene tilbake fra AC/DC

Våre naboer i sør er ikke imponert over Axl Rose som ny AC/DC-vokalist.

Axl Rose

UPOPULÆR: Axl Rose kan fortsatt ikke bevege seg skikkelig, så han fikk låne tronen til Dave Grohl under konserten på Coachellafestivalen.

Foto: KEVIN WINTER / Afp/NTB Scanpix

Det var ikke udelt positive tilbakemeldinger fra fansen da rockebandet AC/DC bestemte seg for å erstatte den hørselsskadde Brian Johnson med Axl Rose, kjent fra Guns n' Roses.

Bandet var tvunget til å erstatte Johnson, siden han risikerer å bli døv.

Det liker ikke fansen. Spesielt ikke danskene, som får besøk av det legendariske rockebandet 12. juni i år. De vil nemlig ha pengene de har betalt for konserten tilbake, siden de «ikke får det de har betalt for». Det skriver DR.

– Jeg formoder at dere refunderer billettene som er kjøpt til AC/DC, da produktet ikke svarer til forventingene, heter det i ett av mange innlegg på Live Nations danske facebookside.

46.000 billetter solgt på 35 minutter

Da konsertbillettene ble lagt ut for salg i desember, ble de 46.000 tilgjengelige billettene revet bort på 35 minutter. Nå selges de til spottpris i sosiale medier.

Live Nation er ansvarlig for konserten, og har så langt ikke kommet med noen uttalelse.

Den nye AC/DC-vokalisten Rose er en merrittert figur i rockeverden, men etter bandets første opptreden sammen har kritikken bare økt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Guns n Roses med Angus Young

SAMMEN: Den lett gjenkjennelige gitaristen i AC/DC, Angus Young, ble hentet ut under en Guns n' Roses-konsert på Coachellafestivalen.

Foto: Frazer Harrison / Afp/NTB Scanpix

Guns n' Roses spilte nemlig på Coachella-festivalen denne helgen, og gjorde et ekstranummer der de spilte AC/DC-låta «Whole Lotta Rosie» sammen med sistnevnte bands gitarist Angus Young (ekstern lenke).

Reaksjonene har ikke vært nådige.

Men selv om de fleste slakter samarbeidet, opplyser DR at de også har fått innlegg på sine facbooksider av fans som er positive til forandringen.

Dårlige tider for AC/DC

NZEALAND-AUSTRALIA-ENTERTAINMENT-COURT-ACDC-MUSIC

I HUSARREST: Tidligere AC/DC-trommeslager Phil Rudd.

Foto: Marty Melville / Afp

Saken føyer seg inn i rekken av uheldigheter som har rammet AC/DC i de siste årene.

Tidligere i år ble eks-trommeslager Phil Rudd siktet for narkotikabestittelse og drapstrusler, og dømt til husarrest. I 2015 ble låtskriver og bror til Angus Young, Malcom, diagnostisert med demens.

Kulturstrøm

 • Jazzmusiker Jon Christensen bisatt

  Jazzmusiker Jon Christensen ble fredag bisatt fra Sagene kirke i Oslo. Flere kjente musikere møtte opp for å hylle jazztrommeslageren. Christensen ble 76 år og døde 18. februar.

  Jon Christensen. 1983. Photo: Tom Martinsen.
 • Filmen «Håp» vant pris i Berlin

  Filmen Håp, regissert av Maria Sødahl, vant i kveld European Cinemas Label Award i Berlin. – Det er en ære og glede og motta denne prisen, helt overraskende! Sier regissøren i en pressemelding.

  FILMFESTIVALEN I HAUGESUND 2010 - PK FILMEN "LIMBO"
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Årets musikkjournalistikk kåret

  Mari Brenna Vollan fra Klassekampen mottok under By:larm-festivalen fredag prisen «Årets musikkjournalistikk» for sin graveserie om musikkbransjen, «Lønnskamp om spotlyset». Her blir det blant annet avslørt hvordan mange musikere i bransjen må leve med lave honorarer og dårlige vilkår. Prisen ble delt ut av direktøren for Fritt Ord, Knut Olav Almås (NTB).