Hopp til innhold

Danskene vil ha pengene tilbake fra AC/DC

Våre naboer i sør er ikke imponert over Axl Rose som ny AC/DC-vokalist.

Axl Rose

UPOPULÆR: Axl Rose kan fortsatt ikke bevege seg skikkelig, så han fikk låne tronen til Dave Grohl under konserten på Coachellafestivalen.

Foto: KEVIN WINTER / Afp/NTB Scanpix

Det var ikke udelt positive tilbakemeldinger fra fansen da rockebandet AC/DC bestemte seg for å erstatte den hørselsskadde Brian Johnson med Axl Rose, kjent fra Guns n' Roses.

Bandet var tvunget til å erstatte Johnson, siden han risikerer å bli døv.

Det liker ikke fansen. Spesielt ikke danskene, som får besøk av det legendariske rockebandet 12. juni i år. De vil nemlig ha pengene de har betalt for konserten tilbake, siden de «ikke får det de har betalt for». Det skriver DR.

– Jeg formoder at dere refunderer billettene som er kjøpt til AC/DC, da produktet ikke svarer til forventingene, heter det i ett av mange innlegg på Live Nations danske facebookside.

46.000 billetter solgt på 35 minutter

Da konsertbillettene ble lagt ut for salg i desember, ble de 46.000 tilgjengelige billettene revet bort på 35 minutter. Nå selges de til spottpris i sosiale medier.

Live Nation er ansvarlig for konserten, og har så langt ikke kommet med noen uttalelse.

Den nye AC/DC-vokalisten Rose er en merrittert figur i rockeverden, men etter bandets første opptreden sammen har kritikken bare økt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Guns n Roses med Angus Young

SAMMEN: Den lett gjenkjennelige gitaristen i AC/DC, Angus Young, ble hentet ut under en Guns n' Roses-konsert på Coachellafestivalen.

Foto: Frazer Harrison / Afp/NTB Scanpix

Guns n' Roses spilte nemlig på Coachella-festivalen denne helgen, og gjorde et ekstranummer der de spilte AC/DC-låta «Whole Lotta Rosie» sammen med sistnevnte bands gitarist Angus Young (ekstern lenke).

Reaksjonene har ikke vært nådige.

Men selv om de fleste slakter samarbeidet, opplyser DR at de også har fått innlegg på sine facbooksider av fans som er positive til forandringen.

Dårlige tider for AC/DC

NZEALAND-AUSTRALIA-ENTERTAINMENT-COURT-ACDC-MUSIC

I HUSARREST: Tidligere AC/DC-trommeslager Phil Rudd.

Foto: Marty Melville / Afp

Saken føyer seg inn i rekken av uheldigheter som har rammet AC/DC i de siste årene.

Tidligere i år ble eks-trommeslager Phil Rudd siktet for narkotikabestittelse og drapstrusler, og dømt til husarrest. I 2015 ble låtskriver og bror til Angus Young, Malcom, diagnostisert med demens.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober