Hopp til innhold

Danskene får pengene tilbake fra AC/DC

Slipper å se Axl Rose synge AC/DC-låter.

Guns n Roses med Angus Young

BALLBREAKERS: Danske AC/DC-fans er ikke som andre AC/DC-fans. Nå får de pengene tilbake for konserten i Aarhus, siden bandet stiller med Axl Rose som vokalist.

Foto: Frazer Harrison / Afp/NTB Scanpix

Axl Rose

DONT CRY: Axl Rose er ny AC/DC-vokalist. Det er det ikke alle som er like fornøyde med.

Foto: KEVIN WINTER / Afp/NTB Scanpix

Tidligere denne uken kunne NRK.no fortelle at våre danske naboer ikke er fornøyde med valget av Axl Rose som ny AC/DC-vokalist, og at flere har krevd pengene tilbake for billettene de har kjøpt.

Den egentlige vokalisten, Brian Johnson, har måttet avbryte turneen på grunn av helseproblemer.

Nå melder DR at Live Nation føyer seg, og kommer til å betale tilbake pengene til fans som føler seg snytt.

– Under normale omstendigheter berettiger dette ikke en refundering billetten. Men vi forstår at det er mange følelser forbundet med dette, og på bakgrunn av det vil vi tilby å refundere billetter til denne ellers ikoniske konserten, sier Christensen.

Tause om antall henvendelser

Live Nation vil ikke ut med hvor mange henvendelser de har fått.

– Men det er relativt få henvendelser, i forhold til at vi har solgt 46.000 billetter, sier direktør og promotør Jesper Christensen.

Han poengterer at Angus Young og resten av AC/DC har full kunstnerisk frihet, og står fritt til å velge hvem de vil som vokalist.

– Vi kan konstatere at de ikke er interessert i å oppleve AC/DC med Axl Rose som vokalist. Det er selvfølgelig trist å høre. AC/DC kommer for å spille, og det er AC/DC som har valgt ut den vokalisten de mener er best for bandet, sier Christensen.

Uklart om resten av turneen

Det legendariske rockebandet spiller i Aarhus 12. juni. 46.000 billettene til konserten ble solgt på 35 minutter da de ble lagt ut for salg.

Live Nation Danmark opplyser til NRK at de ikke har hørt noe om at det samme blir tilfelle på resten av turneen.

Det er altså kun danskene som får pengene tilbake – foreløpig.

For alle bitre AC/DC-fans som ikke har vært fornøyde siden Bon Scott var vokalist, her et et nydelig klipp fra glansdagene.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.