Hopp til innhold

Avlyser EODM-konserter etter Jesse Hughes-intervju

De franske festivalene Rock en Seine og Cabaret Vert avlyser planlagte Eagles of Death Metal-konserter i august etter at bandets frontfigur kom med islamfiendtlige ytringer i et amerikansk intervju.

Jesse Hughes

AVLYST: To franske festivaler går til det drastiske skritt å avlyse planlagte konserter med Eagles of Death Metal etter at frontfigur og vokalist Jesse Hughes hevdet at franske muslimer feiret drapene under terrorangrepene i Paris.

Foto: HERBERT P. OCZERET / Afp

– Vi er helt uenige i ytringene Jesse Hughes nylig kom med i et intervju i amerikanske medier. Cabaret Vert og Rock en Seine har derfor besluttet å avlyse bandets konsert, melder arrangørene fredag.

Hevdet muslimer feiret Paris-drap

Det amerikanske rockebandet Eagles of Death Metal sto på scenen da tre gjerningsmenn stormet konsertstedet Bataclan i Paris og drepte 89 personer 13. november i fjor.

I et intervju med nettstedet Taki's Magazine publisert lørdag, forteller Hughes at han så franske muslimer feire drapene under terrorangrepene i Paris.

EODM-frontmannen, som er kjent som svært politisk konservativ, sier videre at han tror Frankrikes liberale kultur beredte grunnen for terrorangrepene og hindret publikum i å reagere da terroristene først åpnet ild.

– Når du forteller folk at de ikke kan hjelpe seg selv og at de er barn, svekker du dem til det punktet at redningen er en meter unna og de ikke kan se det fordi de er for redde, sier Hughes i intervjuet.

Gjentar beskyldninger om innsidejobb

I intervjuet gjentar Hughes også påstandene om at Bataclan-terroristene fikk innsidehjelp fra ansatte eller sikkerhetsfolk ved konsertstedet.

– Det er ingen tvil om at terroristene allerede var på innsiden, og de må ha kommet seg inn på et vis. Under skytingen gikk jeg ut, og bakdøra til sceneområdet sto holdt åpen. Hvordan skjedde det?

Det var i et intervju med Fox Business i mars i år at Hughes først hevdet at terroristene fikk hjelp innenfra. Uttalelsene vakte sterke reaksjoner, og førte til at Hughes få dager senere gikk ut med en offentlig beklagelse.

Eagles of Death Metal-frontmann Jesse Hughes valgte Skandinavia for bandets første konserter etter Paris-terroren, og er rørt over mottakelsen bandet fikk under gårsdagens turneåpning i Stockholm.

VIDEO: NRK traff EODM-frontmann Jesse Hughes da bandet gjestet Oslo få måneder etter Paris-angrepene.

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.