NRK Meny
Normal

Eagles of Death Metal tilbake på Bataclan

I går spilte det amerikanske bandet i Paris, i dag var de tilbake ved konsertlokalet der 90 mennesker ble drept.

FRANCE-ATTACKS-MUSIC-TRIBUTE-BATACLAN

Medlemmer av rockebandet Eagles of Death Metal minnes de døde etter terroren utenfor konserthuset Bataclan i Paris

Foto: MIGUEL MEDINA / Afp

– Vi vil være det første bandet som spiller når Bataclan åpner igjen, sa vokalist Jesse Hughes i et åpenhjertig intervju etter angrepet på Bataclan den 13. november.

Tirsdag var de tilbake utenfor det stengte lokalet for å se stedet igjen.

Bandmedlemmene tok seg tid til å se på blomsterhavet utenfor inngangen. De trøstet hverandre og holdt rundt hverandre, og forlot stedet etter 10 minutter uten å snakke med pressen.

Laster Twitter-innhold

Bandmedlemmene har fortalt om det voldsomme kaoset som oppsto etter de første skuddene.

– Da den andre runden med skudd begynte, så jeg to menn gjennom noe av trommeutstyret mitt. Det er det verste jeg har sett i hele mitt liv. De to som skyter uten avbrudd inn i publikum, fortalte trommeslageren Julian Dorio.

I går sto bandet sammen med U2 på på scenen i AccorHotels Arena. Da ble blant annet navnene på alle som ble drept i terrorangrepet vist på storskjerm på scenen.

Kulturstrøm

 • FILMANMELDELSE: Isle of Dogs (5)

  «Isle of Dogs er muligens litt mørkere og mer melankolsk enn de fleste andre Wes Anderson-filmer, og den er full av undertekst om maktmisbruk og diskriminering.» Les hele anmeldelsen her.

  "Isle of Dogs"
  Foto: Twentieth Century Fox
 • Omstridt østerriker tilbake i Norge

  Den omdiskuterte Ibsenprisvinneren Peter Handke er tilbake på Nationaltheatret med sitt nye stykke «Kunsten å spørre eller Reisen til det sonore landet ». Handke ble møtt med demonstrasjoner utenfor teatret da han kom for å motta Ibsenprisen i 2014.

  Den østerrikske forfatteren og dramatikeren ble beskyldt for å bagatellisere serbiske krigsforbrytelser, og fordi han talte i begravelsen til tidligere president og folkemordtiltalte Slobodan Milosevic. (NTB)

  Handke møtt av demonstranter.
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Årets vinnere av Gullrutens fagpris

  Gullrutens fagpris for beste manus og lyddesign gikk til Dramaserien «Heimebane», og «Grenseland» fikk prisen for beste foto og regi. Prisene ble delt ut på Chateau Neuf i Oslo i går kveld. Se Rushprints fulle oversikt over vinnerne her:

  Laster Twitter-innhold