Eagles of Death Metal tilbake på Bataclan

I går spilte det amerikanske bandet i Paris, i dag var de tilbake ved konsertlokalet der 90 mennesker ble drept.

FRANCE-ATTACKS-MUSIC-TRIBUTE-BATACLAN

Medlemmer av rockebandet Eagles of Death Metal minnes de døde etter terroren utenfor konserthuset Bataclan i Paris

Foto: MIGUEL MEDINA / Afp

– Vi vil være det første bandet som spiller når Bataclan åpner igjen, sa vokalist Jesse Hughes i et åpenhjertig intervju etter angrepet på Bataclan den 13. november.

Tirsdag var de tilbake utenfor det stengte lokalet for å se stedet igjen.

Bandmedlemmene tok seg tid til å se på blomsterhavet utenfor inngangen. De trøstet hverandre og holdt rundt hverandre, og forlot stedet etter 10 minutter uten å snakke med pressen.

Laster Twitter-innhold

Bandmedlemmene har fortalt om det voldsomme kaoset som oppsto etter de første skuddene.

– Da den andre runden med skudd begynte, så jeg to menn gjennom noe av trommeutstyret mitt. Det er det verste jeg har sett i hele mitt liv. De to som skyter uten avbrudd inn i publikum, fortalte trommeslageren Julian Dorio.

I går sto bandet sammen med U2 på på scenen i AccorHotels Arena. Da ble blant annet navnene på alle som ble drept i terrorangrepet vist på storskjerm på scenen.

Kulturstrøm

  • – Oppriktig og personlig portrett

    – Et fengende rot av en dokumentarfilm, skriver Filmpolitiet i anmeldelsen av «MATANGI / MAYA / M.I.A.». Filmen forteller historien om hvordan artisten Maya ble rapper og popstjerne. Hun er immigrant fra Sri Lanka og datter av en sentral skikkelse i den tamilske motstandsbevegelsen. Det har gitt henne drivstoff i karrieren i den kommersielle popbransjen, skriver anmelder Sigurd Vik.

    Artisten Maya
    Foto: Another World Entertainment
  • Norske 3D-klær først i verden

    Den norske digitale kleskolleksjonen «Neo-Ex» er de første klærne som kun kan brukes digitalt. – Vi ønsker å utforske hvordan mote kan eksistere i den digitale fremtiden, sier Ingeline Gjelsnes, markedssjef i Carlings til Melk & Honning. Alle inntektene fra den digitale kolleksjonen går til den veldedige stiftelsen WaterAid for å rette søkelyset på det store vannforbruket i moteindustrien.