9 anbefalte humorkontoer på Instagram

Oppdag nye humorkontoer som kan gjøre desember litt morsommere i år.

Humorkontoer på Instagram

TREKK PÅ SMILEBÅNDET: Det er flere skjulte humorskatter på Instagram.

Foto: Skjermdump fra Instagram

Adventstiden og julen kan bli lang – og kanskje litt kjedelig – uten julebord, nissefester og store familiesamlinger i år.

Sjefens mer eller mindre vellykkede forsøk på en morsom julebordstale, vennegjengens selvutnevnte komiker og en 7 år gammel fetter som kaller gaffel for karaffel vil i større eller mindre grad glimre med sitt fravær.

Men fortvil ikke, her får du 9 humorkontoer, fordelt på tre kategorier, som du kan følge på Instagram for å bøte på tapet av den vanlige desemberkomedien.

kultur1

Norske humorkontoer

Kontoeier: Andreas Rand
Kontonavn: @andreasrand

Tekstforfatter Andreas Rand har lagt sin ære i å lage lavterskel-låter som ironiserer over mer eller mindre utbredte fenomener. Alt fra pantomimer til mannskor og guttastemning har vært utsatt for Rands treffsikre parodier.

Utrolig nok er han fortsatt en relativt skjult skatt.

Kontoeier: Ninni Nyhus
Kontonavn: @mczaint

Videokunstneren Ninni Nyhus lager absurde og psykedeliske klipp som ikke bare får deg til å le, men som ser veldig kule ut også. Nyhus har holdt på med denne kontoen noen år, så her er det mye digg å bla i.

Se opp for den tilbakevendende Dr. Phil!

Kontoeier: Unkt Hhønt
Kontonavn: @unkthhont

Denne gjengen purunge komikerspirer er en sketsjgruppe som poster utdrag fra outrerte og akkurat passe smale sketsjer. Unkt Hhønt driver også med sceneshow, så hold øynene åpne når pandemien slipper taket.

Flinke karer som fortjener mer oppmerksomhet.

kultur2

Internasjonale humorkontoer

Kontoeier: Caitlin Reilly
Kontonavn: @hicaitlinreilly

Caitlin Reilly er en komiker og tekstforfatter som har spesialisert seg på å presentere ulike mennesketyper, en øvelse som ikke bare er enkel. Reilly er heldigvis god på å spotte karakterer stort sett overalt.

Hennes praktfulle timing gjør at dette er en konto verdt å følge.

Kontoeier: Jordan Firstman
Kontonavn: @jtfirstman

Jordan Firstman er en komiker som byr på treffsikre etterligninger av nøye utvalgte konsepter, som for eksempel de krampaktig humoristiske twitterkontoene til store, internasjonale selskaper, eller den hvite mannen som oppfant amerikansk engelsk.

Disse imitasjonene utkommer på ujevn basis i «sesonger», men du kan like gjerne bla deg gjennom hele feeden hans. Her er det vanskelig å trå feil.

Kontoeier: Benito Skinner
Kontonavn: @bennydrama7

Benito Skinner er spesialist på å parodiere kjendiser som ikke allerede er i hjel-parodiert. For eksempel Shawn Mendes, Lana Del Rey og Samantha fra Sex & Singelliv.

I tillegg lager han sine egne karakterer som garantert ikke minner om noe du har sett tidligere.

kultur3

Nisjekontoer

Kontoeier: People Standing
Kontonavn: @peoplestanding

People Standing er noe så enkelt som en samling bilder av mennesker som står på ulike vis.

Jeg vet ikke helt hvorfor dette er så morsomt, men jo flere eksempler jeg ser, jo mer ler jeg.

Kontoeier: Kristoffer Drivdal Skjæringrud
Kontonavn: @ting_som_ser_sykt_kristne_ut

Denne kontoen er en slags videreføring/avart av den fantastiske @kommunal_estetikk, men med et mer spisset fokus på ting man gjerne finner i kristne samlingshus av ulik sort.

Enhver konto som klarer å formidle humor gjennom et bilde av triste kaffekopper eller 90-tallsstoler fortjener en ekstra følger eller to, spør du meg.

Kontoeier: Beam Me Up Softboi
Kontonavn: @beam_me_up_softboi

Min personlige favoritt er denne kontoen som gjør narr av selvhøytidelige gutter som sjekker opp jenter med det mest selvfølgelige pjatt i sosiale medier. Her er alt fra «Du minner om Paris» til menn som tror de er de eneste som har hørt om Quentin Tarantino.

En endeløs rekke av digitale dra-til-tryner å le av. Kos deg.

Anbefalt videre lesing:

Kulturstrøm