NRK Meny
Normal

«The Log Lady» er død

«Twin Peaks»-skuespiller Catherine Coulson er død, 71 år gammel. – Jeg har mistet en av mine kjæreste venner, sier regissør David Lynch.

Catherine Coulson

DØDE MANDAG: Catherine Coulson, mest kjent for rollen som landsbyoriginal i TV-serien Twin Peaks, døde mandag. Hun skulle etter planen ha deltatt i fortsettelsen av serien som nå spilles inn.

Foto: Alberto E. Rodriguez / Afp

Catherine E. Coulson er mest kjent for å ha spilt den eksentriske figuren «Log Lady» – kubbedamen – i den genierklærte TV-serien «Twin Peaks» på 1990-tallet.

Mandag døde hun av kreft, skriver blant andre Variety.

– I dag mistet jeg en av mine kjæreste venner, Catherine Coulson, skriver regissør David Lynch i en uttalelse.

David Lynch

HYLLER VENN: Regissør David Lynch jobbet med Coulson på flere film- og TV-prosjekter, og kaller henne en av sine kjæreste venner.

Foto: Lily Lawrence / Afp

Coulson, som også jobbet som filmfotograf, jobbet som Lynchs regiassistent på hans debutfilm «Eraserhead» i 1977, og spilte også hovedrollen i kortfilm «The Amputee» fra 1974.

Hun gjentok rollen som «Log Lady» i «Twin Peaks»-filmen «Fire Walk With Me», og skulle etter planen vært med i den mye omtalte fortsettelsen av TV-serien, som er forventet å ha premiere i 2017.

– Hun var en åndelig person - en mangeårig utøver av transcendental meditasjon. Hun var «The Log Lady», skriver Lynch i sin uttalelse.

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller