NRK Meny
Normal

«The Log Lady» er død

«Twin Peaks»-skuespiller Catherine Coulson er død, 71 år gammel. – Jeg har mistet en av mine kjæreste venner, sier regissør David Lynch.

Catherine Coulson

DØDE MANDAG: Catherine Coulson, mest kjent for rollen som landsbyoriginal i TV-serien Twin Peaks, døde mandag. Hun skulle etter planen ha deltatt i fortsettelsen av serien som nå spilles inn.

Foto: Alberto E. Rodriguez / Afp

Catherine E. Coulson er mest kjent for å ha spilt den eksentriske figuren «Log Lady» – kubbedamen – i den genierklærte TV-serien «Twin Peaks» på 1990-tallet.

Mandag døde hun av kreft, skriver blant andre Variety.

– I dag mistet jeg en av mine kjæreste venner, Catherine Coulson, skriver regissør David Lynch i en uttalelse.

David Lynch

HYLLER VENN: Regissør David Lynch jobbet med Coulson på flere film- og TV-prosjekter, og kaller henne en av sine kjæreste venner.

Foto: Lily Lawrence / Afp

Coulson, som også jobbet som filmfotograf, jobbet som Lynchs regiassistent på hans debutfilm «Eraserhead» i 1977, og spilte også hovedrollen i kortfilm «The Amputee» fra 1974.

Hun gjentok rollen som «Log Lady» i «Twin Peaks»-filmen «Fire Walk With Me», og skulle etter planen vært med i den mye omtalte fortsettelsen av TV-serien, som er forventet å ha premiere i 2017.

– Hun var en åndelig person - en mangeårig utøver av transcendental meditasjon. Hun var «The Log Lady», skriver Lynch i sin uttalelse.