Hopp til innhold

«The Log Lady» er død

«Twin Peaks»-skuespiller Catherine Coulson er død, 71 år gammel. – Jeg har mistet en av mine kjæreste venner, sier regissør David Lynch.

Catherine Coulson

DØDE MANDAG: Catherine Coulson, mest kjent for rollen som landsbyoriginal i TV-serien Twin Peaks, døde mandag. Hun skulle etter planen ha deltatt i fortsettelsen av serien som nå spilles inn.

Foto: Alberto E. Rodriguez / Afp

Catherine E. Coulson er mest kjent for å ha spilt den eksentriske figuren «Log Lady» – kubbedamen – i den genierklærte TV-serien «Twin Peaks» på 1990-tallet.

Mandag døde hun av kreft, skriver blant andre Variety.

– I dag mistet jeg en av mine kjæreste venner, Catherine Coulson, skriver regissør David Lynch i en uttalelse.

David Lynch

HYLLER VENN: Regissør David Lynch jobbet med Coulson på flere film- og TV-prosjekter, og kaller henne en av sine kjæreste venner.

Foto: Lily Lawrence / Afp

Coulson, som også jobbet som filmfotograf, jobbet som Lynchs regiassistent på hans debutfilm «Eraserhead» i 1977, og spilte også hovedrollen i kortfilm «The Amputee» fra 1974.

Hun gjentok rollen som «Log Lady» i «Twin Peaks»-filmen «Fire Walk With Me», og skulle etter planen vært med i den mye omtalte fortsettelsen av TV-serien, som er forventet å ha premiere i 2017.

– Hun var en åndelig person - en mangeårig utøver av transcendental meditasjon. Hun var «The Log Lady», skriver Lynch i sin uttalelse.

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.