NRK Meny
Normal

«William» er tilbake i Skam

I kveldens Skam-klipp er en kjent karakter tilbake.

william

TILBAKE: Skuespiller Thomas Hayes i rollen som William i Skam.

Foto: Skjermdump / NRK/P3

Skuespiller Thomas Hayes meldte i august i fjor at han ga seg i det som er NRKs mest sette TV-serie på nett. I kveldens episode dukker derimot den populære karakteren opp igjen. Hvorfor han er tilbake kan du se her.

Den unge skuespilleren oppga den gang at han ønsket å gi seg i kast med nye prosjekter, og ville fortsette med skuespilleryrket.

– Jeg følte egentlig at tiden var inne nå for at jeg burde slutte, så jeg kan gå over til andre prosjekter, finne noe nytt å bryne meg på som gjør at jeg får mer erfaring og utvikler meg som skuespiller, sa Hayes til VG.

Hører hjemme i Skam-universet

Redaksjonssjef for TV i P3, Håkon Moslet, sier «William» hører hjemme i Skam-universet.

– Nå går det mot slutten av Skam, og «William» hører hjemme i avslutningen av historien.

Moslet sier han har fått mange reaksjoner etter at klippet ble lagt ut. Han sier «William» er en av de mest populære karakterene i serien.

– Jeg tror folk synes det er veldig stas. Nå har ikke Skam pågått i mer enn to år, men han er veldig populær, forklarer han.

«Noora» og «William» er blitt et ikonisk par gjennom serien. Moslet sier det var et fint tidspunkt å ta karakteren tilbake. Om «William» blir en del av de kommende episodene kan han ikke si noe om.

– Det er ikke lenge igjen av serien, jeg kan ikke kommentere om han blir å se i de gjenværende episodene, sier han til NRK.

Fans fortvilte

Fansen fortvilte i fjor da «Skam-William» ikke lengre skulle være å se i den populære serien. Reaksjoner på sosiale medier lot ikke vente på seg.

TV-forsker Gry Cecilie Rustad ved Universitetet i Oslo sa til NRK at det på ingen måte var rart at fansen reagerte.

– Da får man et veldig nært og personlig forhold. Skam er spesielt, fordi den fortelles i realtid og du får klipp hver dag. Karakterene og historien blir vevd inn i livene til de som ser på Skam på en helt annen måte enn andre TV-serier.

Skaper reaksjoner

Siden Skam-klippet med «William» ble publisert, er det kommet mange reaksjoner i sosiale medier. Fans fra flere steder i verden har allerede bemerket at William er tilbake i serien.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold