«William» er tilbake i Skam

I kveldens Skam-klipp er en kjent karakter tilbake.

william

TILBAKE: Skuespiller Thomas Hayes i rollen som William i Skam.

Foto: Skjermdump / NRK/P3

Skuespiller Thomas Hayes meldte i august i fjor at han ga seg i det som er NRKs mest sette TV-serie på nett. I kveldens episode dukker derimot den populære karakteren opp igjen. Hvorfor han er tilbake kan du se her.

Den unge skuespilleren oppga den gang at han ønsket å gi seg i kast med nye prosjekter, og ville fortsette med skuespilleryrket.

– Jeg følte egentlig at tiden var inne nå for at jeg burde slutte, så jeg kan gå over til andre prosjekter, finne noe nytt å bryne meg på som gjør at jeg får mer erfaring og utvikler meg som skuespiller, sa Hayes til VG.

Hører hjemme i Skam-universet

Redaksjonssjef for TV i P3, Håkon Moslet, sier «William» hører hjemme i Skam-universet.

– Nå går det mot slutten av Skam, og «William» hører hjemme i avslutningen av historien.

Moslet sier han har fått mange reaksjoner etter at klippet ble lagt ut. Han sier «William» er en av de mest populære karakterene i serien.

– Jeg tror folk synes det er veldig stas. Nå har ikke Skam pågått i mer enn to år, men han er veldig populær, forklarer han.

«Noora» og «William» er blitt et ikonisk par gjennom serien. Moslet sier det var et fint tidspunkt å ta karakteren tilbake. Om «William» blir en del av de kommende episodene kan han ikke si noe om.

– Det er ikke lenge igjen av serien, jeg kan ikke kommentere om han blir å se i de gjenværende episodene, sier han til NRK.

Fans fortvilte

Fansen fortvilte i fjor da «Skam-William» ikke lengre skulle være å se i den populære serien. Reaksjoner på sosiale medier lot ikke vente på seg.

TV-forsker Gry Cecilie Rustad ved Universitetet i Oslo sa til NRK at det på ingen måte var rart at fansen reagerte.

– Da får man et veldig nært og personlig forhold. Skam er spesielt, fordi den fortelles i realtid og du får klipp hver dag. Karakterene og historien blir vevd inn i livene til de som ser på Skam på en helt annen måte enn andre TV-serier.

Skaper reaksjoner

Siden Skam-klippet med «William» ble publisert, er det kommet mange reaksjoner i sosiale medier. Fans fra flere steder i verden har allerede bemerket at William er tilbake i serien.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • Forbyr diett-snakk i sosiale medier

    Instagram og Facebook har innført aldersrestriksjoner på innlegg som omtaler diettprodukter og plastisk kirurgi, melder Sky News. De under 18 år vil ikke få opp enkelte innlegg og andre blir fjernet helt. Årsaken er mental helse.