NRK Meny
Normal

– Forstår at William slutter

TV-forsker forstår at «William» slutter. Men hun skjønner også fansens sorg.

Thomas Hayes

SLUTTER MENS LEKEN ER GOD: Thomas Hayes slutter som William i serien Skam.

Foto: NRK

Gry Cecilie Rustad

NATURLIG AVGANG: TV-forsker, Gry Cecilie Rustad ved Universitetet i Oslo mener dette er det beste tidspunktet William kan slutte i serien på.

Foto: FRANCESCO,SAGGIO / Pressebilde

I dag ble det kjent at Thomas Hayes, eller Skam-William, slutter i den populære TV-serien. Fansen fortviler, og det har de all grunn til, ifølge TV-forsker ved Universitetet i Oslo, Gry Cecilie Rustad.

– Du mister en venn som aldri kommer til å være en del av livet ditt lenger, sier hun.

Hun forteller at folk knytter seg til TV-karakterene, og mange tilbringer mer tid med serie-karakterer enn vanlige bekjente.

– Da får man et veldig nært og personlig forhold. Skam er spesielt, fordi den fortelles i realtid og du får klipp hver dag. Karakterene og historien blir vevd inn i livene til de som ser på Skam på en helt annen måte enn andre TV-serier.

Best tenkelige slutt-tidspunkt

Noora

WILLIAM FORSVINNER: Hva gjør Noora da?

Foto: NRK

Samtidig mener hun at det er veldig naturlig at karakteren slutter nå.

– Det ligger i karakterens historie videre fremover. Han skal i fengsel og forsvinner dermed naturlig ut av serien. I tillegg har han har planlagt å studere i London. Det er helt normalt at folk forsvinner ut av det vante miljøet sitt etter at de er ferdig på videregående. Sånn sett passer det inn i historien, og er det best tenkelige tidspunktet William kan forsvinne.

– Det er ganske vanlig at en skuespillere kan bli redd for å bli forbundet med en karakter. Det har man sett med mange TV-skuespillere tidligere. De blir lukket i én rolle og så ser alle skuespilleren i den rollen senere. Det er ganske vanlig at unge skuespillere ønsker å gjøre noe nytt. Også om man har hovedrollen i en stor serie, sier Rustad.

Glad for innsatsen Hayes har gjort

Håkon Moslet

GLA FOR INNSATSEN: Redaksjonssjef i NRK P3, Håkon Moslet, er gla for innsatsen Thomas Hayes har gjort som William i Skam.

Foto: Glenn Karlsen, NRK 2011 / Glenn Karlsen, NRK 2011

Redaksjonssjef i NRK P3, Håkon Moslet, sier han er veldig glad for innsatsen Thomas Hayes har gjort i Skam.

– Han har vært en viktig bidragsyter og har opplevd en suksess med William-karakteren. Nå har han et ønske om å gå videre. Det har jeg full forståelse for.

– Stilte han noen krav som NRK ikke ville gi etter for?

– Det vil jeg ikke kommentere. Det som er klart er at Hayes har sagt nei til å gå videre som William, i alle fall i den kommende sesongen. Vi forholder oss til det og jobber videre.

– Vil dere ha ham med videre i sesong 4?

– Det vil jeg ikke spekulere i. Vi forholder oss til de skuespilleren vi har. Vi har en kjempecast til sesong 3 og har tro på at det blir den beste sesongen så langt, sier redaksjonssjef Håkon Moslet.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
SKAM sesong 2 følger Noora gjennom våren i førsteklasse på Nissen vgs i Oslo. Du kan følge serien hver dag på skam.p3.no http://skam.p3.no. Hver fredag kan du se alle ukens filmer samlet i en episode her. Anbefalt målgruppe 15 år.

VIDEO: Se promoen for sesong 3 av Skam

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters