«Lemmy» hyllet av fans og kolleger i Hollywood

Ian «Lemmy» Kilmister ble begravet i Los Angeles natt til søndag. Samtidig møtte fansen opp i hopetall på Sunset Strip for å hylle rockelegenden.

Lemmy døde 28. desember, 70 år gammel, bare to dager etter å ha fått beskjed om at han hadde kreft.

Da var det bare to uker siden Motörheads siste konsert, og tre uker siden de sto på scenen i Oslo Spektrum.

Natt til lørdag norsk tid ble han begravet på gravlunden Forest Lawn i Hollywood, etterfulgt av en direktesendt minnestund der familie, bandkolleger og rockestjerner som Dave Grohl, Slash og Rob Halford kom med en siste hilsen.

Lemmy og Slash

Lemmy og Slash på scenen i 2010.

Foto: MARIO ANZUONI / REUTERS

– Han var min helt. Han var ikke bare den tøffe, whiskydrikkende rockestjernen, han hadde også et stort hjerte og var snill mot alle, sa Grohl.

– Det var en ære å være hans venn. Han hadde mer integritet i en finger enn et rom fullt av rockere. Han var ærlig, og hundre prosent lojal, sa Slash.

Laster Twitter-innhold

– Ikon og legende

Samtidig inntok fansen barene og fortauene på Sunset Strip for å hylle Lemmy med blomster, sigaretter og flasker med Jack Daniels.

Utenfor Lemmys favorittbar, Rainbow Bar & Grill, kunne man skrive en siste hilsen på et veggportrett.

– Lemmy lærte meg at det er OK å være den jeg vil være. Uten Motörhead ville det ikke vært noe Metallica eller Judas Priest, alt er her på grunn av Lemmy. Han er et ekte ikon og en legende. Jeg kommer til å savne ham, sier Joe Bagnato til AFP.

Joe Bagnato

Joe Bagnato var en av mange som hadde møtt opp på Rainbow Bar & Grill for å hylle Motörhead-sjefen.

Foto: MARK RALSTON / Afp

– Lemmy var kongen her. Vi har ikke så mange landemerker i Los Angeles, men Lemmy ved bardisken på The Rainbow var et trekkplaster i seg selv, sier Mark Mahoney.

Lemmys død kom omtrent samtidig som oppdagelsen av fire nye grunnstoffer i periodesystemet, og over 130.000 har nå signert et opprop om å kalle et av de nye tungmetallene «Lemmium».

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Kunstneren Christo er død

  Kunstneren Christo, som var mest kjent for å pakke inn store byggverk og landskaper, er død, 84 år gammel. Bulgarskfødte Christo Vladimirov Javacheff, som han egentlig het, døde av naturlige årsaker i hjemmet sitt i New York søndag.

 • Fikk inspirasjon på nachspiel

  Men hvordan starter egentlig Kjartan Fløgstads arbeide med en bok? I hans siste roman – Due og dronen – kom ideen til en av hovedkarakterer på et nachspiel i Finnmark.

  Litteraturfestivalen på Lillehammer er i år flyttet til NRKs studio i Oslo. Se og hør mer i NRK TV og NRK Radio.

  Forfatter Kjartan Fløgstad snakker på "Litteraturfestivalen rett hjem" om hvordan han får inspirasjon til roman-karakterene sine. I tilfellet Due og Drone kom inspirasjonen på et nachspiel i Finmark
 • Forhandlingsfristen går ut midnatt

  Avtalen mellom TV 2 og Telia-eide Get om distribusjon går ut ved midnatt. Dersom selskapene ikke finner enighet, mister rundt 480.000 Get-kunder TV 2s kanaler. Det melder NTB. Avtalen bestemmer hvor mye Get skal betale for TV 2s kanaler.