Hopp til innhold

«Lemmy» hyllet av fans og kolleger i Hollywood

Ian «Lemmy» Kilmister ble begravet i Los Angeles natt til søndag. Samtidig møtte fansen opp i hopetall på Sunset Strip for å hylle rockelegenden.

Minnestund for Lemmy i Los Angeles
Foto: MARK RALSTON / Afp

Lemmy døde 28. desember, 70 år gammel, bare to dager etter å ha fått beskjed om at han hadde kreft.

Da var det bare to uker siden Motörheads siste konsert, og tre uker siden de sto på scenen i Oslo Spektrum.

Natt til lørdag norsk tid ble han begravet på gravlunden Forest Lawn i Hollywood, etterfulgt av en direktesendt minnestund der familie, bandkolleger og rockestjerner som Dave Grohl, Slash og Rob Halford kom med en siste hilsen.

Lemmy og Slash

Lemmy og Slash på scenen i 2010.

Foto: MARIO ANZUONI / REUTERS

– Han var min helt. Han var ikke bare den tøffe, whiskydrikkende rockestjernen, han hadde også et stort hjerte og var snill mot alle, sa Grohl.

– Det var en ære å være hans venn. Han hadde mer integritet i en finger enn et rom fullt av rockere. Han var ærlig, og hundre prosent lojal, sa Slash.

Laster Twitter-innhold

– Ikon og legende

Samtidig inntok fansen barene og fortauene på Sunset Strip for å hylle Lemmy med blomster, sigaretter og flasker med Jack Daniels.

Utenfor Lemmys favorittbar, Rainbow Bar & Grill, kunne man skrive en siste hilsen på et veggportrett.

– Lemmy lærte meg at det er OK å være den jeg vil være. Uten Motörhead ville det ikke vært noe Metallica eller Judas Priest, alt er her på grunn av Lemmy. Han er et ekte ikon og en legende. Jeg kommer til å savne ham, sier Joe Bagnato til AFP.

Joe Bagnato

Joe Bagnato var en av mange som hadde møtt opp på Rainbow Bar & Grill for å hylle Motörhead-sjefen.

Foto: MARK RALSTON / Afp

– Lemmy var kongen her. Vi har ikke så mange landemerker i Los Angeles, men Lemmy ved bardisken på The Rainbow var et trekkplaster i seg selv, sier Mark Mahoney.

Lemmys død kom omtrent samtidig som oppdagelsen av fire nye grunnstoffer i periodesystemet, og over 130.000 har nå signert et opprop om å kalle et av de nye tungmetallene «Lemmium».

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters