NRK Meny
Normal

Lemmy har sluttet med whisky

Motörhead-frontfigur Lemmy Kilmister har aldri lagt skjul på sitt overdrevne alkohol- og narkotikabruk. Men nå har 69-åringen blitt så gammel at han ikke kan nyte favorittdrikken sin lenger.

Lemmy

LEMMY: Motorheads Lemmy Kilmister har vært relevant rockemusiker siden 1971. Nå er han 69, men fortsatt aktiv.

Foto: Joel Ryan / Ap/ntb scanpix

Lemmy

UDØDELIG?:Lemmy har bytta ut whisky med vodka, og kuttet ned på sigarettrøykingen. Forhåpentligvis har Motorhead-vokalisten mange år igjen på scenen.

Foto: IAN WEST / Ap/NTB Scanpix

«Hvis det bryter ut atomkrig, er kakerlakker og Lemmy de eneste som kommer til å overleve».

Lemmy Kilmister, den legendariske vokalisten og låtskriveren i rock n' roll-bandet Motorhead, har siden sin spede ungdom vært umåtelig glad i både alkohol og ulovlige substanser.

Opp gjennom årene har 69-åringens tilsynelatende gode helse fortsatt å overraske en hel musikkverden. Til tross for åpenbart alkohol- og narkotikamisbruk fortsetter Motorhead å pumpe ut album og spille kritikerroste konserter.

Men nå kan det se ut til Lemmy må begynne å betale for en årrekke med livet som rockemusiker. I et intervju med The Guardian sier bassisten at han har måttet slutte å drikke favorittdrikken whisky og Coca-Cola.

– Jeg liker appelsinjus bedre, så Coca-Cola kan dra til helvete, sier Lemmy, som forteller at diabetes er grunnen til at han ikke får drikke "Jack and Coke".

Bytter til vodka

Lemmy har ingen planer om å slutte å drikke. Når han sier at han liker appelsinjuice er det fordi han blander det med vodka.

Rockeren sier følgende om alkohol- og dopbruken sin;

– Det virker fortsatt som om jeg er umulig å ødelegge.

Han forteller også at han begynt å gå med stokk, siden beina er relativt ødelagte. På scenen vil han likevel fortsette å ikke støtte seg til noe annet enn Rickenbacker-bassen sin.

Under en konsert i Tyskland i 2013 falt Lemmy sammen bak scenen. Bandet har måttet avlyse flere konserter på grunn av frontfigurens sviktende helse, men hevder selv at de vil spille sammen helt til det ikke er fysisk mulig lenger.

Har vært musiker siden 1971

Lemmy Kilmister har hatt en av rockens lengste og mest produktive karrierer.

Engelskmannen begynte sin vei mot rocketronen da han ble med i Hawkwind i 1971. Etter at han ble kastet ut av bandet, som følge av uenighet i narkotikapreferanser, startet han Motorhead.

Motorhead har siden starten i 1975 gitt ut 21 studioalbum, 10 live-album og spilt et utall konserter. Bandet skal spille i Oslo Spektrum 3. desember i år.

Kulturstrøm

 • Skal gjenoppbygge historisk moské

  En avtale om gjenoppbyggingen av Mosuls historiske al-Nuri-moské ble undertegnet i nationalmuseet i Baghdad mandag. Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Irak innebærer en støtte til gjenoppbyggingen på over 50 millioner dollar. Den over 800 år gamle moskeen og dens berømte minaret ble sprengt i forbindelse med kampene om Mosul sommeren 2017. Les også «Urix forklarer»: Fem ting du må vire om sprengingen av den berømte moskeen

  Pressekonferanse i forbindelse med avtale om gjenoppbygging av moskeen i Mosul
  Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP/Scanpix
 • Aviciis foreldre takker for støtten

  Foreldrene til Avicii (Tim Bergling) publiserte mandag kveld et åpent brev via pressekontakten Ebba Lindqvist: «Vi vil takke for støtten vi har fått, alle kjærlighetsfulle ord om vår sønn og bror. Takk for hedringen av Tim», ifølge Aftonbladet.

 • «The Crown»: Vi burde ha lik lønn

  Matt Smith støtter kravet om at Claire Foy og han selv burde hatt lik lønn for arbeidet i serien. – Jeg er glad for at dette har løst seg, og i fremtiden må vi jobbe for at ting som dette blir bedre og mer rettferdig, ikke bare i vår bransje, men i alle, sier han til Hollywood Reporter. Serieskaperne har beklaget lønnsforskjellen etter at det ble kjent at Smith tjener mer på Netflix-serien enn hovedrolleinnehaveren Foy.

  Claire Foy og Matt Smith fra permieren på sesong to av The Crown
  Foto: Grant Pollard / AP