Motörhead-legende død to dager etter han fikk vite om kreften

Frontmannen i det legendariske rockebandet Motörhead, Ian «Lemmy» Kilmister, er død, 70 år gammel. Det opplyser bandet på sin Facebook-side.

Ian Fraser "Lemmy" Kilmister på Wacken Open Air Festival

LEGENDE: Ian Fraser 'Lemmy' Kilmister på Wacken Open Air Festival, den største heavy metal-festivalen i verden, ifølge Reuters.

Foto: FABIAN BIMMER / Reuters

– Vår mektige, edle venn Lemmy døde i dag etter en kort kamp mot en svært aggressiv kreftsykdom, melder bandet på sin offisielle Facebook-side.

– Vi kan ikke beskrive sjokket og tristheten. Der finnes ikke ord, heter det videre.

Den legendariske vokalisten fylte 70 år julaften. Han fikk konstatert kreftsykdommen så sent som 26. desember.

Jobbet med Hendrix

Ian Kilmister var født i Burslem i Stoke-on-Trent i England, men bodde i Los Angeles. Han fikk klengenavnet Lemmy allerede da han gikk på skolen, men han påsto selv at han ikke visste hvor det kom fra, skriver BBC.

Som ung musiker var han såkalt roadie eller hjelpegutt for Jimi Hendrix. Han dannet Motörhead etter å ha fått sparken fra bandet Hawkwind i 1975.

Lemmy er blant annet kjent for å ha innført punk i heavy metal-sjangeren.

– Lemmys stemme var den samme som lyden av en bassgitar. Det var hypnotisk, sier musiker og redaktør for nettiden Louder Than War til BBC.

Hylles av Osbourne

Blant dem som hyllet ham natt til tirsdag var Ozzy Osbourne, legendarisk sanger i Black Sabbath.

– Jeg har mistet en av mine beste venner, Lemmy, i dag. Han vil bli dypt savnet. Han var en kriger og en legende. Vi møtes på den andre siden, tvitret Osbourne.

Laster Twitter-innhold

En annen som hyller Lemmy er Kiss-stjerne Gene Simmons.

Laster Twitter-innhold

Motörhead hadde planlagt en turné til Europa i januar, med start i Newcastle 23. januar for så å spille flere steder i Storbritannia, i Lille, Paris, Barcelona, Madrid, Genève og Basel.

Kulturstrøm

  • Rapperen Juice Wrld (21) er død

    Den amerikanske rapperen Juice Wrld er død, skriver TMZ. 21-åringen skal ha fått et illebefinnende på en flyplass i Chicago. Han ble sendt til sykehus der han etter kort tid døde. Dødsårsaken er ikke kjent.