Hopp til innhold

«Kokkejævel» Asbjørn (42) er en av Norges nye toppbloggere

På to måneder har bloggen «Kokkejævel» blitt like populær som bloggen til Sophie Elise. Bloggeren selv mener det er en askeladdhistorie.

Bloggeren Kokkelævel har på få måneder fått et stort publikum.

POPULÆR: Bloggen Kokkejævel har på få måneder fått et stort publikum. Mannen bak er 42-årige Asbjørn Sandøy.

Foto: Frank Rune Isaksen

I september startet Asbjørn Sandøy (42) bloggen «Kokkejævel». Siden da har han bygget opp en fast leserskare på 25.000–30.000 daglige lesere, ifølge ham selv.

Flere ganger har han også toppet topplisten på blogg.no, som viser hvilke av bloggene på plattformen som har flest lesere fra dag til dag. På listen finner man navn som Isabel Raad og Sophie Elise.

– Det jeg tror treffer er at det ble en slags askeladdhistorie. Det kommer en kar fra Finnmark som har sparket ned disse svære superkjendisene fra topplista, sier Sandøy.

– Personlig, men ikke privat

Kokkejævel med et reinhjerte.

KOKK OG BLOGGER: «Kokkejævel» Asbjørn Sandøy driver to spisesteder i Alta, men er opptatt av livet mellom måltidene. Her er han med et reinhjerte.

Foto: Frikant

Sandøy driver to spisesteder i Alta, men er opptatt av «livet mellom måltidene». Temaene han tar opp varierer fra oppskrifter på matretter, til hverdagsliv og sorgen over å miste et barn. For Sandøy er det viktig å skrive om både opp- og nedturene i livet.

– Fordi alle opplever begge deler, slår han fast.

På bloggen står det at Sandøy er seksbarnsfar, fire barn på jorda og to i himmelen.

– Da vi mistet sønnen vår i sommer var det mer naturlig å skrive om det enn å skrive om fødselen, mener han.

Før Sandøy startet bloggen «Kokkejævel», brukte han Facebook-siden med samme navn på samme måte som bloggen. Der skrev han både et innlegg om at han og kjæresten hadde blitt foreldre, og et innlegg om at sønnen døde etter kun to uker.

– Det føltes mer privat å dele fødselen, og jeg prøver å være personlig, men ikke privat.

– Deler livet på en autentisk måte

Christian Olsen-Ruud.

SKRYTER: Christian Olsen-Ruud i Mediacom mener suksessen for bloggen «Kokkejævel» skyldes at den har veldig godt innhold og er velskrevet.

Foto: Mediacom

Christian Olsen-Ruud, head of social i mediebyrået Mediacom, tror det er flere grunner til at bloggen «Kokkejævel» har slått an.

– For det første er innholdet hans veldig godt, han skriver godt, og det er kjernen i enhver suksessrik blogg, mener han.

Olsen-Ruud mener også at «Kokkejævel» skiller seg ut fra alle dem som bruker Instagram-profiler og blogger til å vise de glamorøse sidene av livet.

– Han har funnet en slags nisje hvor han ikke bare har en populær kategori som mat, men i tillegg klarer han å dele fra livet sitt på en autentisk måte, sier Olsen-Ruud.

– Utelukkende kjærlighet å få fra folk

Sandøy legger ikke skjul på at det har vært blandede tilbakemeldinger siden han startet Kokkejævel.

– Det kalles å stikke seg frem. Om du forteller at du har blitt pappa så stikker du deg ikke frem, men om du forteller at du er pappa til en som er død så stikker du deg frem, og det bruker du på en eller annen måte, sier han.

– Men i all hovedsak så er det utelukkende kjærlighet å få fra folk.

Og hverdagen har ikke blitt preget av bloggsuksessen.

– Den eneste forskjellen er at jeg bruker mer tid foran PC-en, ler han.

Kulturstrøm

 • Pogues-bassist er død

  Darryl Hunt, bassist i punkbandet The Pogues, er død. Han ble 72 år gammel.

  Bandet skriver på Twitter at de er tristere enn ord kan uttrykke etter at Hunt døde i London mandag, skriver nyhetsbyrået PA.

  Hunt ble født i engelske Hampshire 4. mai 1950. Han ble en del av The Pogues i 1986 og var blant annet med på albumet «If I Should Fall From Grace», som inkluderer deres mest kjente låt, den moderne juleklassikeren «Fairytale of New York».

  Bassisten var en del av besetningen til og med det siste albumet «Pogue Mahone», som kom i 1996. Han er kreditert som låtskriver på en rekke sanger.

  (©NTB)