Hopp til innhold

«Kokkejævel» Asbjørn (42) er en av Norges nye toppbloggere

På to måneder har bloggen «Kokkejævel» blitt like populær som bloggen til Sophie Elise. Bloggeren selv mener det er en askeladdhistorie.

Bloggeren Kokkelævel har på få måneder fått et stort publikum.

POPULÆR: Bloggen Kokkejævel har på få måneder fått et stort publikum. Mannen bak er 42-årige Asbjørn Sandøy.

Foto: Frank Rune Isaksen

I september startet Asbjørn Sandøy (42) bloggen «Kokkejævel». Siden da har han bygget opp en fast leserskare på 25.000–30.000 daglige lesere, ifølge ham selv.

Flere ganger har han også toppet topplisten på blogg.no, som viser hvilke av bloggene på plattformen som har flest lesere fra dag til dag. På listen finner man navn som Isabel Raad og Sophie Elise.

– Det jeg tror treffer er at det ble en slags askeladdhistorie. Det kommer en kar fra Finnmark som har sparket ned disse svære superkjendisene fra topplista, sier Sandøy.

– Personlig, men ikke privat

Kokkejævel med et reinhjerte.

KOKK OG BLOGGER: «Kokkejævel» Asbjørn Sandøy driver to spisesteder i Alta, men er opptatt av livet mellom måltidene. Her er han med et reinhjerte.

Foto: Frikant

Sandøy driver to spisesteder i Alta, men er opptatt av «livet mellom måltidene». Temaene han tar opp varierer fra oppskrifter på matretter, til hverdagsliv og sorgen over å miste et barn. For Sandøy er det viktig å skrive om både opp- og nedturene i livet.

– Fordi alle opplever begge deler, slår han fast.

På bloggen står det at Sandøy er seksbarnsfar, fire barn på jorda og to i himmelen.

– Da vi mistet sønnen vår i sommer var det mer naturlig å skrive om det enn å skrive om fødselen, mener han.

Før Sandøy startet bloggen «Kokkejævel», brukte han Facebook-siden med samme navn på samme måte som bloggen. Der skrev han både et innlegg om at han og kjæresten hadde blitt foreldre, og et innlegg om at sønnen døde etter kun to uker.

– Det føltes mer privat å dele fødselen, og jeg prøver å være personlig, men ikke privat.

– Deler livet på en autentisk måte

Christian Olsen-Ruud.

SKRYTER: Christian Olsen-Ruud i Mediacom mener suksessen for bloggen «Kokkejævel» skyldes at den har veldig godt innhold og er velskrevet.

Foto: Mediacom

Christian Olsen-Ruud, head of social i mediebyrået Mediacom, tror det er flere grunner til at bloggen «Kokkejævel» har slått an.

– For det første er innholdet hans veldig godt, han skriver godt, og det er kjernen i enhver suksessrik blogg, mener han.

Olsen-Ruud mener også at «Kokkejævel» skiller seg ut fra alle dem som bruker Instagram-profiler og blogger til å vise de glamorøse sidene av livet.

– Han har funnet en slags nisje hvor han ikke bare har en populær kategori som mat, men i tillegg klarer han å dele fra livet sitt på en autentisk måte, sier Olsen-Ruud.

– Utelukkende kjærlighet å få fra folk

Sandøy legger ikke skjul på at det har vært blandede tilbakemeldinger siden han startet Kokkejævel.

– Det kalles å stikke seg frem. Om du forteller at du har blitt pappa så stikker du deg ikke frem, men om du forteller at du er pappa til en som er død så stikker du deg frem, og det bruker du på en eller annen måte, sier han.

– Men i all hovedsak så er det utelukkende kjærlighet å få fra folk.

Og hverdagen har ikke blitt preget av bloggsuksessen.

– Den eneste forskjellen er at jeg bruker mer tid foran PC-en, ler han.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter