Får skylden for Bieber-skandalen: - Jeg var ikke borti ham!

16-åringen som blir hengt ut på sosiale medier for å ha forårsaket Justin Biebers konsertstopp, er fortvilet. – Jeg var ikke engang borti ham og nå hater alle meg, sier hun.

Jente (16) forteller om hva som skjedde under Bieberkonserten da artisten gikk av scenen.

BLE HETSET: Anne (16) fikk skylden for at Justin Bieber gikk av scenen. Alt fordi hun la ut en snap der hun var i godt humør på Bieber-konsert – Jeg var ikke borti ham engang, sier hun selv. NRK har intervjuet henne på Skype.

– Det er jo utrolig kjipt å få såpass mange trusler og meldinger som jeg får, og i tillegg få høre at idolet mitt hater meg, sier Anne (16) til NRK.

Torsdag var hun så glad. Hun hadde fått Bieber-billetter hos ei venninne, som vant en Instagram-konkurranse. Dagen i dag har vært full av følelser for 16-åringen.

– Jeg har fått fryktelig mange stygge meldinger på mange forskjellige språk, men jeg har også fått mye støtte fra folk som vet at dette ikke handler om meg, sier hun til NRK.

In English: Anne (16) blamed for Bieber walk-off.

Justin kjeftet på oss

På gårsdagens mye omtalte konsert på Chateau Neuf i Oslo gikk tenåringsidolet av scenen etter kun én låt, tydelig irritert på publikum.

Tullebildet jenta og konsertvenninnene da la ut i egne kanaler med tittelen: «Justin kjefta på oss HAHAHAHAHAH» ble spredt for alle sosiale medievinder, og jenta har nå fått drapstrusler fra sinte Bieber-fan som mener det var hun som ødela konserten.

– Jeg har fremdeles 300 uleste meldinger på Facebook etter å ha svart på 200. Jeg får i tillegg så mange kommentarer på Twitter og Instagram at jeg ikke engang ser alt sammen. Folk har jo funnet alle mine sosiale medieprofiler, til og med de private som kun mine nærmeste visste om, sier hun.

Screenshot

BLIR HETSET: 16-åringen har fått både trusler, hets og støtte i sosiale medier.

Trodde det var tull

Det som skjedde var: En jente på første rad fikk tak i Justin Biebers vannflaske etter at han kastet den ut til publikum. Det ble søl på scenen og Justin hentet skjorten sin for å tørke opp. Da forsøkte fansen på første rad å ta på den.

Da han ba dem stoppe trodde de det var tull.

– Plutselig sa han at han ikke ville fullføre konserten, og gikk. Vi tenkte fremdeles at han bare tullet og at han ville komme tilbake, og var fremdeles like glade. Så fikk vi høre at Justin hadde forlatt området. Vi ble jo utrolig lei oss, og skjønte ingenting.

Justin Bieber holdt en intimkonsert for utvalgte fans på Chateau Neuf i Oslo 29. oktober 2015. Etter kun én låt stormet han av scenen. Foto: Privat

Folk begynte å poste bilder av meg og sa alt var min feil. Og da først én person hadde lagt skylden på meg, så fortsatte det bare.

16-årig konsertgjenger

– Alle skylder på meg

Det som nettopp hadde vært et morobilde på jentenes Facebook-konto fikk nå en helt annen betydning.

– Folk begynte å poste bilder av meg og sa alt var min feil. Og da først én person hadde lagt skylden på meg, så forsettet det bare.

Den digitale lynsjemobben hakker nå på 16-åringen over det hele. Fans på Twitter, Facebook og Instagram er i harnisk, men hun får også mye støtte.

– Det er jo skikkelig dritt å lese alt sammen, men jeg får også så utrolig mye positivt fra folk som støtter meg.

Justin Bieber går av scenen på Chateau Neuf

GIKK AV SCENEN: Justin Bieber ble sur og gikk av scenen. En 16-åring får skylda og er lei seg.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Noe skikkelig dritt

Selv sier hun at hun forsøker å tenke positivt.

– Jeg vet jo selv at det ikke var min feil. Likevel er det noe utrolig dritt å faktisk bli hatet av en fanbase jeg er en del av, og i tillegg få høre at idolet mitt hater meg.

– Jeg er skikkelig redd for at Justin skal være sur på meg, og det er såpass mye snakk om meg på sosiale medier, hvor navnet mitt er overalt, så jeg vil nok tro at Justin faktisk ser hva som skjer.

– På rundt ti timer har jeg fått snart 2000 nye følgere på Instagram, masse tweets, og mye mer. Alle har lagt skylden på meg. Selv om man ser på flere bilder at jeg ikke engang rørte Justin.

Markedssjef Gjermund Moastuen i Universial Music Norge sier dette om det Anne har opplevd:

– Vi synes det er utrolig trist at folk henges ut på denne måten. Vi har ingen dialog med managementet til Bieber rundt denne saken, men sammen med TV 2 følger vi tett flere saker av netthets etter konserten. Vi ser an hva som skjer før vi eventuelt tar nærmere kontakt med systemet rundt Bieber, sier han.

– Vennene mine la ut bildet

Anne vil ikke være med på at hun har lært noe som helst, annet enn hvilke venner hun omgir seg med av dette:

– Justin er fremdeles idolet mitt. Han hadde det tøft i går, og det ble for mye for ham. At jeg skulle slutte å dra på konserter på grunn av dette, blir for teit.

Anne pleier å være forsiktig med hva hun poster på sosiale medier.

– Dette snapchatbildet var kun for mine venner, jeg kjenner alle som så det. Jeg har nå lært at jeg må passe på hvem jeg lar se hva jeg poster. For det er jo mine venner som har fått bildet til å komme ut, sier hun til NRK.

Laster Instagram-innhold

Kulturstrøm

 • Fikk prestisjefylt litteraturpris

  Nordirske Anna Burns er vinner av årets Man Booker International Prize i London. Burns fikk prisen for sin fiksjonsroman «Milkman», som ble tildelt tirsdag kveld. Prisen er en av de mest prestisjefylte internasjonale bokprisene i verden.

  Anna Burns
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Skandale ryster vinmiljøet

  Court of Master Sommeliers måtte diskvalifisere 23 av årets 24 kandidater pga lekket informasjon under årets eksamen. Siden det ikke var mulig å finne ut hvor mange som hadde jukset, ble alle diskvalifiserte. Den eneste kandidaten som fikk beholde sin ferske tittel var sommelier Morgan Harris, fordi han tok smaksdelen av eksamenen i fjor, melder Godt. The Master Sommelier er ansett som en av verdens vanskeligste sommelier-tester. Kun 274 personer har bestått siden 1969 da testen oppsto.

  vin
  Foto: Kym Ellis / Unsplash