TV 2 om Bieber-fiaskoen: Et soleklart avtalebrudd

TV 2 sier Justin Bieber brøt avtalen med dem da han torsdag kveld stormet av scenen på Chateau Neuf. Kanalen skulle etter planen sende konserten på TV om to uker, men står igjen med bare én låt.

Justin Bieber går av scenen på Chateau Neuf

AVBRØT KONSERT: Justin Bieber ble irritert på publikum under den eksklusive Oslo-konserten torsdag kveld, og forlot scenen etter kun én låt. NRK har anonymisert publikum ved scenekanten på grunn av hets og personangrep på sosiale medier.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Like etter klokka halv elleve torsdag kveld gikk den kanadiske superstjerna Justin Bieber på scenen på Chateau Neuf for en eksklusiv minikonsert for rundt tusen inviterte gjester.

Det var TV 2 som hadde invitert artisten til Norge og var arrangør for konserten, som etter planen skulle sendes på TV i november.

Jan-Petter Dahl

BRUDD: Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 sier det var et klart brudd på avtalen da Justin Bieber torsdag kveld forlot scenen etter bare én låt.

Foto: TV 2

Konserten ble imidlertid svært kortvarig. Etter å ha fremført en låt, ble Bieber irritert på publikum, og forlot scenen. Tilbake i salen sto vantro og skuffede fans.

– Dette var ikke avtalen

Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 sier det er for tidlig å si noe om hvilke konsekvenser den avbrutte konserten får.

– Senkveld vil gå som planlagt, det ble tatt opp tidligere på kvelden. Men vi skulle sendt en halvtimes konsert på TV 2 13. november, og vi har ikke materiale til en halvtime. Hva vi gjør med dét, er en av de tingene vi må diskutere, sier Dahl til NRK.

Fredag formiddag melder TV 2 at de vil sende konsertopptaket.

Dahl er tydelig på at Bieber brøt avtalen med TV 2 da han valgte å avbryte konserten.

– Dette er et soleklart brudd på den avtalen vi hadde med Justin Bieber, sier Dahl.

TV 2 sier til NRK fredag at de har en god dialog med Biebers plateselskap Universal, og at det ikke vil være aktuelt med noe erstatningskrav etter konserten.

Justin Bieber holdt en intimkonsert for utvalgte fans på Chateau Neuf i Oslo 29. oktober 2015. Etter kun én låt stormet han av scenen. Foto: Privat

VIDEO: Justin Bieber fikk nok av publikum etter bare en låt, og forlot scenen.

Tar vare på jentene

Jentene som sto nærmest scenen ble raskt utpekt til syndebukker av andre fans. Flere av dem forteller til TV 2 at de ble hetset og utskjelt i sosiale medier etter konserten.

– Vi tok umiddelbart vare på dem etter konserten i går, og vi hadde en lang samtale med alle. Vi sørga også for at de kom seg trygt hjem, og de vil bli fulgt opp tett av oss i dagene som kommer, forteller Dahl.

Han oppfordrer skuffede fans til å holde seg for god til å hetse jentene.

– Dette er unge jenter, det er blodfans, og de har stått på første rad og gjort det mange andre sikkert ville gjort. Det som skjedde er ikke jentenes skyld.

Dahl sier det fortsatt er for tidlig å si hvordan de vil forholde seg til stjernens avtalebrudd, men at det uansett er lite TV 2 får gjort med saken nå.

– Hvis en stjerne av hans kaliber bestemmer seg for noe, er det lite vi får gjort med det. Dette er fullstendig utenfor vår kontroll.

Kulturstrøm

 • Mathias Calmeyer er død

  Skuespilleren, dramatiker og regissør Mathias Calmeyer har gått bort etter lang tids sykdom, melder Dagbladet. Han ble 57 år gammel. Calmeyer er sønn av skuespiller Joachim Calmeyer. Han etterlater seg kona Janne Langaas og to barn.

  Mathias Calmeyer
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • ZZ Top-musiker Dusty Hill er død

  Ifølge bandvennene i ZZ Top, Billy Gibbons og Frank Beard, døde Dusty Hill hjemme i Houston, Texas. Bassisten ble 72 år. – Vi er dypt lei oss over å høre nyheten om at vår venn, Dusty Hill, har gått bort mens han sov hjemme i Houston. Vi, sammen med en hærskare av av ZZ Top-fans over hele verden, vil savne din stødige tilstedeværelse, skriver bandet på sin Facebook-side.

  Dusty Hill
  Foto: Lionel Cironneau / AP
 • Blodig ekteskapskomedie fra Wirkola

  I filmen «I onde dager» er ekteparet, spilt av Aksel Hennie og Noomi Rapace, møkk lei hverandre, og begge har tenkt å drepe den andre på en hyttetur. En hemningsløs og kullsvart liten ekteskapskomedie fra Tommy Wirkola, mener Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Fra filmen "I onde dager" av Tommy Wirkola. Axel Hennie og Noomi Rapace sitter på veranda og spiser og drikker vin om høsten
  Foto: SF Studios