Video Pernille Aga lager riskrem

Festfin saus til riskremen. Pernille Aga lager riskrem og jordbær- og kirsebærsaus.

Riskrem med jordbærsaus

Mange av oss spiser riskrem til dessert på julaften. Og kanskje er noen heldige å finne mandelen. Rød saus kan lages på tradisjonelt vis eller du kan gjøre en frisk og søt vri med jordbærsaus. Begge oppskriftene finner du her.

Slik gjør du

Riskrem

Fløten piskes med sukker og vaniljesukker til en halvtynn krem. Denne blandes inn i grøten. Du kan strø mandlene på toppen når du serverer, hvis ønskelig.

Rød saus

Kok opp bærsaften og ha i sukkeret til det løser seg opp. Trekk kjelen til siden og visp i potetmeljevningen. Sett den tilbake på platen og la den tykne litt, den skal ikke koke.

Avkjøl sausen før den serveres.
Har du kirsebærlikør er det veldig godt å smake til med.

Jordbær- og kirsebærsaus

Lag en sukkerlake av vann, sukker og vaniljestang. Kjør alle ingrediensene til en glatt pure i blender/kjøkkenmaskin eller med stavmikser.
Hvis du vil kan den siles for å fjerne steinene.

Tips

Flere oppskrifter hvor Pernille Aga viser deg hvordan hun gjør det i video:

Kilde: Gastronomisk Institutt