Slik gjør du
Riskrem
Fløten piskes med sukker og vaniljesukker til en halvtynn krem. Denne blandes inn i grøten. Du kan strø mandlene på toppen når du serverer, hvis ønskelig.
Rød saus
Kok opp bærsaften og ha i sukkeret til det løser seg opp. Trekk kjelen til siden og visp i potetmeljevningen. Sett den tilbake på platen og la den tykne litt, den skal ikke koke.
Avkjøl sausen før den serveres.
Har du kirsebærlikør er det veldig godt å smake til med.
Jordbær- og kirsebærsaus
Lag en sukkerlake av vann, sukker og vaniljestang. Kjør alle ingrediensene til en glatt pure i blender/kjøkkenmaskin eller med stavmikser.
Hvis du vil kan den siles for å fjerne steinene.
Tips
Flere oppskrifter hvor Pernille Aga viser deg hvordan hun gjør det i video:
- Oppskrift: Pepperkaker
- Oppskrift: Peppernøtter
- Oppskrift: Krumkaker
- Oppskrift: Multekrem