Video Pernille Aga baker pepperkaker

Kokk Pernille Aga fra Gastronomisk Institutt viser deg hvordan du baker pepperkaker.

Pepperkaker

Pepperkaker er blant småkakene mange baker til jul. Du lager deigen den ene dagen, og baker ut kakene den neste. Denne oppskriften gir cirka 30 pepperkaker.

Slik gjør du

Bland smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen, og la blandingen bli litt kaldere.

Rør i fløten og sikt i krydderet, bakepulveret og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig, og la den stå kaldt til neste dag.

Elt deigen i litt mel på bordet, og kjevle den til den er omtrent tre millimeter tykk.

Stikk ut forskjellige figurer, som stekes gyllenbrune ved 180 grader i ni minutter.

Pynt gjerne kakene med melisglasur, sjokolade eller annet godt.

Tips

Pernille Aga viser deg også disse juleoppskriftene med video:

Oppskrift:

Oppskrift:

Oppskrift:

Oppskrift:

Flere oppskrifter: Oppskrifter med video fra Gastronomisk Institutt

Kilde: Gastronomisk Institutt