Magne Christensen, kjøkkensjef ved Gastronomisk Institutt, lager rognebærgelé

VIDEO: Magne Christensen, kjøkkensjef ved Gastronomisk Institutt, lager rognebærgelé.

Rognebærgelé med eple

Rognebærgelé med agarpulver kan både skjæres i terninger eller kjøres i blender til den blir flytende. Oppskrift fra Gastronomisk Institutt.

Slik gjør du

Rens rognebæra ved å fjerne stilker og blader, og ta bort bær som ikke er pene. Skrell eplet, og skjær det i biter. Ha rognebær og eplebiter i en kjele, og fyll opp med væske så det til sammen måler én liter.

Kok opp sammen med sukkeret. Til to liter skal du bruke 400 gram. La det småkoke i noen minutter, og sett så plata på laveste nivå. Blandinga skal trekke på denne måten i minst en halv time.

Sil safta gjennom et klede eller en finmaska sikt, og avkjøl. Løs opp agarpulveret i kjelen med rognebærsaft mens du rører. Gi alt et nytt oppkok, og sett det kaldt.

Når geleen har stivna, kan den skjæres i terninger. Du kan også ha den over i en blender, og få en tyktflytende gelé som du kan ha i sprøytepose eller ta med skje.

Kilde: Magne Christensen / Gastronomisk Institutt